• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κάταγμα στην κλείδα για τον Bastianini
Χάνει τον αυριανό αγώνα και το GP της Αργεντινής
Νέα 25/03/2023 - 20:28

Ο Enea Bastianini βρέθηκε στο έδαφος όταν ο Luca Marini έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και συμπαρέσυρε τον αναβάτη της εργοστασιακής Ducati στον 2ο γύρο του σημερινού αγώνα Sprint. 

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις αποκάλυψαν ότι o Bastianini είχε υποστεί κάταγμα στη δεξιά κλείδα του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω ελέγχους.

Η Ducati επιβεβαίωσε τώρα ότι ο Bastianini θα χάσει τον αγώνα της Κυριακής στην Πορτογαλία και τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2023 στην Αργεντινή την επόμενη εβδομάδα.

Μια σύντομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Ducati ανέφερε: "Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον Bestia. Μετά τον σημερινό τραυματισμό, ο Enea θα αναγκαστεί να μην συμμετάσχει στον αυριανό αγώνα και στο Grand Prix της Αργεντινής της επόμενης εβδομάδας".

"Η εξέλιξη της κατάστασής του θα καθορίσει την επιστροφή του στους αγώνες. Γύρνα πίσω σύντομα, Enea!".

Το περιστατικό μεταξύ Marini και Bastianini τέθηκε υπό διερεύνηση από την διεύθυνση του αγώνα, αλλά αποφασίστηκε ότι δεν χρειαζόταν να προβούν σε περαιτέρω ενέργιες.

"Είναι κρίμα", είπε ο Marini για το περιστατικό. "Είχα τη γραμμή μου, αλλά έγερνα λίγο παραπάνω για να αποφύγω οποιαδήποτε επαφή με τον Enea και μετά έχασα το μπροστινό".

"Η μοτοσυκλέτα μου τον χτύπησε και είναι κρίμα για αυτόν γιατί μπορεί να συμβούν αυτά τα πράγματα. Αλλά είναι πάντα ένα θέμα, οπότε λυπάμαι για αυτό, αλλά ειλικρινά είναι δύσκολο να πω ποιος έφταιξε για μένα. Ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. Ελπίζω να είναι καλά".

"Είπαν ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργιες, γιατί δεν ήταν επαφή μεταξύ αναβατών. Απλώς ένας αναβάτης έπεσε και η μοτοσυκλέτα του χτύπησε έναν άλλον, αλλά αυτό είναι αδύνατο να αποφευχθεί".

Η Ducati δεν έχει ανακοινώσει ακόμη με ποιος θα αντικαταστήσει τον Bastianini στην Αργεντινή, αν και πιθανότατα θα καλέσει τον δοκιμαστή αναβάτη, Michele Pirro.

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Μπορώ να οδηγήσω με πιο φυσικό τρόπο

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: MotoGP ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα