• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Viñales: Στο τέλος είχα καουτσούκ παντού στη φόρμα μου
Το να ξεκινάμε πιο μπροστά είναι κρίσιμο
Νέα 25/03/2023 - 22:45

Ο πρώτος αγώνας Sprint στην ιστορία του MotoGP πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Portimao, παρέχοντας στους θεατές ένα υπέροχο σόου, μέρος του οποίου ήταν και η μάχη των δύο εργοστασιακών Aprilia. 


Ο Maverick Viñales, ξεκινώντας από την τρίτη σειρά της εκκίνησης, είχε έναν ρυθμό αντάξιο του βάθρου, αλλά η επαφή του με τον Álex Márquez αρχικά και στη συνέχεια το ατύχημα που συνέβη μπροστά του, με τον Marini και τον Bastianini, του κόστισε αρκετές θέσεις. 


"Διασκέδασα στον αγώνα", ανέφερε ο Ισπανός.  "Ήμασταν εξαιρετικά γρήγοροι, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Δυστυχώς, έχασα λίγο χρόνο μετά από ένα ατύχημα μπροστά μου. Από εκείνη τη στιγμή, απλά επικεντρώθηκα στο να υπερασπιστώ κάθε θέση και να τα δώσω όλα".


Έχοντας πολύ καλό ρυθμό, σταθερά στο 1'38/χαμηλό 1'39, ανέκτησε θέσεις, αλλά η μικρή διάρκεια του αγώνα των 12 γύρων τον εμπόδισε να προχωρήσει περισσότερο στην κατάταξη. Η τελική του πέμπτη θέση, μόλις 1,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, και η ταχύτητα που έδειξε τον κατατάσσουν ανάμεσα στα φαβορί για τον αυριανό αγώνα.


"Από αυτόν τον πρώτο αγώνα Sprint μάθαμε πάνω απ' όλα ότι το να ξεκινάμε πιο μπροστά είναι κρίσιμο γιατί στην αρχή είχα πολλές επαφές με άλλους αναβάτες και αυτό δεν βοηθάει. Στο τέλος, είχα σημάδια από καουτσούκ παντού στη φόρμα μου. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ και τα πάντα λειτουργούν καλά! Και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Ο ομόσταυλός του, Aleix Espargaró, ο οποίος ξεκίνησε από την τέταρτη σειρά της εκκίνησης, πραγματοποίησε μια παρόμοια έφοδο για να τερματίσει έκτος, ακριβώς πίσω από τον Maverick. 


"Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος, όχι μόνο με το αποτέλεσμα, αλλά επειδή είμαι πεπεισμένος ότι η ταχύτητά μας είναι καλύτερη από ό,τι πιστεύαμε", δήλωσε ο Aleix. "Δυστυχώς, ο αγώνας Sprint εξαρτήθηκε από τις κατατακτήριές μας, που δεν ήταν καλές. Το να ξεκινήσω από τη δωδέκατη θέση δεν ήταν ιδανικό, αν και ο Maverick και εγώ ήμασταν από τους καλύτερους στον αγώνα σήμερα όσον αφορά τον ρυθμό".


"Καθόλου άσχημα, αφού πάντα λέω ότι μου αρέσει να μαθαίνω από μικρά λάθη και θα εκμεταλλευτούμε όλα όσα μάθαμε σήμερα. Αύριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Η επιλογή των πίσω ελαστικών θα είναι καθοριστική και, κοιτάζοντας το σήμερα, η RS-GP έδειξε ότι δεν φθείρει πολύ τα ελαστικά".

Επόμενο άρθρο »

Portimao: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Πρέπει να είσαι επιθετικός για να προσπεράσεις

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα