• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Πρέπει να είσαι επιθετικός για να προσπεράσεις
Αλλά έτσι είναι η κατάσταση
Νέα 25/03/2023 - 22:04

Αν και δεν αγωνιζόταν στη μέση του γκρουπ των αναβατών, όπου αρκετές οριακές προσπεράσεις φαίνεται να έγιναν πολύ νωρίς στον πρώτο αγώνα MotoGP Sprint, ο Francesco Bagnaia ήταν μπλεγμένος σε μια δική του μάχη.

Παλεύοντας με τους Jorge Martin, Marc Marquez και Jack Miller, ο Ιταλός έπρεπε να είναι επιθετικός και να υπολογίζει ακριβώς τις κινήσεις του, κάτι που δεν έκαναν ορισμένοι αναβάτες όπως ο Luca Marini και ο Joan Mir.

Ο Marini έβγαλε εκτός τον Bastianini, προκαλώντας τον τραυματισμό του, ενώ ο Mir χτύπησε τον Fabio Quartararo και έπεσε ως αποτέλεσμα, στο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή Honda.

Και ενώ οι απόψεις διίστανται για τo αν οι αγώνες Sprint είναι καλοί για τα MotoGP, ο Bagnaia αποδέχεται την κατάσταση και ψάχνει να βρει τρόπους για να την αντιμετωπίσει.

"Πέρυσι ήταν αδύνατο να προσπεράσω λόγω της αεροδυναμικής κατάστασης για πολλούς λόγους", ανέφερε ο Bagnaia. "Τώρα είναι μια "ζούγκλα" με την ίδια αεροδυναμική κατάσταση. Δεν ήμουν πίσω, οπότε δεν ξέρω τι συνέβη. Σίγουρα, για να κάνεις μια προσπέραση τώρα πρέπει να ρισκάρεις και να είσαι επιθετικός, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος".

"Φυσικά, το Σάββατο πρέπει να το προσεγγίσεις ομαλά.Είναι αλήθεια ότι αν κερδίσεις παίρνεις 12 βαθμούς αλλά δεν είναι οι 25 της Κυριακής. Νομίζω ότι μπορείς να καταφέρεις να είσαι απλά σταθερός και να είσαι μπροστά. Για να κάνεις προσπεράσεις πρέπει να είσαι επιθετικός, αλλά έτσι είναι τα πράγματα".

Αν και χρειάστηκε ένα λάθος από τον Martin στον τελευταίο γύρο για να περάσει ο Bagnaia και να κερδίσει, ο Ιταλός είπε ότι πίεζε περισσότερο κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης του αγώνα Sprint στις δοκιμές, παρά στον σημερινό αγώνα.


"Στην περίπτωσή μου, πίεζα περισσότερο στην προσομοίωση αγώνα Sprint στις δοκιμές παρά στον αγώνα σήμερα", υποστήριξε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Ήταν σημαντικό να προσαρμοστούμε και να κατανοήσουμε τι γίνεται. Επίσης, το επίπεδο πρόσφυσης ήταν χαμηλότερο, επομένως ήταν σημαντικό να κατανοήσουμε τα πάντα".

"Οι αναβάτες του Moto2 δεν ήταν εκεί, στο τεστ του Portimao, οπότε η κατάσταση ήταν αρκετά διαφορετική από σήμερα το πρωί (όσον αφορά την πρόσφυση - οι αναβάτες της Moto2 αφήνουν μεγάλες ποσότητες ελαστικού Dunlop στην πίστα). Είναι ένας αγώνας, οπότε αισθάνεσαι πιο νευρικός, ειδικά επειδή ήταν ο πρώτος, αλλά είναι επίσης διαφορετικό να ανταγωνίζεται με ή χωρίς βαθμούς να παίζονται. Άρα άλλαξε (η αντιμετώπιση)".

Επόμενο άρθρο »

Viñales: Στο τέλος είχα καουτσούκ παντού στη φόρμα μου

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Μπορώ να οδηγήσω με πιο φυσικό τρόπο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα