• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Carlos Checa: Δεν περιμέναμε ότι ο Rossi θα κέρδιζε
Μιλώντας για την χρονιά του δίπλα στον Θρύλο
Νέα 08/04/2023 - 11:07

Λίγοι θα στοιχημάτιζαν στον Valentino Rossi το 2004, την πρώτη του χρονιά με τη Yamaha, μετά ​​από τρεις διαδοχικούς παγκόσμιους τίτλους, σε μια εποχή που ο Ιάπωνας γίγαντας κυριαρχούσε, στην εποχή μετάβασης από τα 500cc και MotoGP. Και αν το 2002 η Yamaha πήρε 12 βάθρα, συμεριλαμβανομένων 2 νικών του Max Biaggi, το 2003 ήταν μια πολύ κακή σεζόν, με μόλις ένα βάθρο, χάρη στον Alex Barros στη Γαλλία.


Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, ανάμεσα σε αυτούς που δεν περίμεναν ποτέ να δουν τον Γιατρό να κερδίζει με την M1, ήταν και ο τότε ομόσταυλος του Rossi, Carlos Checa, ο οποίος στο τελευταίο επεισόδιο του "La Caja de DAZN" επέστρεψε για να μιλήσει για τη χρονιά που πέρασε δίπλα στον θρύλο των MotoGP.

"Δεν πιστεύαμε ότι ο Valentino μπορούσε να κερδίσει με τη Yamaha και το έκανε", ανέφερε ο Checa. "Ήταν επίσης ένα μάθημα για μένα γιατί νομίζω ότι επαναπαυτήκαμε λίγο όταν βρήκαμε τα όρια στη μοτοσυκλέτα, ενώ ο Valentino έφτασε με ενέργεια, στην καλύτερή του στιγμή".


"Νομίζω ότι ήταν σαν εκδίκηση για αυτόν: "Πιστεύεις ότι κερδίζω επειδή έχω Honda; Δες με τώρα. Η Yamaha δούλεψε επίσης πολύ. Άρχισε μια δραστική αλλαγή, όταν υπέγραψαν με τον Valentino".

 

Παρόλο που το 2004 δεν έδωσε στον Ισπανό σπουδαία αποτελέσματα, 7ος στο πρωτάθλημα με 117 βαθμούς και μόλις ένα βάθρο, ο Carlos δεν στερήθηκε μιας ικανοποιητικής στιγμής: "Δουλέψαμε πολύ με τη μοτοσυκλέτα, νομίζω ότι κάναμε απίστευτη δουλειά με τη Yamaha, αλλά η ικανοποίηση είναι ότι την επόμενη χρονιά κατασκεύασαν μια νέα μοτοσυκλέτα και έπρεπε να επιστρέψουν στην παλιά, που ήταν αυτή που αφήσαμε εμείς", εξομολογήθηκε ο Checa, ο οποίος έχει μόνο επαινετικά λόγια για τον Valentinο.

"Ήταν πολύ διαφανής, όπως τον βλέπουμε, πολύ ανταγωνιστικός, είχε τεράστιες ικανότητες και πάνω απ' όλα μια ικανότητα νοητικής διαχείρισης. Νομίζω ότι ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος, που ήθελε να μάθει".


"Έχω μια εξαιρετική σχέση μαζί του και ήταν επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία να μοιραστώ το γκαράζ, τις εμπειρίες, τις στιγμές και τη δουλειά με έναν από τους καλύτερους αναβάτες που υπήρξαν ποτέ".

Επόμενο άρθρο »

O Marc Marquez θα μπορούσε να πάει στην ΚΤΜ

« Προηγούμενο άρθρο

Tardozzi: O Bagnaia έκανε ένα σοβαρό λάθος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα