• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
F1 και MotoGP στην ίδια πίστα, το ίδιο Σαββατοκύριακο;
"Έχει περάσει από το μυαλό μας", ανέφερε ο Ezpeleta
Νέα 11/04/2023 - 14:51

Oι υπεύθυνοι της F1 και των MotoGP συναντήθηκαν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να φιλοξενηθούν και τα δύο πρωταθλήματα το ίδιο Σαββατοκύριακο, ταυτόχρονα, στην ίδια πίστα.

Ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna, μίλησε στη SoyMotor και επιβεβαίωσε τις συνομιλίες του με τον CEO της F1, Stefano Domenicali, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Portimao, κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος MotoGP 2023.


"Είναι κάτι που πέρασε από το μυαλό μας, το δικό μου και του Stefano", είπε ο Ezpeleta. "Αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει. Αλλά μελετάμε το ενδεχόμενο. Θα το μελετήσουμε, γιατί δεν είναι κάτι απλό".

"Υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας, γιατί τα μέτρα μας σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ταιριάζουν με τα δικά τους. Υπάρχουν και προβλήματα χορηγών. Αλλά συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε".

Ο Ezpeleta ανέφερε ότι αυτά τα τολμηρά πλάνα δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πριν από το 2027, επειδή έχουν ήδη υπογραφεί τα συμβόλαια με τις πίστες.

Σαφώς, η ιδέα είναι εξαιρετικά περίπλοκη από υλικοτεχνική άποψη.

Ακόμη και αν λυθούν τα θέματα του κεντρικού χορηγού και της ασφάλειας, πώς θα φιλοξενούσε μια πίστα κάθε ομάδα MotoGP και F1 ταυτόχρονα σε ένα Σαββατοκύριακο;

Και πώς θα μπορούσε οποιαδήποτε πίστα να αντεπεξέλθει στις πιέσεις τόσο των αυτοκινήτων όσο και των μοτοσυκλετών; Πώς θα επηρεαζόταν ένας αγώνας από τον προηγούμενο αγώνα;

Όλα αυτά φανταζόμαστε είναι στο μυαλό των υπευθύνων όταν κάνουν αυτές τις συζητήσεις. 

Επόμενο άρθρο »

Χάνει το Grand Prix στις Η.Π.Α. o Marc Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Ακύρωση του 1ου Αγώνα του Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα