• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποιός επιβάλλει τις ποινές στα MotoGP;
Νέα 13/04/2023 - 22:24

Ήδη το σύστημα των ποινών ένα μεγάλο θέμα συζήτησης φέτος, μετά τον εναρκτήριο αγώνα του Portimao και την ποινή του Marc Marquez, για την οποία ακόμα περιμένουμε την τελική απόφαση του εφετείου. Έχοντας αυτό υπόψη, κρίνεται σκόπιμο να ξεκαθαριστεί η εικόνα γύρω από τις ποινές, ποιός τις επιβάλλει, με ποιά λογική και τι μπορούν να κάνουν αναβάτες και ομάδες για αυτό.


 Το διοικητικό όργανο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM MotoGP είναι η FIM. Αυτή είναι η Federation International de Motocyclisme ή η διεθνής ομοσπονδία μοτοσυκλετών.

Η Επιτροπή Grand Prix, που έχει σχηματιστεί από την FIM, την Dorna, την IRTA (Σύλλογος Ομάδων) και την MSMA (Ένωση Κατασκευαστών) είναι υπεύθυνες για τη θέσπιση των κανονισμών και, εάν υπάρχουν παραβάσεις, επεμβαίνει η ομάδα Αγωνοδίκων FIM MotoGP. Το πάνελ αποτελείται από τρία άτομα: δύο Αγωνοδίκες και τον Πρόεδρο του πάνελ. Οι δύο αγωνοδίκες ορίζονται από τη FIM και είναι επί του παρόντος από τη Σλοβενία ​​και την Ισπανία, και ο Πρόεδρος ορίζεται από την IRTA, την ένωση των ομάδων. Επί του παρόντος, Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Freddie Spencer, από τις ΗΠΑ.

Η Dorna, ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων, πρέπει να εγκρίνει τους αγωνοδίκες που ορίζονται από τη FIM και την IRTA στην αρχή της σεζόν, αλλά η Dorna δεν συμμετέχει σε πειθαρχικές αποφάσεις ούτε επιβάλλει κυρώσεις.

Το πάνελ Αγωνοδίκων FIM MotoGP εξετάζει όλα τα περιστατικά και αποφασίζει εάν θα επιβάλει ποινή ή όχι και ποια θα πρέπει να είναι αυτή η ποινή, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Grand Prix FIM. Εάν εφαρμοστεί ποινή, σε ορισμένες περιπτώσεις ο αναβάτης ή η ομάδα μπορούν να ασκήσουν έφεση.

Εάν ασκηθεί έφεση, η ποινή και το περιστατικό επανεξετάζονται από την ομάδα Διαχείρισης Εφέσεων της FIM που αποτελείται από δύο άτομα, μέλη της Επιτροπής αγώνων της FIM. Τα μέλη λειτουργούν εκ περιτροπής καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αυτή η ομάδα μπορεί να επιβεβαιώσει ή να ανατρέψει μια απόφαση της ομάδας Αγωνοδίκων FIM MotoGP ή να επιβάλει διαφορετική ποινή σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Ωστόσο, οι διαχειριστές εφέσεων της FIM μπορούν επίσης να αποφασίσουν να παραπέμψουν την υπόθεση στο Εφετείο MotoGP «εάν φαίνεται αδύνατο να διεκπεραιωθεί η υπόθεση για οποιονδήποτε βάσιμο λόγο».

Ο Νομικός Διευθυντής της FIM διορίζει τους δικαστές που θα αποτελέσουν το Εφετείο MotoGP. Μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία και εκδικαστεί η υπόθεση, το Δικαστήριο εκδίδει απόφαση.

Η τελική προσφυγή που υπάρχει ως δυνατότητα μετά από αυτό για οποιαδήποτε ομάδα ή αναβάτη, εάν δεν αποδέχονται την απόφαση του Εφετείου, είναι να προσφύγουν στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS). Αυτό είναι εξωτερικό δικαστήριο, στο οποίο δεν έχει εμπλοκή η FIM.

Επόμενο άρθρο »

Συμπληρώνοντας το απουσιολόγιο

« Προηγούμενο άρθρο

Raul Fernandez: Προσπαθούμε να καταλάβουμε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα