• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συμπληρώνοντας το απουσιολόγιο
Απουσίες και παρουσίες στο Grand Prix των Η.Π.Α.
Νέα 13/04/2023 - 11:15

Με τους 2 πρώτους γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (αλλά και την προετοιμασία της σεζόν) να έχουν φέρει πολλούς τραυματισμούς, η λίστα συμμετοχών για το Grand Prix των Η.Π.Α. δείχνει πολύ διαφορετική από την αρχική λίστα της χρονιάς σε όλες τις κατηγορίες. 

Πολλοί αναβάτες προσπάθησαν να είναι έτοιμοι για το Austin, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ έχουμε και κάποιες επιστροφές. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά - και ανά κατηγορία - τις αλλαγές, τις επιστροφές και τις απουσίες που θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. 

 

MotoGP

Στην μεγάλη κατηγορία, οι 2 προηγούμενοι νικητές του Austin, Enea Bastianini και Marc Marquez θα απουσιάζουν. Ο Ισπανός δεν έχει αναρρώσει πλήρως και την θέση του θα πάρει ο δοκιμαστής αναβάτης της Honda, Stefan Bradl. Εκρεμμεί επίσης το θέμα της ποινής του Marc Marquez, με το εφετείο να μην έχει συνεδριάσει ακόμα για να βγάλει την τελική απόφαση. Ο Enea Bastianini, που τραυματίστηκε στον αγώνα Sprint του Portimao, θα αναγκαστεί να χάσει άλλους 2 αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να δει την καρό σημαία για πρώτη φορά το 2023 στη Jerez. Τη θέση του θα πάρει ο δοκιμαστής αναβάτης της Ducati, Michele Pirro.

Στο στρατόπεδο της Honda έχουμε και μια επιστροφή. Ο Joan Mir, ο οποίος έχασε το Grand Prix της Αργεντινής μετά την πτώση του στον αγώνα Sprint, επιστρέφει στις Η.Π.Α. και θέλει να επανέλθει δυναμικά μετά από αυτό το περίεργο ξεκίνημα στη σεζόν. Επιστροφή έχουμε και για τον Μiguel Oliveira, που τραυματίστηκε στο ίδιο περιστατικό με τον Marc Marquez, με τον Πορτογάλο να ανυπομονεί να δείξει τον ρυθμό του σε μια πίστα που τον έχει δυσκολέψει στο παρελθόν.

Τέλος, συνεχίζει να είναι απών, όπως αναμενόταν, ο Pol Espargaro. O Ισπανός της GASGAS υπέστη έναν πολύ άσχημο τραυματισμό στις δοκιμές του Portimao, ο οποίος άνοιξε και πάλι τα θέματα ασφαλείας στα Grand Prix. H ανάρρωση του Pol προχωράει αρκετά καλά, αλλά θα κάνουμε λίγο καιρό ακόμα να τον δούμε πάνω στη μοτοσυκλέτα του. Την θέση του παίρνει ο νέος δοκιμαστής αναβάτης της KTM, Jonas Folger. 

 

Moto2

Σαββατοκύριακο επιστροφών έχουμε στη Moto2, όπου θα δούμε για πρώτη φορά φέτος τους Lucas Tulovic και Izan Guevara. O Tulovic είχε τραυματιστεί πριν την έναρξη της σεζόν, προσπάθησε να οδηγήσει την Παρασκευή στο Portimao, όμως οι πόνοι ήταν αφόρητοι και ο Γερμανός Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής Μoto2 αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Τώρα επιστρέφει στη μοτοσυκλέτα του ελπίζοντας να έχει το πρώτο του πλήρες Grand Prix για το 2023. Ο Guevara από την άλλη είχε τραυματιστεί πριν την έναρξη της σεζόν και τη θέση του είχε πάρει ο 2 φορές κυπελλούχος MotoE, Jordi Torres. Τώρα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto3 είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του στην ενδιάμεση κατηγορία. 

Ο Ai Ogura βρίσκεται και αυτός στο Austin, με τον Ιάπωνα να έχει χάσει το τεστ του Portimao και το αντίστοιχο Grand Prix λόγω τραυματισμού. Προσπάθησε να επανέλθει στην Αργεντινή, αλλά τελικά αποσύρθηκε το Σάββατο, λόγω των πόνων που συνέχιζαν. 2 εβδομάδες μετά, ο δευτεραθλητής του 2022, είναι έτοιμος να βγει στην πίστα και να ξεκινήσει την δική του έφοδο.

 

Έχουμε όμως και 2 απουσίες που παραμένουν. Ο Alex Escrig της Forward και ο Kohta Nozane της Yamaha VR46. Και οι 2 αυτοί αναβάτες έχουν υποστεί τραυματισμούς και τους αντικαθιστούν οι David Sanchis και Soichiro Minamimoto αντίστοιχα.

 

Moto3

Στην Moto3 έχουμε και πάλι τις 2 απουσίες που είχαμε στην Αργεντινή, των οποίων οι αντικαταστάτες παλέψανε για το βάθρο στην Αργεντινή, με τον έναν μάλιστα να κατακτά την 3η θέση! Ο πολύ έμπειρος Andrea Migno έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στο Termas de Rio Hondo, αντικαθιστώντας τον Lorenzo Fellon στην CIP Green Power, ενώ ο David Almansa εντυπωσίασε τους πάντες στη δεύτερη εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

O Ισπανός αντικατέστησε τον Joel Kelso στην CFMOTO και έδωσε μάχες με τους πολύ πιο έμπειρους συναθλητές του για μια θέση στο βάθρο. Δυστυχώς ένα λάθος του Scott Ogden τον έστειλε στην αμμοπαγίδα και τελικά τερμάτισε 17ος. Αμφότεροι αναβάτες θα συνεχίσουν την δουλειά τους στο Austin.

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Αυτή τη χρονιά θα ήταν πιο δύσκολα για τον Marquez εδώ

« Προηγούμενο άρθρο

Ποιός επιβάλλει τις ποινές στα MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα