• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zarco: Ο αγώνας Sprint είναι χρήσιμος
Μας δίνει δεδομένα για την Κυριακή
Νέα 14/04/2023 - 15:04

Οι αναβάτες συνηθίζουν σιγά σιγά στη νέα μορφή του Σαββατοκύριακου στα MotoGP και έχουν ανακαλύψει ότι ο αγώνας Sprint του Σαββάτου μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για την καλύτερη προετοιμασία για τον αγώνα της Κυριακής.

"Είναι ενδιαφέρον και μας επιτρέπει να λαμβάνουμε χρήσιμες πληροφορίες", ανέφερε ο Johann Zarco. "Είναι επίσης διασκεδαστικό, αφού μπορούμε να δώσουμε μάχες με τους άλλους αναβάτες. Φυσικά, οι κατατακτήριες και μετά ο αγώνας το Σάββατο είναι μια πραγματικά απαιτητική μορφή, αλλά υπάρχει περισσότερη ψυχαγωγία και είναι επίσης διασκεδαστικό για εμάς τους αναβάτες".


"Το ενδιαφέρον είναι ότι, στον αγώνα Sprint, παίρνεις μια πρώτη γεύση από το πραγματικό επίπεδο των άλλων αναβατών. Μπορείς να ακολουθήσεις κάποιον κατά τη διάρκεια των δοκιμών, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι είδους δουλειά κάνει και ο καθένας πιέζει τον εαυτό του στα άκρα (στον αγώνα Sprint)".

Ο Zarco, ωστόσο, δεν υποστήριξε πλήρως τη νέα μορφή, καθώς απαιτεί πολλά από τους αναβάτες έξω από την πίστα. 


"Δεν πρέπει να ξεχνάνε (οι υπεύθυνοι) ότι οδηγούμε μοτοσυκλέτες με 300 χλμ. την ώρα", προειδοποίησε. "Δεν συμφωνώ να είναι υποχρεωτικό για τους αναβάτες να συναντούν τους οπαδούς δεκαπέντε λεπτά πριν ανέβουν στη μοτοσυκλέτα. Είναι αλήθεια ότι είναι οι ΕΔ3 που ακολουθούν, αλλά είναι πάντα δύσκολο να οδηγήσεις μια μοτοσυκλέτα MotoGP. Το σόου είναι εντάξει. Το προσφέρουμε όταν είμαστε πάνω στη μοτοσυκλέτα, αλλά χρειαζόμαστε και χρόνο για να συγκεντρωθούμε. Δεν μου αρέσει που αυτό είναι υποχρεωτικό".

Επιστροφή στο τι συμβαίνει στην πίστα. Ο Zarco είναι ευχαριστημένος με την έναρξη της σεζόν.

"Συνολικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα δύο πρώτα Grand Prix", παραδέχτηκε ο Γάλλος. "Στο Termas de Rio Hondo, με τη βροχή, ήταν για εμένα οι ιδανικές συνθήκες, αυτές στις οποίες είναι πιο εύκολο για μένα να τα πάω καλά. Περίμενα να κερδίσω, αλλά ο Marco ήταν πολύ γρήγορος. Το να είσαι τρίτος στο Πρωτάθλημα είναι απόλαυση. Αυτή τη στιγμή, όλα είναι πιθανά, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο Σαββατοκύριακο, γιατί είναι πολύ νωρίς για να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο".


"Λόγω του στυλ οδήγησής μου, οι άλλοι αναβάτες έχουν λιγότερο κράτημα στο τέλος του αγώνα, ενώ εγώ καταφέρνω να προστατεύσω τα ελαστικά και να έχω ένα πλεονέκτημα. Αλλά μου λείπουν μερικά δέκατα στους πρώτους γύρους για να μπορέσω να παλέψω με τους άλλους", είπε αναλύοντας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. "Δεν είναι κάτι. Δεν χρειάζεται να αναλύουμε τόσο πολύ τα πάντα. Μιλάμε για αισθήσεις και πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες που θα με βοηθήσουν να κάνω αυτό που θέλω όταν θέλω".

Αυτό μπορεί να συμβεί στο Austin, όπου ο Marquez, δεν θα είναι παρών. "Χωρίς τον Marc, θα έχουμε περισσότερο χώρο στο βάθρο γιατί σίγουρα θα είχε αγωνιστεί για τις τρεις πρώτες θέσεις", είπε ο Johann χαμογελώντας.

Επόμενο άρθρο »

Circuit of the Americas – Brembo, από τα 360 στα 66 χιλιόμετρα σε 6,4 δευτερόλεπτα

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Αυτή τη χρονιά θα ήταν πιο δύσκολα για τον Marquez εδώ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα