• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Moto2 Αγώνας
Νίκη για τον Arbolino, πτώση για τον Acosta
Νέα 14/05/2023 - 15:15

Ο Tony Arbolino πήρε μια σημαντική νίκη για το Πρωτάθλημα καθώς ο βασικός του αντίπαλος, Pedro Acosta, ο οποίος έπεσε ενώ βρισκόταν στη 2η θέση. Ο Filip Salac άσκησε πίεση στον αναβάτη της Elf MarcVDS καθώς η καρό σημαία πλησίαζε, αλλά ο Arbolino κρατήθηκε, αναγκάζοντας τον Τσέχο αναβάτη να αρκεστεί στην 2η θέση. Ο Alonso Lopez  συμπλήρωσε το βάθρο. 


Στον 2ο γύρο, και ενώ μπροστά ο Sam Lowes είχε πέσει και οι μάχες μεταξύ Arbolino και Lopez εξελλίσονταν, ο Albert Arenas έπεσε στην 5η στροφή και οι Manuel Gonzalez και Aron Canet δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πεσμένη μοτοσυκλέτα του, με τις κόκκινες σημαίες να διακόπτουν τον αγώνα.


Με την αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση σε εξέλιξη, ο Lowes στάλθηκε στο ιατρικό κέντρο καθώς οι μηχανικοί της ομάδας του με φρενήρεις ρυθμούς πέσανε πάνω στην Kalex του Βρετανού σε μια απελπισμένη προσπάθεια να επιδιορθωθεί η ζημιά πριν από την επανεκκίνηση. Το πλήθος παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα καθώς ο Lowes έχασε την ανοικτή γραμμή των pits για μόλις 1 δευτερόλεπτο, αναγκάζοντας τον Βρετανό να ξεκινήσει από το πίσω μέρος της σχάρας εκκίνησης για τον νέο αγώνα των 14 γύρων.


Τα κόκκινα φώτα έσβησαν για άλλη μια φορά και ο Arbolino ήταν αυτός που έστριψε πρώτος, κρατώντας πίσω τον Lopez, με τον Acosta να κολλάει στο ηγετικό δίδυμο.

Ο Arbolino άρχισε να ανοίγει τη διαφορά καθώς σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου αγώνα στο 2ο γύρο. Ο Acosta άρχισε με τη σειρά του να απομακρύνεται από τον Lopez που είχε τον Salac και τον Celestino Vietti για παρέα στη μάχη για την 3η θέση.

Ο Acosta απάντησε έναν γύρο αργότερα, δημιουργώντας τον νέο ταχύτερο γύρο, αλλά 10 γύρους πριν το τέλος ο Ισπανός έκανε λάθος στην 7η στροφή και έπεσε, αφήνοντας τον Arbolino να απολαμβάνει μια μεγάλη διαφορά.


Όμως ο Salac, που κληρονόμησε τη 2η θέση, έκλεισε γρήγορα την διαφορά του 1,8 δευτερολέπτων σε μισό δευτερόλεπτο πλησιάζοντας στους τελευταίους γύρους, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια μάχη στο τέλος για τη νίκη. 


Όμως ο Arbolino κατάφερε να κρατήσει τον Τσέχο ακριβώς εκεί, μισό δευτερόλεπτο πίσω του και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για το Πρωτάθλημα. Ο Lopez δεν απειλήθηκε στα τελευταία στάδια και πήρε μια άνετη 3η θέση. 


Ο Celestino Vietti φαινόταν δυνατός στα αρχικά στάδια του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να συμβαδίσει με τον απίστευτο ρυθμό των 3 κορυφαίων, καθώς ο Ιταλός τερμάτισε 0,6 δευτερόλεπτα πίσω από τη μάχη για το βάθρο στην 4η θέση. Ο Jake Dixon ολοκλήρωσε την πρώτη 5άδα μετά από μια μάχη που περιελάμβανε τους Somkiat Chantra, Barry Baltus και Fermin Aldeguer που τερμάτισαν 6ος, 7ος και 8ος αντίστοιχα. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ai Ogura και Sergio Garcia. 


O Lowes έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, ξεκινώντας από το τέλος της σχάρας εκκίνησης και κατάφερε τελικά να πάρει την 15η θέση. 

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα