• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Moto3 Αγώνας
Κυριαρχική νίκη του Daniel Holgado
Νέα 14/05/2023 - 14:48

Η Moto3 μας έδωσε και πάλι έναν πολύ δυνατό αγώνα, καθώς οι πρωταγωνιστές ήταν κλειδωμένοι μαζί από τη στιγμή που έσβησαν τα φώτα μέχρι τη στιγμή που έπεσε η καρό σημαία. Ο Daniel Holgado αύξησε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα στους 19 βαθμούς, καθώς ο Ισπανός κράτησε πίσω του τον Ayumu Sasaki για να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά το Portimao. Με τον 2ο στη βαθμολογία, Diogo Moreira, να πέφτει και να εγκαταλείπει τον αγώνα, ο Holgado είχε την μεγάλη του ευκαιρία να ξεφύγει. Ο Jaume Masia, ο περσινός νικητής ήταν επίσης πολύ δυνατός και συμπλήρωσε το βάθρο. 

Τα φώτα έσβησαν για να ανοίξουν την αγωνιστική δράση της Κυριακής και ο Sasaki ήταν μπροστά στη δεύτερη στροφή, αλλά ο Holgado βούτηξε στην εσωτερική για να πάρει το προβάδισμα με τον Sasaki 2ο και τον Moreira 3ο.

Οι Holgado, Sasaki, Moreira, Öncü και Migno ήταν μπροστά στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, καθώς ο Jaume Masia και ο Ivan Ortola ήταν ακριβώς πίσω τους και ολοκλήρωναν αυτό το πρώτο γκρουπ.

Λίγο αργότερα εκεί έφτασαν και οι Xavier Artigas και David Salvador, φτιάχνοντας ένα γκρουπ 9 αναβατών που πάλευαν για τη νίκη. 


Ο Holgado συνέχισε να προηγείται, με τον Sasaki να κάθεται πίσω από τον Ισπανό, παρακολουθώντας κάθε του κίνηση. Ομοίως, ο Öncü  παρέμενε στην 3η θέση με τους Ortola και Masia ακριβώς πίσω του. 

Ήταν η ηρεμία πριν από την καταιγίδα καθώς οι γύροι άρχισαν να μειώνονται και ο Moreira έκανε το λάθος 9 γύρους πριν το τέλος, χάνοντας τον αγώνα, ενώ ο Sasaki και ο Holgado έκαναν αλληλοπροσπέραση μπροστά για πρώτη φορά.


Σύντομα ο Masia έφτασε εκεί και μπήκε ανάμεσα στους 2 αναβάτες, με τον ίδιο και τον Masia να ανταλλάζουν θέσεις, επιτρέποντας στον Holgado να ξεφύγει λίγο μπροστά και να κάνει το νέο ρεκόρ γύρου κατά τη διάρκεια αγώνα. 


Ο Sasaki απάντησε αμέσως περνώντας τον Masia και αρχίζοντας να κλείνει την διαφορά, ενώ ο Masia άρχισε να δέχεται πίεση από τον Ortola.

Στον τελευταίο γύρο, ο Ιάπωνας αναβάτης έδωσε ό,τι είχε, αλλά ο Holgado ήταν άψογος και χάρισε στην Tech3 την πρώτη τους νίκη εντός έδρας στο Le Mans.
Ο Masia κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Οrtola, παρά ένα μικρό λάθος που έκανε και κατέκτησε την 3η θέση. 


Ο Ryusei Yamanaka κατέκτησε την εντυπωσιακή 5η θέση, αφού νίκησε τον Öncü στα τελευταία στάδια του αγώνα. Ο Artigas ολοκλήρωσε την πρώτη 7άδα, καθώς οι δύο rookies David Alonso και Jose Antonio Rueda βρέθηκαν στην 8η και την 9η θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Stefano Nepa.


Ο Andrea Migno βρισκόταν στο γκρουπ των πρωτοπόρων, αλλά έπεσε με 13 γύρους να απομένουν και εγκατέλειψε.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα