• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποινή 3 θέσεων στη σχάρα εκκίνησης για τον Alex Marquez
Για το περιστατικό με τους Binder, Zarco
Νέα 15/05/2023 - 11:06

Οι αγωνοδίκες της FIM επέδωσαν στον Marquez ποινή 3 θέσεων στη σχάρα εκκίνησης για «ανεύθυνη οδήγηση που προκαλεί κίνδυνο σε άλλους ανταγωνιστές» για τις κινήσεις του στην 6η στροφή του πρώτου γύρου, όταν έβγαλε εκτός γραμμής τους Brad Binder και Johann Zarco.


Η έφεση της ομάδας Gresini απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι ο Marquez ήταν πράγματι «υπερβολικά φιλόδοξος», ότι η προκύπτουσα «αλυσιδωτή αντίδραση» ενόχλησε άλλους αναβάτες και ότι η ποινή ήταν κατάλληλη, καθώς ο Marquez θα είχε τιμωρηθεί με τον ίδιο τρόπο στον αγώνα, αν δεν είχε πέσει στο περιστατικό με τον Luca Marini στον 6ο γύρο.

Μιλώντας πριν από την επιβολή της ποινής, ο Marquez είχε πει για το περιστατικό: "Ήμουν πίσω από τον Johann και μετά την 5η στροφή δεν περίμενα να φρενάρει πολύ σύντομα. Μετά προσπαθούσα να τον αποφύγω από την εσωτερική".


Όταν ο Marquez βούτηξε στην εσωτερική του Zarco, ο Γάλλος αναγκάστηκε να βγει εκτός γραμμής. Στη συνέχεια, ο Marquez ακούμπησε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του Binder, στέλνοντας τον αναβάτη της KTM στην άκρη της ασφάλτου πριν γυρίσει πίσω στην πίστα.

"Έκλεισαν το γκάζι τόσο νωρίς και μετά άγγιξα λίγο τον Brad. Η γραμμή του Brad ήταν πολύ κλειστή εκεί και προσπαθούσε να αμυνθεί και τον ακούμπησα λίγο, αλλά είδα ότι έχασε κάποιες θέσεις", είπε ο Marquez.

"Λυπάμαι για αυτό γιατί δεν ήταν πρόθεσή μου να το κάνω. Απλώς τον άγγιξα λίγο, αλλά ξέρετε, για εκείνον ήταν μεγάλη υπόθεση γιατί έφυγε πολύ, πολύ εκτός".

Επόμενο άρθρο »

Ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Προτιμώ να πέσω παλεύοντας για το βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα