• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Προτιμώ να πέσω παλεύοντας για το βάθρο
Παρά να τερματίσω 10ος
Νέα 14/05/2023 - 22:19

Ο Marc Marquez ξεκίνησε από την πρώτη σειρά της εκκίνησης στο Grand Prix της επιστροφής του και για λίγο οδήγησε τον αγώνα της Κυριακής.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα πάλεψε με τον Jorge Martin για τη 2η θέση, αλλά έπεσε στην είσοδο της 7ης στροφής στον προτελευταίο γύρο, όταν έχασε το μπροστινό.


Παρά το γεγονός ότι έχασε ένα βάθρο, για το οποίο παραδέχεται ότι «ίσως δεν ήταν έτοιμος», ο Marquez ήταν ενθουσιασμένος με το Grand Prix του καθώς πέρασε «πολύς καιρός» από τότε που ένιωθε τόσο καλά σε έναν αγώνα.

"Ειλικρινά, είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος για τον σημερινό αγώνα", είπε ο Marquez. "Είναι κρίμα που δεν πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα με όλη τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Πέσαμε με ενάμιση γύρο να απομένει".

"Αλλά οδηγούσα με πολύ καλό τρόπο. Είχα πολύ καιρό να νιώσω έτσι με τον εαυτό μου– όχι με τη μοτοσυκλέτα. Οδηγούσα καλά, έμπαινα στη στροφή με λίγο γλίστρημα, φρέναρα αργά. Μπορούσα να παλέψω με τους άλλους αναβάτες".

"Είμαι χαρούμενος για αυτό. Φυσικά, είμαι δυσαρεστημένος για το αποτέλεσμα, αλλά ίσως το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το βάθρο ήταν κοντά και ίσως δεν ήμουν έτοιμος να παλέψω για το βάθρο".

"Αλλά σε κάθε περίπτωση, προτιμώ να χάσω έναν αγώνα σαν αυτόν από το να τερματίσω στη 10η θέση. Μου άρεσε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βελτιωθούμε για το μέλλον".


Ο Marquez έτρεξε με το νέο πλαίσιο της Kalex τόσο στον αγώνα Sprint όσο και στον αγώνα της Κυριακής, αλλά για άλλη μια φορά επανέλαβε ότι – ενώ είναι μια σαφής βελτίωση – δεν αλλάζει την γενικότερη κατάσταση.

"Φυσικά, το πλαίσιο είναι μια μικρή διαφορά, αλλά δεν είναι η λύση", ανέφερε ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταλητής. "Ο Mir χρησιμοποιούσε το πλαίσιο και ο Mir είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, και είδατε ότι δυσκολευόταν, ήταν πίσω και έπεσε ξανά".

"Έτσι, πρέπει να αλλάξουμε κάτι για το μέλλον να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί, να είμαστε πιο ασφαλείς γιατί κάθε χρόνο όλοι οι αναβάτες της Honda βρισκόμαστε στην κορυφή της κατάταξης των πτώσεων. Δεν είμαι μόνο εγώ. Ο Mir έπεσε τρεις, τέσσερις φορές στη Jerez και εδώ άλλες τρεις φορές. Επομένως, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την ομάδα για να βελτιωθούμε".

Επόμενο άρθρο »

Ποινή 3 θέσεων στη σχάρα εκκίνησης για τον Alex Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Bezzecchi: Ένιωθα καλά με τη μοτοσυκλέτα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα