• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Luca Marini και Alex Marquez μιλούν για την πτώση τους
Στον αγώνα του Le Mans
Νέα 16/05/2023 - 17:05

Ο Luca Marini βρισκόταν στην τρίτη θέση, λίγο πιο μπροστά από τον ομόσταυλό του και τελικό νικητή του αγώνα, Marco Bezzecchi, όταν έχασε το μπροστινό στην τέταρτη στροφή του 6ου γύρου.

Ενώ ο Marini μπόρεσε να σηκώσει το Desmosedici και να σώσει την πτώση, η απώλεια ταχύτητας σήμαινε ότι ο Bezzecchi πρόλαβε στο όριο να τον αποφύγει, ενώ ο Alex Marquez (που ερχόταν λίγο πιο πίσω) δεν είχε πουθενά να πάει.

"Χρησιμοποίησα πολύ το κερμπ στο εσωτερικό της 4ης στροφής", είπε ο Marini. "Έτσι έχασα το μπροστινό, αλλά μετά μπόρεσα να σώσω την πτώση. Έκανα ένα από τα καλύτερα σωσίματα της ζωής μου, οπότε ήμουν χαρούμενος εκείνη τη στιγμή! Αλλά μετά ο Marquez με χτύπησε από πίσω", είπε ο Marini.

"Για μένα ήταν απλώς ένα αγωνιστικό περιστατικό. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ δύσκολο για τους αναβάτες πίσω. Δεν κατηγορώ τον Alex, στη θέση που ήταν δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Ήταν σε διαδικασία προσπέρασης και ήταν πολύ κοντά σε εμένα και τον Marco (Bezzecchi)".

Η σύγκρουση που προέκυψε έριξε τόσο τον Marini όσο και τον Marquez στο έδαφος, με τους αναβάτες που έρχονταν πιο πίσω να προσπαθούν να αποφύγουν αναβάτες και μοτοσυκλέτες που βρίσκονταν στην μέση της πίστας.

"Το περιστατικό ήταν αρκετά σκληρό", είπε ο Marini. "Αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. "[Είναι κρίμα] γιατί ένιωθα καλά. Όλοι ήταν πραγματικά, πολύ επιθετικοί στους πρώτους γύρους, όπως κάθε φορά, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω έναν πολύ καλό αγώνα".

Ενώ ο Marini γλίστρησε προς τα έξω, ο Marquez βρέθηκε στη μέση της πίστας και έπρεπε να συρθεί με ασφάλεια στην άκρη, σε ένα αγχωτικό στιγμιότυπο του αγώνα.

"Ήταν τρομακτικό αλλά ευτυχώς είμαι καλά", είπε ο αναβάτης της Gresini Ducati. "Ο Luca έκανε ένα μικρό λάθος, πατώντας στο κερμπ και έχασε το μπροστινό. Ο Marco (Bezzecchi) μπόρεσε να τον αποφύγει στο όριο. Και ήμουν πίσω από τον Marco, οπότε δεν είδα τίποτα. Όταν ο Marco πέρασε ο Luca ήταν στη μέση και δεν μπόρεσα να αποφύγω αυτό το ατύχημα".


"Τότε γλιστρούσα και ήμουν σαν γάτα και προσπαθούσα να βρω κάπου να πάω. Αλλά ευτυχώς όλοι κατάφεραν να με αποφύγουν. Ευχαριστώ λοιπόν όλους τους αναβάτες που τα κατάφεραν".

"Δυστυχώς χάσαμε ξανά άλλη μια πιθανή ευκαιρία για βάθρο. Ήμασταν πραγματικά ατυχείς, η επαφή στον αγώνα Sprint, η σύγκρουση με τον Jorge Martin στο Austin… πρέπει να αλλάξουμε την τύχη μας".

Οι δυσκολίες δεν είχαν τελειώσει για τον Marquez, καθώς του επιβλήθηκε ποινή τριών θέσεων στη σχάρα εκκίνησης για το επόμενο Grand Prix που θα συμμετάσχει, λόγω του περιστατικού με τον Brad Binder και τον Johann Zarco στον πρώτο γύρο.

Επόμενο άρθρο »

Πρώτο βάθρο για την QJMOTOR Gresini Racing στο Le Mans

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Οι αγώνες Sprint με βοηθούν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα