• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Οι αγώνες Sprint με βοηθούν
Στην υπεράσπιση του τίτλου
Νέα 16/05/2023 - 15:18

O Francesco Bagnaia δεν τερμάτισε τον αγώνα της Κυριακής, μετά από μια σύγκρουση με τον Maverick Vinales, ενώ το ζευγάρι πάλευε για την τρίτη θέση στον πέμπτο γύρο του Grand Prix στο Le Mans.

Αυτή ήταν η 3η φορά που ο Bagnaia δεν τερματίζει έναν αγώνα την Κυριακή στους πρώτους πέντε γύρους, αφού έπεσε ενώ ήταν δεύτερος στην Αργεντινή και από την κορυφή του αγώνα στην Αμερική.

Ωστόσο, ο αναβάτης της Ducati εξακολουθεί να έχει προβάδισμα ενός βαθμού στο πρωτάθλημα, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις δυνατές εμφανίσεις του στους αγώνες Sprint.

Από τους 96 βαθμούς που έχει πάρει μέχρι τώρα ο Bagnaia, οι 44 προέρχονται από αποτελέσματα αγώνων Sprint, με τον Ιταλό να κερδίζει δύο, σημειώνοντας βάθρα σε άλλους 2 και μια έκτη θέση στον τελευταίο. 

"Σίγουρα ο αγώνας Sprint βοηθάει, γιατί χωρίς αυτόν, θα ήμουν πολύ πίσω", παραδέχτηκε ο Bagnaia μετά το γαλλικό GP. "Έχω 50 βαθμούς [από τα Grand Prix]. Έχω 44 βαθμούς μόνο από τους αγώνες Sprint, οπότε αυτό σίγουρα βοηθάει".

"Αλλά φέτος είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε πάντα μπροστά, είμαστε πάντα εκεί και οι άλλοι αναβάτες έχουν σκαμπανεβάσματα από άποψη απόδοσης, κάτι που εξηγεί αυτή τη διαφορά που έχω ακόμα".

"Αλλά πριν από χρόνια δεν ήταν δυνατό να ηγηθείς του πρωταθλήματος [μην έχοντας τερματίσει σε 3 Grand Prix], γιατί τέσσερις αναβάτες ήταν πάντα μπροστά και ένα λάθος θα μπορούσε να κοστίσει τον τίτλο".

"Έτσι, αυτό έχει αλλάξει πολύ, ίσως επειδή τώρα είμαστε όλοι λίγο πολύ με το ίδιο πακέτο, όλοι έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν έναν αγώνα. Το όριο, είμαστε πάντα πιο κοντά στο όριο, ίσως λόγω αεροδυναμικής ή για άλλα πράγματα".

"Πριν από χρόνια, οι εργοστασιακές μοτοσυκλέτες βρίσκονταν μπροστά και οι δορυφορικές μοτοσυκλέτες ήταν πίσω, έξι δέκατα, επτά δέκατα πιο αργές σε κάθε γύρο. Τα πράγματα άλλαξαν πολύ".

Επόμενο άρθρο »

Luca Marini και Alex Marquez μιλούν για την πτώση τους

« Προηγούμενο άρθρο

Martin: Απόλαυσα την μάχη με τον Marc

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα