• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Augusto Fernandez: Είμαι εδώ για να κερδίσω
Δεν μου αρκεί η 4η θέση
Νέα 17/05/2023 - 11:42

Ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο για τον rookie του MotoGP, Augusto Fernandez, κορυφώθηκε με τον αναβάτη της GASGAS Tech3 να τερματίζει μόλις 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από το βάθρο στον εντός έδρας αγώνα της ομάδας στο Le Mans.

Αυτή η τέταρτη θέση του Fernandez τον έκανε την κορυφαία ΚΤΜ στον αγώνα και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 του 2022, ο οποίος είχε ήδη εκπλήξει αποκλείοντας τον Fabio Quartararo από τις ΚΑΤ2 το Σάββατο, πέρασε τις τελευταίες φάσεις του αγώνα της Κυριακής σε μια μάχη με τον Aleix Espargaro της Aprilia, κρατώντας τον πίσω του για μισό δευτερόλεπτο.

"Τόσο χαρούμενος. Τόσο χαρούμενος", χαμογέλασε ο Fernandez, ο μόνος rookie στο grid του 2023. "Μετά τις κατατακτήριες, που ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, έπεσα στον αγώνα Sprint. Μετά στο ζέσταμα είχα άλλη μια πτώση, οπότε έχασα λίγη αυτοπεποίθηση".

"Πήρα ρίσκο και με το μπροστινό ελαστικό, καθώς στον Sprint ήταν λάθος να βάλω το μεσαίο. Είπα, λοιπόν, «Εντάξει, θα πάω ήρεμα και θα προσπαθήσω να το διαχειριστώ μέχρι το τέλος, και αν δυσκολευτώ στο τέλος, θα προσπαθήσω να επιβιώσω»".

"Έτσι πήρα το ρίσκο και είχα πάλι καλή αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα, κατάφερα να κάνω μια καλή αρχή και να παραμείνω με το γκρουπ των πρωτοπόρων καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Απλώς πίεζα, ένιωθα καλά. Έμεινα εκεί. Κατάφερα να έχω καλό ρυθμό και μετά στον τελευταίο γύρο, ο Aleix με έφτασε, οπότε είχα μια καλή μάχη μαζί του".

Εξηγώντας πώς κατάφερε να συγκρατήσει τον Espargaro με το σκληρό μπροστινό ελαστικό, ο Fernandez αποκάλυψε:


"Το μπροστινό είχε φθαρεί και νομίζω ότι ο Aleix ήταν από αυτούς που είχαν βάλει το σκληρό, οπότε ερχόταν γρήγορα. Αλλά επειδή η φθορά του μαλακού φαίνεται στη μέση της στροφής, μπορείς ακόμα να φρενάρεις δυνατά. Έτσι φρέναρα δυνατά και προσπάθησα να κλείσω τις γραμμές".

"Με πέρασε στα φρένα, αλλά είχα φρενάρει πολύ δυνατά, οπότε βγήκε λίγο εκτός γραμμής και τον ξαναπέρασα. Προσπάθησα να υπερασπιστώ τη θέση μου, κέρδισα τη μάχη, οπότε όλα ήταν καλά! Τόσο χαρούμενος".

"Είμαι χαρούμενος, γιατί είμαι τέταρτος στο MotoGP, στον πέμπτο αγώνα της σεζόν. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου, και επίσης θέλω περισσότερα. Δεν θέλω να είμαι τέταρτος. Είμαι εδώ για να κερδίσω, οπότε είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου".

Αλλά ο πρώτος στόχος θα είναι η μεταφορά της φόρμας του Le Mans στους επόμενους γύρους.

"Αλλάξαμε κάποια πράγματα. Δεν είναι ότι μου έφεραν νέα κομμάτια, απλώς αισθάνομαι λίγο καλύτερα οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα, και νομίζω ότι και για τις υπόλοιπες πίστες θα είναι επίσης καλό. Θα δούμε".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Είμαστε κοντά με την Ducati

« Προηγούμενο άρθρο

Τα Michelin στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες του Le Mans

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα