• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Είμαστε κοντά με την Ducati
Αλλά πρέπει να το αποδείξουμε
Νέα 17/05/2023 - 19:08

Μετά το πέρας 10 αγώνων (5 κανονικών και 5 αγώνων Sprint) στη σεζόν του 2023 και η Aprilia έχει μόνο ένα βάθρο να επιδείξει για τις προσπάθειες των τεσσάρων αναβατών της.

Αυτό ήρθε από τον Maverick Vinales στην έναρξη της σεζόν του Portimao. Ο Vinales φαινόταν ότι θα κατάφερνε να ανέβει και πάλι στο βάθρο στο Le Mans την Κυριακή, όμως τελικά συγκρούστηκε με τον Bagnaia και βρέθηκαν και οι 2 τους εκτός αγώνα..

Ενώ ο Vinales είναι τουλάχιστον επτά θέσεις υψηλότερα στη βαθμολογία των αναβατών από ό,τι μετά τον πέμπτο γύρο την περασμένη σεζόν, 7ος σε σύγκριση με την 14η θέση που είχε πέρυσι, ο ομόσταυλός του Aleix Espargaro, έπεσε από την τρίτη στην ενδέκατη θέση.

Ο Espargaro έγραψε ιστορία με την πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική νίκη της Aprilia στο MotoGP στον τρίτο γύρο στην Αργεντινή πέρυσι, παραμένοντας στη μάχη του τίτλου μέχρι τον προτελευταίο γύρο.


Η RS-GP έχει βελτιωθεί περαιτέρω για το 2023, αλλά ενώ η Ducati έχει κερδίσει μέχρι τώρα επτά αγώνες αυτή τη σεζόν, με δύο νίκες για την KTM και μία για τη Honda, η Aprilia - όπως η Yamaha - δεν έχει ακόμη σταθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε έναν αγώνα Sprint ή σε ένα Grand Prix. 

Ο Espargaro, ο οποίος πήρε την pole position στη Jerez, αλλά o καλύτερός του τερματισμός είναι η τέταρτη θέση στην COTA, επιμένει ότι η διαφορά μεταξύ Aprilia και Ducati δεν είναι «τόσο μεγάλη», αλλά ότι πρέπει να «το αποδείξουν».

"Νιώθω ότι πρέπει να αποδώσω λίγο καλύτερα στους αγώνες. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί νιώθω ότι έχω μια πραγματικά πολύ καλή μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή", είπε ο Espargaro. "Συνεχίζω να λέω ότι η μοτοσυκλέτα είναι καλή, ότι δεν είμαστε μακριά από την Ducati, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε! Ελπίζω λοιπόν να το κάνω στο Mugello".

Ενώ η όγδοη (Sprint) και η πέμπτη (GP) θέση δεν ήταν εκπληκτικό στο Le Mans, ήταν το Σαββατοκύριακο με το υψηλότερο σκοράρισμα για τον Espargaro αυτή τη σεζόν και η πρώτη φορά που είχε πάρει βαθμούς και στους δύο αγώνες μετά την έναρξη του Portimao.

"Δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος με την πέμπτη θέση, προφανώς, αλλά είμαι ικανοποιημένος μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στην αρχή της σεζόν, και ειδικά μετά το λάθος μου στις κατατακτήριες, έχασα πολλές θέσεις στο grid", είπε ο Espargaro που ξεκίνησε από την 11η θέση. 

"Προφανώς το αποτέλεσμα δεν είναι τρομερό. Η πέμπτη θέση δεν είναι φανταστική, αλλά είναι ένας αγώνας που χρειαζόμουν πραγματικά. Νιώθω δυνατός, νιώθω γρήγορος. Έκανα πολλές προσπεράσεις, οπότε ελπίζω να είναι μόνο η αρχή".


Ο Espargaro, ο οποίος είχε την τύχη να φύγει χωρίς τραυματισμό μετά από μια πολύ γρήγορη πτώση το πρωί του Σαββάτου στην πρώτη στροφή, πρόσθεσε: "Έχω απλώς ένα μεγάλο μώλωπα στο χέρι. Ήταν δύσκολο να κοιμηθώ γιατί ένιωσα πολύ πόνο που δεν περίμενα. Αλλά στη μοτοσυκλέτα, δεν ένιωσα τίποτα".

"Μετά από αυτό το τρελό ξεκίνημα της σεζόν, δεν έχω μεγάλους τραυματισμούς. Έτσι τώρα μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα και να επιστρέψουμε σε ένα πολύ ιδιαίτερο GP, όπως θα είναι ο Mugello για εμάς".

Ο Espargaro ξεκινά το "ανοιξιάτικο διάλειμμα", πριν το Mugello στις 9-11 Ιουνίου, όντας ενδέκατος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και 52 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής της βαθμολογίας, Francesco Bagnaia.

Ο στόχος του Ισπανού είναι να μπει στην πρώτη πεντάδα κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων τριών Grand Prix πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα στο MotoGP.

"Παίρνουμε περισσότερους βαθμούς, πλησιάζουμε πιο κοντά στους κορυφαίους αναβάτες, οπότε ελπίζω να μπορώ να κάνω τρεις σταθερούς αγώνες μετά από αυτό το διάλειμμα και, μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές, ελπίζω να είμαι η πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος".

Επόμενο άρθρο »

Ciabbati: O Martin θα μείνει σε εμάς

« Προηγούμενο άρθρο

Augusto Fernandez: Είμαι εδώ για να κερδίσω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα