• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabbati: O Martin θα μείνει σε εμάς
Γιατί θέλει μια μοτοσυκλέτα που να κερδίζει
Νέα 17/05/2023 - 20:35

Οι φήμες για τη σύνθεση του grid του 2024 έχουν ήδη ξεκινήσει και στο SHARK Grand Prix de France, ο αθλητικός διευθυντής της Ducati Corse, Paolo Ciabatti, έριξε λίγο φως στην υπόθεση του Jorge Martin της Prima Pramac Racing.

Ο Ισπανός έχει συμβόλαιο για το 2024, αλλά υπάρχουν μερικές φωνές που λένε ότι ο Martin θα μπορούσε να ενταχθεί σε ένα αντίπαλο εργοστάσιο το 2024. Ο ίδιος ο Martin είπε ότι ήταν «ανοιχτός σε όλα» όταν μιλούσε για το μέλλον του στην αρχή της σεζόν.


Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Martin στο γαλλικό GP, ο Ciabatti εξέφρασε την επιθυμία του και της Ducati να διατηρήσουν τον Martin ως μέρος της οικογένειας του εργοστασίου της Μπολόνια.

"Ναι σίγουρα, έχει μια επιλογή στο συμβόλαιο, θα θέλαμε να μείνει με την Ducati", είπε ο Ciabatti. "Είναι ένας από τους πιο γρήγορους νέους αναβάτες και αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ότι η Yamaha έχει τη μοτοσυκλέτα για να κερδίσει το Πρωτάθλημα".

"Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι φαίνεται αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε για την επόμενη χρονιά, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε μια νικητήρια μοτοσυκλέτα και νομίζω ότι θα ήθελε να μείνει γιατί του αρέσει να κερδίζει".

Ο Ciabatti αναφέρεται στο δύσκολο ξεκίνημα της Yamaha για το 2023, με τον Fabio Quartararo και τον Franco Morbidelli να βρίσκονται τώρα στην 9η και 13η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντίστοιχα. Αντίθετα, ο Martin βρίσκεται στην 4η θέση μετά το διπλό του βάθρο στο Le Mans, μία θέση μπροστά από τον ομόσταυλό του, Johann Zarco, και μόλις 14 βαθμούς μακριά από τον επικεφαλής, Francesco Bagnaia, με μια άλλη Ducati, αυτή του Marco Bezzecchi να είναι στη δεύτερη θέση, μετά τη νίκη του στο γαλλικό GP.

Ο Ciabatti παραδέχτηκε επίσης ότι ο τραυματισμός του Bastianini στο Portimao καθυστέρησε τον προγραμματισμό της Ducati για το 2024, ενώ ο Ιταλός επανέλαβε επίσης ότι θα ήθελε να διατηρήσει και τους τέσσερις τρέχοντες αναβάτες των GP23.


"Ειλικρινά, δεν πήραμε καμία απόφαση για το μέλλον. Δυστυχώς, ο Enea είναι εκτός, οπότε προφανώς θα θέλαμε να κρατήσουμε όλους τους αναβάτες μαζί μας. Γνωρίζετε ότι οι αναβάτες των Gresini και VR46 έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους".

"Έτσι, εμείς έχουμε συμβόλαιο με τον Pecco, τον Enea, τον Johann και τον Jorge. Καταρχήν είμαστε ευχαριστημένοι με όλους αυτούς, είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι άλλο, όσον αφορά το πρόβλημα με το Enea και την πτώση, προφανώς καθυστερεί τα πάντα".

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ducati θέλει να διατηρήσει το #89, και είναι κατανοητό. Θα είναι όμως έτσι; Είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθούμε με έντονο ενδιαφέρον καθώς ετοιμαζόμαστε για την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, μια τριπλέτα αγώνων πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα. 

Επόμενο άρθρο »

Puig: O Marc οδηγεί στο επίπεδο που είχε πριν τον τραυματισμό του

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Είμαστε κοντά με την Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα