• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Έχω πίστη στη Yamaha
Θέλω να παραμείνω
Νέα 20/05/2023 - 13:25

Ο Franco Morbidelli θέλει να παραμείνει στη Yamaha, παρά το γεγονός ότι ο Ιάπωνας κατασκευαστής συνεχίζει να ζορίζεται στο MotoGP.

Φυσικά, η άλλη πλευρά σε αυτό είναι αν η Yamaha θα θέλει να κρατήσει τον Morbidelli ή θα αναζητήσει άλλες εναλλακτικές για τη σεζόν του 2024.

Ένα όνομα που πιστεύεται ότι ήταν στην κορυφή της λίστας για πιθανή αντικατάσταση του Morbidelli είναι ο Jorge Martin, αλλά μιλώντας πριν από το γαλλικό MotoGP του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο αναβάτης της Pramac παραδέχτηκε ότι το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στη Ducati.

 


Αυτό αφήνει τον Toprak Razgatlioglu ως έναν από τους κύριους υποψήφιους που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Morbidelli, αλλά με τον σταρ του WorldSBK να μην εντυπωσιάζει κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης δοκιμής MotoGP και τον Lin Jarvis να δείχνει τον Morbidelli ως την πρώτη τους επιλογή, η θέση του Ιταλού φαίνεται να είναι σχετικά ασφαλής, επί του παρόντος. 

"Ναι, ευχαρίστως θα έμενα στη Yamaha γιατί είμαι πολύ ικανοποιημένος. Τα πάω πολύ καλά με τους ανθρώπους της ομάδας και έχω επίσης "ανοιχτούς λογαριασμούς", γιατί δεν κατάφερα να πετύχω αυτό που θα ήθελα να πετύχω με αυτήν την ομάδα", είπε ο Morbidelli.

Εάν ο Morbidelli είναι να παραμείνει στη Yamaha, η προσδοκία του, αλλά και του ομόσταυλού του, Fabio Quartararo, είναι ότι μια νέα και βελτιωμένη M1 θα είναι διαθέσιμη την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, αυτό αναμενόταν να συμβεί και φέτος, ενώ η Ducati, η Aprilia, η KTM ακόμα και η Honda στα χέρια του Marc Marquez φαίνεται να είναι ένα βήμα πάνω από τη Yamaha.

Είναι αυτονόητο ότι ο Morbidelli πρέπει να βελτιωθεί, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνει και η Yamaha και ο Ιταλός πιστεύει ότι θα το κάνει.

"Η πίστη μου στη Yamaha δεν αλλάζει γιατί όλοι γνωρίζουμε τι μας λείπει και γνωρίζω επίσης τι είχαμε. Αυτό είναι που με κρατάει αισιόδοξο γιατί υπάρχουν ακόμα πτυχές της παλιάς μοτοσυκλέτας που ήταν πολύ καλύτερες και μπορούμε να τις επαναφέρουμε".

"Υπάρχουν επίσης πράγματα που πρέπει να αναζητήσουμε σε πιο "σκοτεινές" περιοχές, αλλά ήδη, αν συγκεντρώσουμε όλα τα δυνατά μας σημεία, η M1 θα μπορούσε και πάλι να είναι ένα από τα καλύτερα πακέτα".

"Δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε τώρα, αλλά παραμένω αισιόδοξος γιατί είναι η φύση μου και γιατί βλέπω ότι υπάρχει θέληση μέσα στην ομάδα. Όσο για την εμπιστοσύνη της Yamaha προς εμένα, θα πρέπει να τους ρωτήσετε. Η αντίληψή μου είναι ότι φέτος είμαι αρκετά δυνατός σε σύγκριση με τον ομόσταυλό μου. Πέρυσι ήμουν λιγότερο (δυνατός), αλλά φέτος είμαστε κοντά και δεν είναι τόσο προφανής (η διαφορά)".

Επόμενο άρθρο »

Μια πιο αναλυτική ματιά στο πλαίσιο της Kalex

« Προηγούμενο άρθρο

Mir: Ψυχικά σε καταστρέφει

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα