• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Ψυχικά σε καταστρέφει
Είναι δύσκολο να βλέπω τον εαυτό μου σε αυτή την κατάσταση
Νέα 19/05/2023 - 16:37

Τόσο ο Jorge Lorenzo όσο και ο Pol Espargaro εξασφάλισαν μεταγραφή στη Repsol Honda τα τελευταία χρόνια με μεγάλες προσδοκίες, τα αποτελέσματα όμως έφεραν μεγάλη απογοήτευση και οδήγησαν στην απομάκρυνση του Espargaro και στην αποχώρηση του Lorenzo από τα MotoGP.

Η προσαρμογή του Joan Mir από τη Suzuki στη Honda έχει πάει μέχρι στιγμής ακόμη χειρότερα από τους δύο προηγούμενους αναβάτες, με το Le Mans να είναι η τέταρτη συνεχόμενη πτώση του σε αγώνα Κυριακής. 


Ο ομόσταυλός του, Marc Marquez, ήταν εντυπωσιακός και στα δύο Σαββατοκύριακα των αγώνων που πήρε μέρος, ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν το έδειχναν πάντα, ενώ ο Alex Rins κέρδισε στην COTA με την LCR Honda.

Όσον αφορά τον Mir ωστόσο, ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει ακόμα να παλέψει για κορυφαίες θέσεις.

"Είναι αλήθεια ότι πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος σε όλες τις λεπτομέρειες, γιατί είναι σαν να βρίσκεσαι στην κόψη του ξυραφιού. Eίναι περισσότερο ψυχολογικό παρά σωματικό θέμα. Διανοητικά σε καταστρέφει, γιατί πρέπει να είσαι σούπερ, σούπερ ακριβής, να παλεύεις πάντα με το μπροστινό, να προσπαθείς να μην πιέζεις πολύ, γιατί μετά είναι χειρότερα".

"Και είναι λίγο δύσκολη (η Honda) και τελείως διαφορετική από τη μοτοσυκλέτα που βίωσα πριν".

Αν δεν βελτιωθούν τα αποτελέσματα, ο Mir θα μπορούσε να βρεθεί σε μια θέση παρόμοια με τους Lorenzo και Espargaro.

 

"Φυσικά και φοβάμαι. Θέλω να νικήσω. Είναι δύσκολο για έναν αναβάτη σαν εμένα να βλέπει τον εαυτό του στη θέση που είμαι. Το κίνητρό μου είναι να κερδίσω, να ανέβω στο βάθρο και να παραμείνω μπροστά. Αυτά τα αποτελέσματα είναι το καύσιμο μου που δεν είχα εδώ και πολύ καιρό. Το χρειάζομαι. Θυμάμαι εδώ, πέρυσι, με τη Suzuki πήγαινα ένα δευτερόλεπτο πιο γρήγορα".


Μιλώντας για τον ρυθμό, και συγκεκριμένα για τον ρυθμό αγώνα, ο Mir είχε κάποια θετικά στοιχεία να αναφέρει σε σχέση με προηγούμενους γύρους, καθώς φαινόταν ελαφρώς πιο ανταγωνιστικός.

Ικανός να κρατήσει το ρυθμό του στο χαμηλό 1:32 πριν από την πτώση του, ο Mir είπε: 


"Έκανα μια πολύ καλή αρχή στον αγώνα και μπόρεσα να οδηγήσω άνετα στους πρώτους γύρους. Όταν παλεύεις για την πρώτη δεκάδα και σε ένα μεγάλο γκρουπ, υπάρχει μια πραγματικά μεγάλη επίδραση από το slipstream και γίνεται πιο δύσκολο να σταματήσεις τη μοτοσυκλέτα".

"Σήκωσα τη μοτοσυκλέτα για να αποφύγω να χτυπήσω τον Aleix και από εκεί προήλθε το λάθος και έχασα το γκρουπ. Μετά δοκίμασα διάφορα πράγματα με τη μοτοσυκλέτα και δυστυχώς έπεσα. Αλλά κατάφερα να οδηγήσω στο χαμηλό 1:32, αυτό είναι πολύ σημαντικό και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Παίρνουμε αυτά τα θετικά, μελετάμε τα πάντα καλά και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Morbidelli: Έχω πίστη στη Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Tardozzi: Λευκή επιταγή στον Bastianini

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα