• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ALEIX ESPARGARO: ΣΑΝ ΥΠΕΡ ΗΡΩΑΣ
Οι αναβάτες κάνουν ολική επαναφορά για το Misano
Νέα 08/09/2023 - 10:39

Αυτά που ειπώθηκαν από τους Bagnaia, Martin, Bezzecchi, Aleix, Binder, Viñales, Quartararo και Marini:

Είμαστε έτοιμοι για άλλη μια αναμέτρηση στο Misano, με τον πολύχρωμο χώρο της Αδριατικής να είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει άλλη μια εκπληκτική μάχη. Πριν από όλα αυτά, όπως πάντα, ήρθε η ώρα για τις δηλώσεις των αναβατών. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη συμμετείχαν οι Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), Jorge Martin (Prima Pramac Racing), Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) και Aleix Espargaro (Aprilia Racing), ενώ στη δεύτερη ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) μαζί με τους Maverick Viñales (Aprilia Racing), Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) και Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™).

 

FRANCESCO BAGNAIA:

«Πρώτα από όλα, είμαι χαρούμενος και τυχερός που βρίσκομαι εδώ, πρέπει να πω χάρη στη δουλειά που κάνουν οι μπότες της alpinestars, σίγουρα από άποψη ασφάλειας και εξέλιξης είναι κορυφαίοι στον κόσμο στην προστασία. GP στην έδρα μου, είναι σημαντικό να είμαι εδώ. Δουλέψαμε πολύ, δεν ήταν εύκολο, η Δευτέρα δεν ήταν εύκολη μέρα, αλλά δουλέψαμε πολύ σκληρά με την ομάδα μας και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτούς και για τη δουλειά που έκαναν. Είναι απίστευτο το βήμα που κάναμε από τη Δευτέρα έως τώρα. Θα συνεχίσω όλο το Σαββατοκύριακο να κάνω τη θεραπεία και νομίζω ότι θα είναι καλύτερα κάθε μέρα, οπότε ας δούμε, προσπάθησα να ανέβω στη μοτοσυκλέτα πριν και ένιωσα εντάξει».

Ποια είναι η έκταση των τραυματισμών;

«Το μεγαλύτερο κτύπημα είναι όπου η πρόσκρουση του Binder έγινε στο δεξί γόνατο και έχω ένα μεγάλο αιμάτωμα που κατεβαίνει στο πόδι και θα είναι πρόβλημα να κινήσω το πόδι, οπότε για να δούμε».

Τι συνέβη;

«Από τη μοτοσυκλέτα ένιωθα από τον γύρο προθέρμανσης ότι το κράτημα του πίσω τροχού ήταν μηδέν. Παραλίγο να πέσω τρεις φορές στον γύρο προθέρμανσης, στις στροφές 3, 9 και 12, χωρίς να πιέσω. Στη συνέχεια, στην πρώτη στροφή έχανα ήδη το πίσω λάστιχο οπότε ο Jorge έπρεπε να φρενάρει πολύ και γι' αυτό είχα αυτό το κενό στη δεύτερη στροφή και μόλις πλάγιασα τη μοτοσυκλέτα και άνοιξα λίγο το γκάζι έχασα τελείως το πίσω. Ηλεκτρονική πλευρά, μηχανική πλευρά και από την πλευρά της οδήγησης, δεν κάναμε λάθη, οπότε περιμένουμε την Michelin να αναλύσει τα πάντα γιατί είναι σωστό ότι όλοι πρέπει να αναλύσουν τα πάντα. Ήταν ένα βαρύ χτύπημα, αρκετά περίεργη πτώση, οπότε είναι σημαντικό να καταλάβουμε τα πάντα».

Μπορείς να πολεμήσεις στο μέτωπο αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Θα προσπαθήσουμε σίγουρα. Πριν πρέπει να δούμε την αίσθησή μου στη μοτοσυκλέτα, αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα μου αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, το GP στην έδρα μου και η δύναμη που μπορούν να μας δώσουν οι οπαδοί εδώ είναι απίστευτη. Προπονούμαι πολύ εδώ, οπότε είναι ένα κομμάτι που ξέρω τέλεια, οπότε ας δούμε».

 

JORGE MARTIN:

«Την περασμένη σεζόν δυσκολεύτηκα πολύ εδώ, αλλά δυσκολεύτηκα επίσης στο Mugello και μπόρεσα να τερματίσω και τις δύο φορές στο βάθρο. Άρα δεν έχω μεγάλες προσδοκίες για αυτή την πίστα. Δεν νομίζω ότι μπορώ να παλέψω για τη νίκη, αλλά σίγουρα θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ οπότε αύριο θα δούμε. Νομίζω ότι θα κάνω ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με την περσινή σεζόν, αλλά ίσως όχι αρκετό. Ελπίζω, η μοτοσυκλέτα να λειτουργεί καλά. Νομίζω ότι το κράτημα εδώ είναι επίσης καλό και μου αρέσει η διάταξη, οπότε ελπίζω με το βήμα που κάναμε στο φρενάρισμα να είμαι πιο ανταγωνιστικός».

Νιώθεις ότι έφυγες από την Καταλονία με καλύτερο δεσμό στην ομάδα, γιατί; "

«Ήταν ένα πολύ περίπλοκο Σαββατοκύριακο για μένα. Την Παρασκευή, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν ήμουν γρήγορος. Πίεσα πολύ, αλλά δεν μπορούσα να το καταλάβω. Στη συνέχεια, αναλύοντας το, κατά 90% ήταν η δική μου πλευρά. Δεν οδηγούσα με το σωστό τρόπο και δεν καταλάβαινα τις συνθήκες της πίστας, οπότε νιώθω ότι μετά από πολλές ώρες αναλύοντας με την ομάδα μου καταλάβαμε σε ποιο δρόμο να πάμε και από Παρασκευή έως Σάββατο κάναμε ένα εκπληκτικό βήμα. Νομίζω ότι τώρα νιώθω ότι καταλαβαίνω λίγο καλύτερα κάθε κατάσταση και ελπίζω ότι αυτό θα με βοηθήσει να είμαι ανταγωνιστικός παντού».

Πόσο ωραίο θα ήταν να κερδίσεις στο Misano;

«Λοιπόν, θα ήταν καταπληκτικό. Θέλω να πω, νιώθω ότι βρίσκομαι σε καλή στιγμή. Είμαι δεύτερος στο Πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτό το σημείο είμαι εξαιρετικά ανταγωνιστικός, αισθάνομαι καλά σωματικά και νιώθω ψυχικά δυνατός, οπότε θα προσπαθήσω να κάνω το μάξιμουμ και αν έρθει κάτι καλύτερο από ένα βάθρο θα ήταν σίγουρα εκπληκτικό».


 

MARCO BEZZECCHI:

«Στη Βαρκελώνη δυστυχώς μετά την εκκίνηση χτύπησα μαζί με όλους τους άλλους αναβάτες, ένιωσα αμέσως πόνο στο αριστερό μου χέρι, ειδικά στον αντίχειρά μου, αλλά με την αδρεναλίνη μπόρεσα να αγωνιστώ. Δεν ήταν ο καλύτερος Αγώνας γιατί επίσης δεν είχα το σωστό λάστιχο μπροστά αλλά σωματικά ένιωθα επίσης πολύ πόνο στην πλάτη και στο δεξί μου πόδι, οπότε αποφάσισα να κάνω μερικές εξετάσεις για να δω αν όλα ήταν εντάξει και ευτυχώς δεν υπάρχει τίποτα σοβαρό. Αλλά ο μυς στο χέρι μου είναι πολύ σκληρός και μου είναι δύσκολο να κρατήσω το τιμόνι πολύ σφιχτά, βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και κάνουμε φυσιοθεραπεία δύο ή τρεις φορές την ημέρα για να βελτιώσουμε την κατάσταση και ειλικρίνεια σήμερα ένιωσα καλύτερα σε σύγκριση με χθες, οπότε είμαι θετικός για αύριο να προσπαθήσω να είμαι εντάξει με τη μοτοσυκλέτα».

Περιμένεις δύσκολο Σαββατοκύριακο;

«Σίγουρα θα είναι δύσκολο. Αισθάνομαι καλά σωματικά εκτός από το χέρι, οπότε νομίζω ότι είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και να οδηγήσω με τις μέγιστες δυνατότητές μου».

Πρώτες αναμνήσεις από το Misano;

«Για μένα όταν ήμουν παιδί, πάντα ερχόμουν στους αγώνες στην Ιταλία για να δω το MotoGP στο γρασίδι (κατά γενική παραδοχή) και στο Mugello, αλλά εδώ πιο πολύ γιατί είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου. Μερικές φορές ο μπαμπάς μου μου έλεγε «Πηγαίνουμε για να δούμε MotoGP σήμερα», και παίρναμε ένα εισιτήριο την τελευταία στιγμή και πηγαίναμε στο γρασίδι και έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από εκείνη την εποχή. Και τώρα το να αγωνίζομαι μέσα σε αυτήν την πίστα είναι φανταστικό με όλο το πλήθος, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ»!

 

ALEIX ESPARGARO:

«Αυτό θα κρατήσει για πάντα, ο συνδυασμός των συναισθημάτων που είχα. Ήταν ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο, όχι μόνο για το πόσο χαρούμενος ήμουν μετά τη διπλή νίκη, αλλά και επειδή οδηγούσα την μοτοσυκλέτα από την Παρασκευή. Ένιωσα σαν σούπερ ήρωας. Τα συναισθήματά μου με τη μοτοσυκλέτα ήταν υπέροχα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Δυστυχώς σε αυτόν τον κόσμο, δεν υπάρχει χρόνος για να συνεχίσω να γιορτάζω. Τη Δευτέρα παρακολουθούσα ήδη τις περσινές δοκιμές και τον Αγώνα στο Misano. Ξεκινάμε από το μηδέν. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που πετύχαμε και θα διαρκέσει για πάντα και θα είναι ιστορικό και για την Aprilia, οπότε ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες τέτοιες μέρες».

(Βλέποντας ξανά το βάθρο):

«Θα προσπαθήσω να μην ξανακλάψω. Ναι, ήταν πραγματικά καταπληκτικό. Ήταν το όνειρό μου. Το όνειρό μου ήταν να βρεθώ στην κορυφή του βάθρου στο GP της έδρας μου με τα παιδιά μου, αλλά ήταν ένα πολύ μακρινό όνειρο και έγινε πραγματικότητα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ»!

Το Misano είναι ένα διαφορετικό σιρκουί, πώς αξιολογείς τις πιθανότητές σου;

«Προφανώς το Silverstone και η Catalonia ήταν πολύ καλές διατάξεις για εμάς, αλλά πρέπει να πω ότι η Aprilia βελτιώνεται αγώνα με αγώνα. Δεν σταματάμε ποτέ να βελτιωνόμαστε και πλησιάζουμε στους καλύτερους. Νομίζω ότι θα τερματίζουμε στο βάθρο σε τρεις από τους τελευταίους τέσσερις Αγώνες και τις δύο από τις τρεις τελευταίες νίκες, κάτι που σημαίνει ότι το επίπεδό μας ανεβαίνει και είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Είναι μια καλή ευκαιρία. Είναι μια καλή πρόκληση αυτό το Σαββατοκύριακο εδώ. Προφανώς, οι Ιταλοί αναβάτες και η Ducati εδώ υπήρξαν πολύ δυνατοί στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να τους προκαλέσουμε και να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις».

 

BRAD BINDER:

«Νομίζω ότι η περασμένη Κυριακή ήταν σίγουρα λίγο ταραχώδης. Η εκκίνηση του πρώτου Αγώνα και το χτύπημα του Pecco ήταν πολύ μακριά από το ιδανικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που έφυγε αλώβητος από εκεί και που είναι εντάξει και ελπίζω έτοιμος να οδηγήσει αύριο όσο καλύτερα μπορεί. Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη Κυριακή. Αλλά ανυπομονώ να ξεκινήσω εδώ. Και πάλι, αυτή είναι μια καλή πίστα για εμάς. Και ναι, ήταν λίγο δύσκολη η τελευταία σεζόν, αλλά ερχόμενος εδώ με το νέο μας ρυθμό, ανυπομονώ πραγματικά να δω πώς θα συνεχίσουμε».

Πώς πιστεύετε ότι θα πάει η KTM;

«Αισθάνομαι καλά. Ειλικρινά πιστεύω ότι η μοτοσυκλέτα μας μπορεί να είναι πολύ καλή εδώ. Έχουμε αγωνιστεί κοντά στο βάθρο στις περισσότερες πίστες αυτή τη σεζόν. Αν δεν ήμουν εγώ, ήταν ο Jack. Επομένως, νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μας λειτουργεί πολύ καλά σε πολλά μέρη, και πιστεύω ότι με λίγο πρόσθετο κράτημα, θα πάει πολύ μακριά, οπότε ελπίζουμε ότι μπορούμε να εξελιχθούμε και να έχουμε ένα δυνατό αποτέλεσμα».

 

MAVERICK VIÑALES:

«Είναι πάντα όμορφο όταν έχεις ένα ωραίο Σαββατοκύριακο, το θέμα είναι ότι όλα κυλούν τόσο γρήγορα και μετά τον Αγώνα λέγαμε ήδη για το Misano και ναι, θέλεις να το απολαύσεις, αλλά ταυτόχρονα ξέρεις ότι το επόμενο GP είναι μια άλλη πρόκληση. Το Misano είναι μια πίστα που αγαπώ πολύ, μια πίστα που λατρεύω να οδηγώ, μου αρέσει να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα στο όριο και πέρυσι ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο, οπότε βλέπω τον εαυτό μου να παλεύει εκεί που είναι ο στόχος μας, αλλά θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε και να απολαύσουμε την όμορφη διάταξη, τις γρήγορες στροφές, τις αλλαγές κατεύθυνσης και μου αρέσει να προσπαθώ να κάνω καλή απόδοση. Αυτός είναι ο στόχος».

Τι είναι αυτό που αγαπάς στο Misano;

«Ο τρίτος τομέας. Αυτές οι γρήγορες στροφές όπου μπορώ να κάνω τη διαφορά, κάθε χρόνο λιγότερο βέβαια γιατί όλοι μαθαίνουν όλο και περισσότερα, ειδικά οι αναβάτες της VR46, που είναι γρήγοροι εκεί και ξέρουν πολύ καλά πού να βάλουν τους τροχούς παντού και είναι πολύ σκληρός αγώνας, αλλά νιώθω καλά προετοιμασμένος. Φτάνω εδώ με μια καλή βάση γιατί το μόνο καθήκον είναι να συγκεντρωθείς στην οδήγηση, στο πώς να οδηγείς στην πίστα και μετά νιώθω ότι έχουμε ένα καλό πακέτο, οπότε πρέπει να δουλέψει. Βλέπω πολλές δυνατότητες εδώ, φυσικά υπάρχουν πολλοί αναβάτες που μπορεί να είναι πολύ δυνατοί, αλλά νιώθω ότι είμαι ένας από αυτούς και θα είμαστε στο μέγιστο».

Δύο χρόνια από την πρώτη δοκιμή της Aprilia, ποιες είναι οι αναμνήσεις από τους πρώτους γύρους;

«Γρήγορα ανακάλυψα ότι στο Misano είχε αρκετά σαμράκια και στο παρελθόν δεν το πρόσεξα ποτέ, αλλά μετά είδα μια μοτοσυκλέτα με πολλές δυνατότητες σε αυτές τις συνθήκες. Είναι κάτι που ένιωθα πάντα, αλλά είναι κάτι που δεν είναι εύκολο να πάρεις από αυτή τη μοτοσυκλέτα, πρέπει να είσαι πολύ ακριβής, απαιτεί πολύ τεχνικό στυλ οδήγησης και τελικά το καταλαβαίνουμε πολύ καλά και στους τελευταίους αγώνες κάνουμε συνεχώς βήματα. Το καλό είναι ότι δεν νομίζω ότι είναι αυτό το ταβάνι μου, έχουμε ένα τρόπο βελτίωσης, καθώς και το στυλ οδήγησης μου, είναι θέμα δουλειάς και αυτό που πάντα μου αρέσει να βελτιώνω είναι πώς μπορώ να βοηθήσω στην εξέλιξη».


Νέο συμβόλαιο: LUCA MARINI:

«Είναι μια καλή στιγμή, τώρα μπορώ να επικεντρωθώ πλήρως στους τελευταίους Αγώνες αυτής της σεζόν. Νομίζω ότι βελτιωθήκαμε πολύ αυτή τη σεζόν σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν με αυτήν την ομάδα και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι είναι υπέροχοι και το συναίσθημα στο γκαράζ είναι φανταστικό. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε έτσι και να προσπαθήσουμε να παλέψουμε για κορυφαίες θέσεις σε αυτούς τους τελευταίους Αγώνες και επίσης να ξεκινήσουμε ακόμα καλύτερα την επόμενη σεζόν».

Αναμνήσεις από το ντεμπούτο στο GP του 2013 στο Misano:

«Απλώς θυμάμαι ότι ήταν ένα Σαββατοκύριακο που θα ήθελα να το ξεχάσω γιατί δεν ήμουν έτοιμος και δεν βρισκόμουν στη σωστή κατάσταση για να κάνω έναν Αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έτσι απλά έχω κακές αναμνήσεις από εκείνη τη στιγμή. Αλλά είναι υπέροχο να είμαι εδώ και να είμαι αναβάτης του MotoGP και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω αυτή την ευκαιρία ξανά του χρόνου να δείξω τις δυνατότητές μου και την ταχύτητά μου και να προσπαθήσω να πετύχω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Πάντα VR46 ή άλλες διαθέσιμες επιλογές;

«Σίγουρα μίλησα με τους Vale, Ducati, Uccio, απλά θέλαμε το ίδιο πράγμα. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε για τη νίκη αυτή τη σεζόν και επίσης την επόμενη σεζόν, οπότε μαζί προσπαθήσαμε να μιλήσουμε για τη σωστή απόφαση, ώστε να γίνει αυτό».

Σκέψεις για το εργοστάσιο στο μέλλον..;

«Ναι ακριβώς. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έχω συμβόλαιο για ένα χρόνο, ώστε να είμαι ευθυγραμμισμένος με όλους τους άλλους αναβάτες, οπότε όταν οι θέσεις είναι ελεύθερες, θα το δούμε. Μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για μένα αλλά πρέπει να είμαι γρήγορος και να τελειώσω αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


 


FABIO QUARTARARO:

Λόγοι να είσαι αισιόδοξος αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Όχι πραγματικά. Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμάς. Η Κυριακή ήταν υπέροχη, επιστρέψαμε στην περσινή βάση και ήταν λίγο καλύτερα. Οπότε βασικά δεν ξέρουμε με ποια να ξεκινήσουμε, αλλά βασικά, θα κάνουμε δοκιμή και με τις δύο και θα δούμε πώς θα πάει το Σαββατοκύριακο».

Πού σας βοηθά η παλιά βάση;

«Για να είμαι ειλικρινής, ήταν στις στροφές, κάθε χρόνο χάναμε λίγο από τις στροφές, και φέτος μας λείπει ακόμη περισσότερο. Με την περσινή βάση με βοήθησε να έχω λίγο περισσότερη ταχύτητα και ειδικά στη Βαρκελώνη όπου η πρόσφυση ήταν πολύ χαμηλή, οπότε με βοήθησε πολύ».

Είχατε την ευκαιρία να συνομιλήσετε με τον Cal και την ομάδα δοκιμής;

«Ναι, μίλησα με τον Cal στο τηλέφωνο χθες το βράδυ για να μου πει λίγα σχόλια. Επίσης προτιμώ να μην ξέρω τα πάντα, να τα δοκιμάσω μόνος μου και επίσης να μοιραστώ τι ένιωσα στη μοτοσυκλέτα. Νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι υπέροχο».

Ο Cal ακουγόταν θετικός;

«Θα το κρατήσω για μένα!»

Έχετε αναμνήσεις από αυτό που συνέβη εδώ πριν από δύο χρόνια (πήρε τον Τίτλο και μαθηματικά);

«Φυσικά, είναι υπέροχο συναίσθημα. Αλλά επίσης με πονάει να βλέπω πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια. Φυσικά ήταν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου εδώ, αλλά επέστρεψα σε αυτό το μέρος και γνωρίζοντας τη θέση που είμαστε τώρα και πονάμε. Αλλά είναι αυτό που είναι και πρέπει να σκεφτούμε θετικά και να προσπαθήσουμε να φέρουμε την Yamaha στην καλύτερη θέση που μπορεί να βρίσκεται και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σε μια αίσθηση τόσο καλή όσο το 2021."

 

 

Επόμενο άρθρο »

Misano: Moto3 Πρώτες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Υπό αντίξοες συνθήκες η εκκίνηση του αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα