• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP, Biaggi: «Εγώ και ο Rossi»;
Νέα 09/09/2023 - 11:50

«Η ηλικία σε κάνει να βλέπεις τα πάντα με ροζ γυαλιά. Συμβαίνει σε όλους τους αναβάτες».

Ο Valentino γιορτάζει την αντιπαλότητά του με τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην Tavullia. «Είμαι χαρούμενος. Είναι το ταξίδι της ζωής. Αυτό μετά τους αγώνες», είναι μερικά από τα όσα είπε ο Max Biaggi, ο πάλε ποτέ τρομερός αντίπαλος του Rossi.

Οι οπαδοί που συνέρρευσαν στο Misano για το Σαββατοκύριακο είχαν την ευκαιρία να δουν ξανά τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς στην Tavullia παρέα με τον Max Biaggi. Ήταν επίσης μια ευκαιρία για μια ματιά στο παρελθόν, στην αντιπαλότητα που συνέβαλε στην καριέρα του Ιταλού πρωταθλητή. Πρώτα από όλα, ίσως, αυτή η εξ ολοκλήρου Ιταλική πρόκληση με τον Max Biaggi, που αναφέρεται ευρέως με νοσταλγικούς τόνους και όχι με εχθρότητα.

Σε συνέντευξή του, ο Max Biaggi σχολίασε.

«Η ηλικία σε οδηγεί συχνά να βλέπεις την όψη μέσα από ροζ γυαλιά. Είναι ο άλλος δρόμος της ζωής, αυτός μετά τους αγώνες. Συμβαίνει σε όλους τους αναβάτες. Προσωπικά, δεν πρόλαβα να δω την εκδήλωση γιατί ήμουν στην παρουσίαση της νέας Aprilia RS 457 εδώ στο paddock χθες το βράδυ, αλλά άκουσα ένα απόσπασμα και χάρηκα που αναφέρθηκα. Γνωρίζω ότι ο Jorge Lorenzo και ο Andrea Dovizioso είχαν επίσης την ευκαιρία να επανασυνδεθούν με τον Vale. Αστειευόμενος, μετά την αποχώρηση του Rossi από το MotoGP, είπα ότι, ίσως, με τα γηρατειά, θα έφτανε η ώρα να ξαναδούμε ο ένας τον άλλον και να θυμηθούμε εκείνες τις στιγμές μπροστά σε ένα ποτήρι κρασί. Ποιος ξέρει, όλα είναι πιθανά».

O χρόνος λοιπόν είναι κάτι που μπορεί να αμβλύνει όλες τις αντιπαραθέσεις και οι δύο άνδρες έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο προσέγγισης τα δύο τελευταία χρόνια, που κανείς δεν θα φανταζόταν την εποχή της αντιπαράθεσής τους, που είχε φτάσει μέχρι και να παίξουν μπουνιές στη σκάλα του βάθρου της Βαρκελώνης to 2001!


 

Στη συνέχεια, ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξέτασε τα γεγονότα του τελευταίου Αγώνα στη Βαρκελώνη, από την Aprilia μέχρι το ατύχημα του Bagnaia.

«Εκείνη η Κυριακή στη Βαρκελώνη θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των οπαδών της Aprilia. Για να είμαι ειλικρινής, ο Pecco δεν ήταν στην πίστα, αλλά, στο σπριντ, το αποτέλεσμα ήταν πολύ παρόμοιο, οπότε πιστεύω ότι ήταν μια νίκη που άξιζε και όχι τυχαία, τόσο για τον Maverick όσο και για τον Aleix. Όσο για το ατύχημα του Bagnaia, τα ηλεκτρονικά πριν από δέκα με δεκαπέντε χρόνια ήταν πολύ πιο πρωτόγονα από τώρα. Η συσκευή χαμηλώματος κάνει μεγάλη διαφορά στην πρόσφυση και οι μοτοσυκλέτες πηγαίνουν από τη μία στροφή στην άλλη πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πριν από πολλά χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος πίσω από όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τα φρένα και τα ελαστικά, τα οποία υποφέρουν τώρα και γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν και να συμβαδίσουν με την εξέλιξη. Πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός ότι αυτές οι μοτοσυκλέτες έχουν πλέον γίνει λίγο επικίνδυνες σε σχέση με τα πρότυπα των σημερινών διαμορφώσεων στις πίστες και ότι οι πιθανές λύσεις μπορούν να είναι μόνο μια αλλαγή στις πίστες ή ένα βήμα προς τα πίσω στην ανάπτυξη».

 

 

Επόμενο άρθρο »

Misano: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Moto2 Τρίτες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα