• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θυμόμαστε τον Mike Trimby
Νέα 09/09/2023 - 19:53

Ο Mike ήταν μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία των αγώνων μοτοσικλετών Grand Prix και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αθλήματος που έχει γίνει το MotoGP™

Ο Mike Trimby, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της IRTA, πέθανε δυστυχώς το βράδυ της Παρασκευής. Ο Mike ήταν μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία των αγώνων μοτοσικλετών Grand Prix και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του MotoGP™.

Ο Mike ξεκίνησε την καριέρα του ως αναβάτης και μηχανικός τη δεκαετία του 1960. Στη συνέχεια, απομακρύνθηκε από την πίστα και στα τέλη της δεκαετίας του 1970 είχε ήδη γίνει βασικό πρόσωπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το 1982, οι αναβάτες ζήτησαν από τον Mike να τους εκπροσωπήσει επίσημα και τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1986, ιδρύθηκε η International Road Racing Teams Association (IRTA) με τον Mike επικεφαλής.

Η IRTA έπαιξε έκτοτε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αθλήματος, υποστηρίζοντας τους αναβάτες και τις ομάδες. Η τεράστια αύξηση της ασφάλειας των αναβατών που έχει δει το άθλημα από εκείνη την εποχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην IRTA και στη δουλειά που ανέλαβαν ο Mike και η σύζυγός του Irene.

Το 1992 σηματοδότησε ένα ορόσημο για τους αγώνες Grand Prix των μοτοσικλετών: η αρχή μιας νέας εποχής συνεργασίας και συναίνεσης μεταξύ της IRTA, της FIM, της MSMA και της Dorna Sports. Αυτό οφείλει επίσης πολλά στις βάσεις που έθεσαν ο Mike και η IRTA την προηγούμενη δεκαετία, διασφαλίζοντας ότι οι αναβάτες και οι ομάδες έχουν ίση φωνή στο τραπέζι.

Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μια ειδική συνέντευξη Τύπου προς τιμήν του Mike στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, όπου ανακοινώθηκε επίσης ότι θα ονομαστεί θρύλος του MotoGP™ και θα εισαχθεί επίσημα στο Hall of Fame.

Η οικογένεια του MotoGP™ στέλνει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγο του Mike, την Irene, την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους αγαπημένους του. Τον ευχαριστούμε για μια πραγματικά εξαιρετική προσφορά στο άθλημά μας.

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports:

«Αυτή είναι μια μεγάλη απώλεια για το άθλημά μας και ολόκληρη την οικογένεια του MotoGP. Όλοι στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στην Irene, την οικογένεια του Mike, τους συναδέλφους, τους φίλους και τους αγαπημένους του. Το Paddock δεν θα είναι το ίδιο».

«Η συνεισφορά του Mike στους αγώνες Grand Prix μοτοσικλετών ήταν τεράστια. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του αθλήματος που έχουμε σήμερα, χτίστηκε από τον Mike και τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει προσφέρει. Τα θεμέλια που βοήθησε να τεθούν είναι εκείνα στα οποία θα συνεχίσουμε να χτίζουμε, στη μνήμη του, καθώς συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία μας με την IRTA και το αφοσιωμένο προσωπικό τους».

«Ήταν τιμή για εμένα που γνώρισα τον Mike και δούλεψα μαζί του. Ήταν πολύ καλός φίλος και θα μου λείψει πραγματικά».

Jorge Viegas, Πρόεδρος FIM:

«Ο Mike ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους για την επιτυχία του MotoGP, ένα σύμβολο. Είχαμε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Grand Prix χθες, ήταν σε πολύ καλή διάθεση και τελικά τον έπεισα να έρθει στα βραβεία FIM, να πάρει ένα βραβείο. Ήταν μια έκπληξη για εκείνον. Ήμουν πολύ χαρούμενος και ελπίζω η σύζυγός του, η Irene, να έρθει να λάβει το μετάλλιο προς τιμήν του γιατί πραγματικά το αξίζει. Τον γνώρισα πριν από περισσότερα από 30 χρόνια όταν ήταν υπεύθυνος για τους αγώνες του Μακάο και από τότε είμαστε φίλοι».

«Ήταν πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά του. Ακόμη και χθες λάβαμε τα πρακτικά μετά τη συνάντηση, ήταν το τελευταίο του χαρτί που μας έστειλε. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη. Πέθανε κάνοντας αυτό που του άρεσε. Θα μας λείψει σε όλους. Αλλά νομίζω ότι θα τον δούμε αύριο στο grid όπως πάντα. Ευχαριστώ, Mike».

Herve Poncharal, Πρόεδρος IRTA:

«Όταν ήμουν νέος ο Mike ήταν ένας θρύλος. Ήταν αυτός που πολεμούσε τις αρχές, ήταν αυτός που πολεμούσε τους τοπικούς υποστηρικτές, για τα καλά πράγματα – για την ασφάλεια πρώτα, γιατί αυτό ήταν το νούμερο ένα όσον αφορά τα πιο σημαντικά πράγματα, αλλά και για να έχουμε ένα καλύτερο Paddock. Έτσι δημιουργήθηκε βασικά η IRTA».

«Πάντα είχα πολύ θαυμασμό για τον Mike γιατί ήταν δυνατός, ήταν μαχητής και ήταν έξυπνος. Ως πρόεδρος της IRTA, αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστώ πιο κοντά του. Όσο περισσότερο δουλεύεις μαζί του, όσο περισσότερο τον γνωρίζεις, τόσο περισσότερα μαθαίνεις. Έμαθα πολλά από αυτόν. Χάρηκα πολύ για αυτή την ανταλλαγή, γιατί αν και ήταν βράχος, ήταν σίγουρος για πολλά πράγματα και ήταν πολύ δύσκολο να τον πείσω να αλλάξει γνώμη. Ήμασταν αρκετά διαφορετικοί, αλλά μαζί φτιάξαμε μια καλή ομάδα».

«Τώρα, που είναι τόσο σύντομο, δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εδώ. Αλλά όταν πάω στην IRTA, και δω το γραφείο του άδειο, θα είναι δύσκολο. Ο Mike πάντα μισούσε το πένθος. δεν του άρεσε αυτό. Νομίζω ότι ο Mike θα ήθελε να συνεχίσουμε αυτό που έχει κάνει και θα συνεχίσουμε. Γνωρίζουμε ποιες ήταν οι αξίες και οι στόχοι του και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Με την IRTA, με την ομάδα του».

Επόμενο άρθρο »

Ο Pedrosa έρχεται για περαιτέρω «δόξα» στο MotoGP™ στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: MotoGP Αγώνας Sprint

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα