• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Pedrosa έρχεται για περαιτέρω «δόξα» στο MotoGP™ στο Misano
Νέα 09/09/2023 - 20:31

Ο «Μικρός Σαμουράι» έδειξε ότι μπορεί ακόμα να κάνει τη διαφορά στο MotoGP™ και φτάνει μερικά από τα εντυπωσιακά στατιστικά του Jorge Lorenzo!

Ήταν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ιστορίες στο Red Bull Grand Prix του Σαν Μαρίνο. Στον 12ο γύρο της σεζόν του 2023 καταρρίφθηκαν ρεκόρ, καθώς υπήρχε και κάποια απίστευτη αγωνιστική δράση! Μαθαίνουμε 10 περισσότερα πράγματα πριν από την ημέρα του Αγώνα στο Misano!

1) Ο Jorge Martin (Prima Pramac Racing) προκρίθηκε στην pole για 10η φορά στο MotoGP™ (η πρώτη φορά από τη Βαλένθια πέρυσι στο δρόμο του για τον τερματισμό του  στην 3η θέση), σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στο Misano. Πήρε την τρίτη του νίκη στο Sprint και τώρα θα στοχεύει να πάρει την τρίτη του νίκη στο MotoGP™ μαζί με τη Στυρία το 2021 και τη Γερμανία το 2023.

2) Ο Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) προκρίθηκε δεύτερος για την τέταρτη πρώτη τριάδα των προκριματικών μέχρι στιγμής φέτος. Στις τρεις προηγούμενες τρεις πρώτες θέσεις του, τερμάτισε δύο φορές στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένης της παρθενικής του νίκης στην Αργεντινή. Τερμάτισε στη 2η θέση στο Sprint στο Misano (το πέμπτο του βάθρο στο Sprint) και θα έχει στόχο να κερδίσει την τρίτη του νίκη στο MotoGP™ την Κυριακή (μαζί με την Αργεντινή και τη Γαλλία φέτος).

3) Ο κυρίαρχοςς του πρωταθλήματος Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) προκρίθηκε τρίτος για τη 10η πρώτη τριάδα του στα προκριματικά μέχρι στιγμής φέτος. Τερμάτισε στην 3η θέση στο Sprint για το 10ο του βάθρο στο Sprint και τώρα θα στοχεύει να κερδίσει την έκτη του νίκη στο GP της σεζόν, που θα ήταν ένα λιγότερο από ό,τι πήρε όλη την περσινή χρονιά. Αυτή θα ήταν η τρίτη του νίκη στο MotoGP™ στην πίστα, ισοφαρίζοντας τους θρύλους του MotoGP™ Valentino Rossi και Jorge Lorenzo.

4) Αυτή είναι η όγδοη διαδοχική pole position της Ducati στο MotoGP™ (μια σειρά που ξεκίνησε στη Γαλλία), η οποία είναι η μεγαλύτερη ακολουθία pole position της Ducati στο MotoGP. Επιπλέον, αυτός είναι ο 52ος διαδοχικός Αγώνας όπου υπάρχει τουλάχιστον ένας αναβάτης της Ducati στους τρεις πρώτους σε κατατακτήριες.

5) Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) προκρίθηκε τέταρτος, όπως έκανε στην Καταλονία την περασμένη εβδομάδα, που είναι τα δεύτερα καλύτερα αποτελέσματα προκριματικών μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, αφού προκρίθηκε δεύτερος στην Αυστρία. Ολοκλήρωσε στην 6η θέση στο Sprint, αλλά προσπαθεί να γράψει ιστορία στο MotoGP™ την Κυριακή παίρνοντας νίκες Grand Prix με τρία διαφορετικά εργοστάσια (αφού κέρδισε ήδη με τη Suzuki και τη Yamaha). Έχει πάρει το μοναδικό βάθρο της Aprilia στο MotoGP™ μέχρι στιγμής στην πίστα, με τρίτο το 2022.

6) Ο θρύλος του MotoGP™ Pedrosa προκρίθηκε πέμπτος ως κορυφαίος με την KTM, για το καλύτερο αποτέλεσμα των κατατακτήριών του από τότε που προκρίθηκε δεύτερος στο Ισπανικό GP του 2018. Έχει τερματίσει στο βάθρο έξι φορές στο MotoGP™ στο Misano, η τελευταία φορά ήταν το 2016 όταν πήρε τη νίκη. Τερμάτισε 4ος στο Sprint και αν σταθεί στο βάθρο την Κυριακή, θα έχει ένα βάθρο λιγότερο (113) από τον θρύλο του MotoGP™ Jorge Lorenzo (114) που βρίσκεται δεύτερος στη λίστα των αναβατών με τα περισσότερα βάθρα κορυφαίας κατηγορίας. Την Κυριακή, ο Pedrosa έχει επίσης προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον 298ο Αγώνα του Grand Prix για να περάσει πάνω από τον Lorenzo στην έβδομη θέση στη λίστα των αναβατών με τις περισσότερες εκκινήσεις στο GP.

7) Νικητής την τελευταία φορά στην Καταλονία, ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) πέρασε από τις πρώτες Κατατακτήριες αλλά τελικά προκρίθηκε στην έκτη θέση, που είναι η πέμπτη πρώτη του εξάδα σε προκριματικά μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Τερμάτισε στην 8η θέση στο Sprint και τώρα θα στοχεύει να κερδίσει για τέταρτη φορά σε Αγώνες Grand Prix.

8) Ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) προκρίθηκε στην έβδομη θέση, που είναι η έκτη φορά μέχρι στιγμής φέτος που προκρίθηκε με τους εννέα πρώτους. Ολοκλήρωσε στην 5η θέση στο Sprint και τώρα θα στοχεύει να πετύχει το ένατο βάθρο του στο MotoGP™, κάτι που θα τον έκανε να γίνει ο Νοτιοαφρικανός αναβάτης με τα περισσότερα βάθρα στην κορυφαία κατηγορία.

9) Ο Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) προκρίθηκε στην όγδοη θέση για το χειρότερο αποτέλεσμα των κατατακτήριών του στο Misano από τότε που προκρίθηκε 15ος στο GP του Σαν Μαρίνο το 2021. Τερμάτισε στην 7η θέση στο Sprint, αλλά θα έχει στόχο να σταθεί στο βάθρο για δεύτερη φορά στο MotoGP™ μαζί με την Αμερική φέτος.

10) Ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) προκρίθηκε στην ένατη θέση για το καλύτερο αποτέλεσμα των κατατακτήριών του από τότε που προκρίθηκε έβδομος στο γερμανικό GP νωρίτερα φέτος (αλλά στη συνέχεια έχασε τον Αγώνα). Τερμάτισε στη 10η θέση στο Sprint ως κορυφαίος για τη Honda και τώρα θα στοχεύει να κερδίσει για πρώτη φορά μετά από την Emilia-Romagna το 2021, πριν από 686 ημέρες εδώ στο Misano.

Επόμενο άρθρο »

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οδύσσεια

« Προηγούμενο άρθρο

Θυμόμαστε τον Mike Trimby

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα