• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Buddh: MotoGP Αγώνας Sprint
΄Άνετη νίκη του Jorge Martin
Νέα 23/09/2023 - 16:55


Η καταρρακτώδης βροχή που μαστίγωσε την πίστα της Buddh ανάμεσα τις πρώτες και τις δεύτερες κατατακτήριες της Moto3 άφησε την άσφαλτο βρεγμένη όταν ήρθε η ώρα οι αναβάτες των MotoGP να ξεκινήσουν τον αγώνα Sprint. Όπως προβλέπει ο κανονισμός, καθώς πρόκειται για μια νέα πίστα στην οποία όλες οι δοκιμές έγιναν σε άλλες συνθήκες, οι αναβάτες βγήκαν για μια τελευταία 15λεπτη περίοδο δοκιμών, πριν ακολουθήσει μια εικοσάλεπτη περίοδος κατά την οποία θα μπορούσαν οι αναβάτες και οι ομάδες να αλλάξουν ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες τους. 


Όταν τα φώτα της εκκίνησης τελικά έσβησαν, οι αναβάτες κατευθύνθηκαν στην πρώτη στροφή, όπου είχαμε δύο διαφορετικά περιστατικά. Ο Luca Marini έκανε λάθος στο φρενάρισμα, χτύπησε τον Marco Bezzecchi και τελικά έπεσε ο ίδιος, με τον Bezzecchi καταλήγει πολύ πίσω. Ο Stefan Bradl από την άλλη έκανε το ίδιο λάθος, χτυπώντας αρχικά τη μοτοσυκλέτα του Augusto Fernandez και ρίχνοντας τελικά τον εαυτό του και τον Pol Espargaro.


Πρώτος μέσα από αυτό το χάος έστριψε ο Jorge Martin, με τους Francesco Bagnaia, Joan Mir, Marc Marquez και Brad Binder (ο οποίος ξεκίνησε από τη 13η θέση) να ακολουθούν. Ο Martin άρχισε αμέσως να ανοιγει διαφορά, ενώ ο Marquez επιτέθηκε στον Mir πριν τα φρένα της 1ης στροφής στο δεύτερο γύρο και κατάφερε να ανέβει στην 3η θέση. Δύο γύρους αργότερα, στον 4ο γύρο, ο Mir έκανε λάθος στην 3η στροφή και έπεσε, τερματίζοντας τον αγώνα του. 


Μπροστά ο Martin συνέχισε να ανοίγει τη διαφορά από τον Bagnaia, ο οποίος με τη σειρά του άφηνε πίσω του τον Marc Marquez που δεχόταν την ασφυκτική πίεση του Binder. 

Ο Jorge Martin οδήγησε έναν αλάνθαστο αγώνα, ανοίγοντας τη διαφορά, ενώ στο τέλος έκοψε ρυθμό και πήρε την καρό σημαία 1,389 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Pecco Bagnaia, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη διαφορά και συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε στο Misano. 


O Marc Marquez άντεξε στην πίεση του Brad Binder και ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά τον αγώνα Sprint του Portimao. 


O Binder έκανε έναν πολύ καλό αγώνα παίρνοντας την τέταρτη θέση, ενω εύσημα αξίζουν στον Marco Bezzecchi, ο οποίο μετά το περιστατικό της πρώτης στροφής είχε έναν εκπληκτικό ρυθμό και παιρνόντας τον Fabio Quartararo στον προτελευταίο γύρο τερμάτισε πέμπτος. 


Πίσω από τον Quartararo, στην 7η θέση, βρέθηκε ο Jack Miller, με τους Marverick Viñales και Raul Fernandez να ολοκληρώνουν τις βαθμολογούμενες θέσεις. 

 

Επόμενο άρθρο »

Buddh: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Buddh: Moto2 Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα