• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island: MotoGP Αγώνας
Παρθενική νίκη Zarco με ανατροπές μέχρι το τέλος
Νέα 21/10/2023 - 11:33

Με την αλλαγή του προγράμματος λόγω των δύσκολων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, το Grand Prix της Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε Σάββατο, για πρώτη φορά μετά το Ολλανδικό Grand Prix του 2015.


Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, πρώτος έστριψε ο Jorge Martin, με τους Brad Binder, Francesco Bagnaia και Jack Miller να τον ακολουθούν. Ο Miller ξεκίνησε επιθετικά και έκανε την κίνηση για να περάσει τον Βagnaia, όμως ο Ιταλός απάντησε στην πρώτη στροφή του 2ου γύρου. 


Από εκεί και πέρα ο Miller δεν θα κατάφερνε να απαντήσει και θα δεχόταν την προσπέραση του Fabio Di Giannantonio, του Pecco Bagania και του Marc Marquez. Σύντομα στο γκρουπ θα έφτανε και ο Johann Zarco, ο οποίος θα κατέληγε να δίνει μάχες με τον Marquez για την πέμπτη θέση. 


Μπροστά ο Martin άνοιγε τη διαφορά, η οποία στο 10ο γύρο είχε σκαρφαλώσει πάνω από 2 δευτερόλεπτα, με τον Binder να βλέπει τη διαφορά του με τον Di Giannantonio να μειώνεται. 


Ο Ιταλός της Gresini Ducati έφτασε τον Binder στον 19ο γύρο και τον πέρασε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, παίρνοντας τη δεύτερη θέση. Πιο πίσω, ο Zarco άρχισε και πάλι να έχει έναν τρομερό ρυθμό μετά τη μέση του αγώνα και κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Bagnaia στην πρώτη στροφή του 22ου γύρου, ενώ ένα γύρο μετά ο Binder πέρασε τον Di Giannantonio στην 4η στροφή. 


Αυτοί οι 4 αναβάτες είχαν πλέον αρχίσει να πλησιάζουν τον Martin, που είχε μεν ανοίξει τη διαφορά στα 3,2 δευτερόλεπτα στον 14ο γύρο, όμως πλέον είχε μείνει από ελαστικό (είχε επιλέξει το μαλακό) και έβλεπε τη διαφορά να μειώνεται σταδιακά. 


Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ο Martin προηγούταν, αλλά για μόλις 1 δευτερόλεπτο και είχε 4 κυνηγούς στο κατόπι του. 


Στην τέταρτη στροφή ο Zarco (που είχε περάσει τον Binder 2 γύρους πριν χάρη σε ένα λάθος του τελευταίου) επιτέθηκε από την εσωτερική και πέρασε τον Martin για να βρεθεί στην κορυφή. Ο Martin άνοιξε τη γραμμή του και αυτό έφερε ένα ντόμινο προσπεράσεων που τον άφησε στην 5η θέση. 


Ο Zarco συνέχισε μπροστά, δεν μπόρεσε κάποιος να τον απειλήσει στις τελευταίες στροφές και  έφτασε στην παρθενική του νίκη, την οποία πανηγύρισε με το διάσημο backflip του. 

 

O Bagnaia πήρε τη δεύτερη θέση και άνοιξε τη διαφορά στο Πρωτάθλημα, με τον Di Giannantonio να παίρνει το παρθενικό του βάθρο στα MotoGP. 


O Binder τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Μartin τελικά να μένει στην πέμπτη θέση. Πολύ πίσω από αυτό το γκρουπ, ο Marco Bezzecchi ήταν έκτος, μπροστά από τον Jack Miller και τον Αleix Espargaro. 


Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alex Marquez και Enea Bastianini. O Marc Marquez (που είχε επίσης επιλέξει μαλακό ελαστικό) έχασε πάρα πολύ έδαφος και τελικά τερμάτισε 15ος, πίσω από τον Fabio Quartararo.

Επόμενο άρθρο »

Νέα αλλαγή στο πρόγραμμα του MotoGP Αυστραλίας

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: Moto2 Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα