• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ακυρώθηκε ο Αγώνας Sprint της Αυστραλίας λόγω καιρού
Νέα 22/10/2023 - 06:33

Η πρόβλεψη του καιρού στην πίστα του Phillip Island, 140 χλμ από την Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της πολιτείας της Βικτόρια, έπεσε μέσα και ενώ το πρωί της Κυριακής η βροχή και ο κρύος αέρας ήταν ανεκτά, αργότερα η κατάσταση έγινε δυσκολότερη με την ταχύτητα του αέρα να ξεπερνά τα 50 χλμ/ώρα. 

Η κατηγορία Moto 3 έγινε και έδωσε έναν ωραίο και ενδιαφέροντα Αγώνα, στην κατηγορία Moto 2 τα πράγματα πήγαιναν καλά, αλλά κάποιες πτώσεις στα μισά του Αγώνα αποδόθηκαν στην αυξημένη εκείνη την ώρα ένταση του ανέμου.

Η πρόβλεψη ήταν ότι την επόμενη ώρα η κατάσταση θα ήταν χειρότερη και οι οργανωτές πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τον Αγώνα Sprint, ο οποίος θα ξεκινούσε στις 5:00 ώρα Ελλάδας. 

Ο Maverick Vinales που ήταν ο ταχύτερος το πρωί είπε ότι η απόφαση έπρεπε να παρθεί την ώρα που είχε προγραμματιστεί ο γύρος παρατήρησης της πίστας και αφού οι οδηγοί δουν τις συνθήκες εκείνη την ώρα και φαίνεται ότι έχει δίκιο. Ίσως οι οργανωτές υπερέβαλαν στα θέματα ασφαλείας που επικαλέσθηκαν, ίσως η υπερβολή προστάτευσε από ενδεχόμενο τραυματισμό τους οδηγούς, όμως οι οδηγοί ξέρουν καλύτερα από όλους τις συνθήκες ασφαλείας και θα έπρεπε να ερωτηθούν. Τώρα μάλιστα που για πρώτη φορά στην ιστορία αποφάσισαν να κάνουν Ένωση Οδηγών, με εκπρόσωπο που θα μεταφέρει τις απόψεις τους στους οργανωτές και τις ομάδες. 

O Maverick Vinales ήταν δυνατός στο Ζέσταμα
O Maverick Vinales ήταν δυνατός στο Ζέσταμα

O Mike Webb που είναι ο Διευθυντής Αγώνων του MotoGP είπε ότι η ακριβής πρόβλεψη του καιρού και η πληροφόρηση από την αρμόδια υπηρεσία ότι οι ριπές ανέμου θα ανέβαιναν σημαντικά την ώρα που ήταν προγραμματισμένος ο Αγώνας Sprint, αλλά και η συζήτηση με τους εκπροσώπους των ομάδων, οι οποίοι είχαν μιλήσει και με τους οδηγούς τους, οδήγησε στην τελική απόφαση ακύρωσης.

 

Το MotoGP™ Guru by Gryfyn Australian Motorcycle Grand Prix, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του φέτος, έγινε λοιπόν κατά 2/3, με Παρασκευή και Σάββατο σε εξαιρετικές συνθήκες και με την Κυριακή να είναι μια απογοήτευση, που όμως έφερε στην πίστα περίπου 20,000 θεατές οι οποίοι κατάφεραν να δουν τουλάχιστον το Ζέσταμα των καλύτερων οδηγών του κόσμου και ενάμισυ Αγώνα των μικρότερων κατηγοριών.

 

Οι ομάδες, οι οδηγοί και το διεθνές μέρος της οργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήδη ξεκίνησε για την Burriram της Ταϊλάνδης, όπου το επόμενο ΠΣΚ θα γίνει ο 17ος Αγώνας της χρονιάς. 

Επόμενο άρθρο »

Το MotoGP στο Phillip Island με αριθμούς

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα