• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H KOVE MOTO στην Ελλάδα από την Γκοργκόλης Α.Ε.
Από τον Ιανουάριο του 2024 με δυο μοντέλα
Νέα Αγοράς 01/11/2023 - 02:31

Η KOVE MOTO έρχεται επίσημα (και επώνυμα) και στην Ελλάδα από την Γκοργκόλης ΑΕ 

Αναφέρουμε επίσημα και επώνυμα γιατί ήδη από το 2001 η Γκοργκόλης είχε ξεκινήσει την συνεργασία με την KOVE MOTO εισάγοντας το Maverick 500 που το διέθετε στην Ελληνική αγορά με το brand Daytona. 

H KOVE MOTO έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Rally Dakar του 2023 όπου απέδειξε την αξία των προϊόντων της με όλες τις μοτοσυκλέτες της να τερματίζουν.

Επίσης από φέτος η εργοστασιακή ομάδα China Racing Team της Kove Moto συμμετέχει στην κατηγορία Supersport 300 του WorldSBK με με δυο 312RR.

Αρχικά θα είναι διαθέσιμα, από τον Ιανουάριο του 2024, δυο μοντέλα η καθαρόαιμη 450 Rally με μονοκύλινδρο κινητήρα 449 κ.εκ. με απόδοση 52 ίππων και η Adventure 800X PRO με δικύλινδρο κινητήρα 799 κ.εκ. και απόδοση 96,5 ίππων.

KOVE MOTO - Rally Dakar 2023
KOVE MOTO - Rally Dakar 2023

 


Ποια είναι η KOVE ΜΟΤΟ;

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής σελίδας https://kovemoto.gr/  η KOVE ΜΟΤΟ ιδρύθηκε το 2017 και στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονται το R&D, ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η παραγωγή και οι πωλήσεις μοτοσυκλετών, με την εταιρεία να εστιάζει στις επιδόσεις και το όραμά της για υψηλής απόδοσης, υψηλής ποιότητας και μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες για τους λάτρεις των δύο τροχών σε όλο τον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν από το πάθος του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας, του Zhang Xue, να ασχοληθεί με τον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Η αρχική του προσδοκία ήταν να ασχοληθεί ως αναβάτης σε αγώνες μοτοσυκλέτας, έχοντας να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο της έλλειψης πόρων.

Παρόλα αυτά, η επιμονή και το όραμά του, του έδωσαν την απαραίτητη ώθηση για να ξεκινήσει ως μηχανικός, αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία, για να καταφέρει τελικά να συμμετάσχει στο Κινεζικό Πρωτάθλημα motocross ως αγωνιστικός αναβάτης.

KOVE MOTO - China Racing Team - 312RR.
KOVE MOTO - China Racing Team - 312RR.

Το 2013 αποφάσισε να τερματίσει την αγωνιστική του καριέρα και έκανε στροφή στην κατασκευή μοτοσυκλετών δημιουργώντας το πρώτο του εργοστάσιο.

Μετά από μία τετραετία ιδρύθηκε η KOVE ΜΟΤΟ, η οποία μέσα σε εξαιρετικά σύντομο διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια απήχηση και αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η KOVE ΜΟΤΟ έχει ήδη καταγράψει μια εντυπωσιακή πορεία στην αγορά και υψηλά νούμερα πωλήσεων.

Το 2021, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 20.000 μονάδες και ο ετήσιος μέσος ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων έφτασε το 40%.

Καθώς η διεθνής αγορά συνεχίζει να διευρύνεται, περισσότερες από 5.000 μοτοσυκλέτες εξάγονται, σε ξένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

KOVE MOTO 450 Rally
KOVE MOTO 450 Rally

Η εταιρεία έχει κατακτήσει μία από τις κορυφαίες θέσεις των εγχώριων κατασκευαστών, στην κατηγορία μοτοσυκλετών άνω των 300cc στις πωλήσεις.

Το 500X κατέχει την πρώτη θέση στην εγχώρια παραγωγή Adventure μοτοσυκλετών και αυτή τη στιγμή έχει δύο εργοστάσια στην Chongqing και τη Chengdu.

Το εργοστάσιο ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων, με την ομάδα του R&D να αριθμεί περίπου 113 άτομα.

Επίσης, ξεχωριστή προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα των προϊόντων γι’ αυτό και εφαρμόζεται πλήρως το σύστημα πιστοποίησης ποιότητας IAFT16949.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης γραμμή συναρμολόγησης, τμήμα κατασκευής κινητήρων, εργοστάσιο κατασκευής πλαισίων, γραμμή παραγωγής εξατμίσεων, τμήμα μηχανουργικής επεξεργασίας CNC, τμήμα δοκιμής ολοκληρωμένου οχήματος, ξεχωριστό τμήμα δοκιμών κινητήρων, τμήμα ελέγχου 3D κ.ά.

Στο μέλλον, ως μια μοτοσυκλετιστική εταιρεία που έχει ως βασικό άξονα την τεχνολογία, η KOVE MOTO θα συνεχίσει να επενδύει σε έρευνα, ανάπτυξη και σχεδίαση, θα αξιοποιήσει καινοτόμες δυνατότητες και βιομηχανικές υποδομές και θα ενισχύει περαιτέρω την εικόνα των προϊόντων της, μέσω συνεχούς επένδυσης σε νέες τεχνολογίες και υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ.

KOVE MOTO 800X PRO
KOVE MOTO 800X PRO

 

Οι αγωνιστικές δραστηριότητες της KOVE MOTO

H KOVE MOTO έχει ως βάση της εξέλιξής της τους αγώνες και με δεδομένο το πάθος και την προσωπική εμπλοκή του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας Zhang Xue με την αγωνιστική δράση, η εταιρεία έχει δημιουργήσει δύο ξεχωριστά αγωνιστικά τμήματα για αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα:

Πέρα όμως από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, η ομάδα συμμετέχει και στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Superbike, με αναβάτη τον Jose Luis Perez Gonzalez, ο οποίος έχει πετύχει μέχρι στιγμής τρεις νίκες για λογαριασμό της KOVE MOTO στο θεσμό, γράφοντας Ιστορία για το πρώτο εργοστάσιο από την Κίνα που καταφέρνει κάτι ανάλογο!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally

H KOVE MOTO κατάφερε να εντυπωσιάσει σύσσωμο το μοτοσυκλετιστικό κοινό των αγώνων -και όχι μόνο- και να γράψει Ιστορία, καθώς στην πρώτη της συμμετοχή στον ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα rally στο Dakar του 2023, είδε όλες τις μοτοσυκλέτες της ομάδας να τερματίζουν, κατακτώντας και πολύ καλές θέσεις στη βαθμολογία. Ήταν η πρώτη φορά που μία αμιγώς κινέζικη ομάδα έφτασε σε μια τόσο σημαντική επιτυχία.

Η συμμετοχή της KOVE Rally Team έγινε με τρεις μοτοσυκλέτες 450 Rally και αντίστοιχα τρεις Κινέζους αναβάτες, οι οποίοι επιλέχθηκαν μέσα από μία διαδικασία δοκιμασιών και εμπειρίας στους χωμάτινους αγώνες, δικαιώνοντας απόλυτα της επιλογές της εταιρείας με βάση το τελικό αποτέλεσμα.

Επόμενο άρθρο »

To Bosch MSC στην TVS Apache RTR 310

« Προηγούμενο άρθρο

5 σε 1 - Το πιo Classic Fun Rally

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα