• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lusail: MotoGP Κατατακτήριες
Pole position και νέο ρεκόρ για τον Luca Marini
Νέα 18/11/2023 - 16:04

Ο ήλιος δεν είχε ακόμα προλάβει να δύσει όταν οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας βγήκαν στην πίστα του Qatar για τις κατατακτήριες δοκιμές του 19ου γύρου της σεζόν του 2023. 

Μετά τα πρώτη περάσματα στις ΚΑΤ1, στις θέσεις πρόκρισης βρίσκονταν οι Johann Zarco και Franco Morbidelli, οι οποίοι όμως σύντομα αντικαταστάθηκαν από τους Alex Marquez και Fabio Quartararo. Ο Γάλλος της Yamaha όμως στο τέλος θα έχανε τη θέση του, καθώς ο συμπατριώτης του από την Prima Pramac, Johann Zarco, έκανε νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:52.382 και παίρνοντας την πρώτη θέση της πρόκρισης. 


Το ρεκόρ του Zarco δεν έμελλε να μείνει για πολύ, καθώς ο Fabio Di Giannantonio κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:52.188 στα πρώτα στάδια των δεύτερων κατατακτηρίων για να ανέβει στην προσωρινή pole position. 


Όταν οι αναβάτες ξεκίνησαν τις τελευταίες επιθέσεις, ο Di Giannantonio μείωσε ακόμα περισσότερο το χρόνο του και ήταν ο πρώτος αναβάτης MotoGP στην ιστορία του Qatar που έσπασε το φράγμα του 1:51 και έδειξε ότι σφραγίζει τη δεύτερη pole position της καριέρας του. Εν τω μεταξύ ο Αlex Marquez είχε ανέβει στη δεύτερη θέση, φτιάχνοντας ένα ονειρικό 1-2 για την ομάδα της Gresini Ducati. 


Όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Luca Marini έκανε ένα εκπληκτικό 1:51.762 για να πάρει την pole position και το ρεκόρ της μεγάλης κατηγορίας στην πίστα του Qatar. Οι αναβάτες της Gresini συμπλήρωσαν την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Di Giannantonio δεύτερο και τον Alex Marquez τρίτο. 


Ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Francesco Bagnaia, θα ξεκινήσει από την κεφαλή της δεύτερης σειράς της εκκίνησης, μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο, Jorge Martin. Τη δεύτερη σειρά ολοκληρώνει ο Johann Zarco, με 6 Ducati να καταλαμβάνουν τις 6 πρώτες θέσεις. 


Ο Marc Marquez είναι η πρώτη μη Ducati μοτοσυκλέτα στην 7η θέση, μπροστά από τους Maverick Viñales και Raul Fernandez. Τέλος, από την τέταρτη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν τους αγώνες του Σαββατοκύριακου οι Aleix Espargaro, Brad Binder και Augusto Fernandez.

Επόμενο άρθρο »

Τιμωρήθηκε ο Aleix Espargaro για το χέρι που σήκωσε στον Morbidelli

« Προηγούμενο άρθρο

Lusail: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα