• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MOONEY VR46 Racing team και Luca Marini χωρίζουν στο τέλος του 2023
Νέα 26/11/2023 - 14:26

Μετά από έξι χρόνια μαζί, ξεκινώντας από τη σεζόν του 2024, για να ακολουθήσουν καλύτερα τους μελλοντικούς τους στόχους, ο Luca δεν θα αγωνιστεί για την ομάδα της Tavullia στο MotoGP

Tavullia (Ιταλία), 25 Νοεμβρίου 2023 – Η Mooney VR46 Racing Team και ο Luca Marini ανακοινώνουν, μετά από έξι σεζόν κοινών στόχων, ότι δεν θα συνεχίσουν μαζί τη σεζόν του 2024. Ήρθε η ώρα και τα δύο μέρη να επιδιώξουν φιλόδοξους στόχους και αποτελέσματα ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους. Όλη η διοίκηση, η ομάδα και οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο έργο εύχονται στον Luca τα καλύτερα για το μέλλον του.

Ο Luca εντάχθηκε στην ομάδα της Moto2 στα τέλη του 2017 και έχει πετύχει τα πιο αξιόλογα αποτελέσματα σε αυτήν την οικογένεια. Πρώτο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 (GP Γερμανίας) το 2018 και πρώτη νίκη στη μεσαία κατηγορία την ίδια χρονιά (GP Μαλαισίας 2018 – 6 νίκες στη Moto2). Καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα στο Πρωτάθλημα του 2020 όταν ήταν διεκδικητής του Παγκόσμιου τίτλου της Moto2 μέχρι τον τελευταίο Αγώνα (τελικός 2η θέση). Ο Luca ήταν ο πρώτος αναβάτης που έφερε τη μάρκα VR46 στο MotoGP με τη Ducati Desmosedici GP το 2021.

Τις δύο τελευταίες σεζόν (2022 - 2023), ο Luca είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των επιτυχιών του έργου της Mooney VR46 Racing Team, που χτίστηκε γύρω του για να γίνει ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς αναβάτες στην κορυφαία κατηγορία. Καταφέρνει δύο pole positions, 4 βάθρα στο Sprint και δύο βάθρα στον Αγώνα της Κυριακής.

Ο Luca Marini και η VR46 Racing Team σε αριθμούς

 

888 συνολικοί βαθμοί (533 στη Moto2, 355 στο MotoGP)

2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020 (Moto2)

1ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων του 2020 (Moto2 - μαζί με τον Bezzecchi)

6 νίκες (στη Moto2)

17 βάθρα (2 στο MotoGP)

7 pole positions (2 MotoGP)

4 βάθρα Sprint

109 Αγώνες με την ομάδα (110 συμπεριλαμβανομένου και του ValenciaGP)

LUCA MARINI - 10

«Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου στο Πρωτάθλημα σε αυτήν την Ομάδα, έτσι πολλές από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου μέχρι στιγμής συνδέονται με αυτήν την ομάδα ανθρώπων. Έχουμε μεγαλώσει πολύ μαζί και έχουμε κερδίσει πολλές ικανοποιήσεις. Αυτός θα είναι ο τελευταίος μου Αγώνας με την Mooney VR46 Racing Team: Σκέφτηκα πολύ πριν πάρω αυτή την απόφαση και αξιολόγησα τις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσω. Αφήνω πίσω μου μια φανταστική Ομάδα που συνέβαλε στην ανάπτυξη και τη γνώση μου για τις τεχνικές πτυχές και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει αυτό το είδος αθλήματος. Ήρθε η ώρα να ακολουθήσω ένα νέο μονοπάτι με ενθουσιασμό, χωρίς να αρνηθώ αυτό που υπήρξε, αλλά με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον».

ALESSIO SALUCCI, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

«Έχω δει πραγματικά τον Luca να μεγαλώνει, από τότε που ήταν παιδί, τότε από την άποψη του μηχανοκίνητου αθλητισμού είχα τη χαρά να τον δω να γίνεται ένας από τους πιο δυνατούς αναβάτες στο MotoGP. Είμαι χαρούμενος που μοιράστηκα έξι όμορφες σεζόν μαζί του σε αυτό το έργο. Από τις πρώτες ικανοποιήσεις στη Moto2, τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα το 2020, μετά το ντεμπούτο του στο MotoGP, τη γέννηση της Ομάδας μας στην κορυφαία κατηγορία και ένα 2023 όπου κατάφερε να είναι πραγματικός πρωταγωνιστής. Ο Luca είναι ένας επαγγελματίας με λίγους ίσους, ένας τεχνικός, ένας αληθινός παθιασμένος ενθουσιώδης πριν γίνει αναβάτης και μετά ένας σπουδαίος εργάτης. Είναι κρίμα να τον αφήσουμε να φύγει, θα είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος στο μέλλον, αλλά μια ευκαιρία αυτού του τύπου είναι πολύ σημαντική για να μην ληφθεί υπόψη και του εύχομαι ειλικρινά, μαζί με όλη την ομάδα, να έχει πολύ καλή τύχη».

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Moto3 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα