• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Moto3 Αγώνας
Πρώτη νίκη φέτος για τον Ayumu Sasaki
Νέα 26/11/2023 - 15:39

O Ayumu Sasaki τα κατάφερε! Μια εβδομάδα αφού έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Qatar από τον Jaume Masia, βρέθηκε στην κορυφή για πρώτη φορά φέτος στον αγώνα της Valencia, τερματίζοντας ιδανικά την καριέρα του στη Moto3.


Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Sasaki κατάφερε να στρίψει πρώτος, μπροστά από τον κάτοχο της Pole Position, Collin Veijer, με τον Deniz Öncü να τους ακολουθεί. Στη δεύτερη στροφή, οι Vicente Perez και Diogo Moreira βρέθηκαν στο έδαφος, με τον Xavier Artigas (που ήταν η αιτία αυτού του περιστατικού) να λαμβάνει μια διπλή ποινή μεγάλου γύρου. 


Μπροστά ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, με τους αναβάτες να γράφουν το ένα ρεκόρ γύρου μετά το άλλο και τους Joel Kelso, David Alonso και Ivan Ortola να ακολουθούν. Ο Kelso σύντομα έχασε επαφή με αυτό το γκρουπ, όμως οι υπόλοιποι τέσσερις αναβάτες μπόρεσαν να διατηρήσουν το ρυθμό τους και να φτιάξουν ένα σφικτό γκρουπ, με τον Veijer επικεφαλής. 


Οι γύροι περνούσαν και 7 γύρους πριν το τέλος, ο Alonso έκανε μια επιθετική κίνηση στον Oncu στη 14η στροφή, με τους δύο αναβάτες να βγαίνουν λίγο εκτός πίστας, με τον Öncü να δυσκολεύεται να ανακάμψει. 


Ο Veijer έκανε ένα λάθος πέντε γύρους πριν το τέλος, άνοιξε τη γραμμή του και αυτό τον είδε να υποχωρεί στην 4η θέση, με τον Sasaki να είναι πλέον επικεφαλής. 


Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Öncü είχε επιστρέψει σε αυτό το γκρουπ, με τον Sasaki να συνεχίζει να προηγείται. Όλοι περιμέναμε ότι ο Alonso θα έκανε την κίνηση στη 14η στροφή (εκεί που ήταν πολύ δυνατός καθόλη τη διάρκεια του αγώνα), όμως ο ρυθμός του Sasaki ήταν εκπληκτικός, με τον Ιάπωνα να καταφέρνει να πάρει την πρώτη του νίκη για φέτος, στον τελευταίο αγώνα. 
Ο Alonso έφτασε στο 8ο βάθρο του, με τον Ortola να κατακτά τελικά την τρίτη θέση και να επιστρέφει στα βάθρα για πρώτη φορά μετά την Jerez. 


O Veijer περιορίστηκε στην 4η θέση, μπροστά από τον Öncü που συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Jose Antonio Rueda πήρε την έκτη θέση, με τον Kelso να τερματίζει πίσω του. 


Ο Daniel Holgado έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, ξεκινώντας από πολύ πιο πίσω- αναγκάστηκε κιόλας να βγει εκτός πίστας για να αποφύγει τους Perez και Moreira - έκανε όμως από εκεί και πέρα μια απίστευτη δουλειά ανάκαμψης για να τερματίσει στην 8η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι David Muñoz και Ryusei Yamanaka. 

Επόμενο άρθρο »

Valencia: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

MOONEY VR46 Racing team και Luca Marini χωρίζουν στο τέλος του 2023

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα