• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: MotoGP Κατατακτήριες
Pole Position και ρεκόρ για τον Jorge Martin
Νέα 01/06/2024 - 13:26

Οι αναβάτες βγήκαν στην πίστα του Mugellο για τις πολύ σημαντικές κατατακτήριες που θα καθόριζαν την σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα Sprint και το Grand Prix της Ιταλίας. 

Μετά τα πρώτα περάσματα των αναβατών στις πρώτες κατατακτήριες, ήταν οι Fabio Di Giannantonio και Franco Morbidelli που βρισκόντουσαν στις θέσεις πρόκρισης, με τον Morbidelli να περνάει στην πρώτη θέση με τη δεύτερη προσπάθειά του. 

Οι αναβάτες επέστρεψαν στα pits για να βάλουν νέο μαλακό πίσω ελαστικό και να βγουν για τις τελικές επιθέσεις τους, με τον πρώτο που άλλαξε την κατάσταση να είναι ο Raul Fernandez, που ανέβηκε στην πρώτη θέση με τρία λεπτά να απομένουν. 

Αμέσως μετά ο Brad Binder ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ στις τελικές προσπάθεις, ο Franco Morbidelli έκανε νέο ρεκόρ πίστας (1:44.726) και πήρε την πρώτη θέση. Ο Di Giannantonio βρισκόταν σε έναν γρήγορο γύρο, όμως μια πτώση του Pol Espargaro στο τελευταίο λεπτό τοθυ έκοψε τον γύρο και τελικά ήταν οι Morbidelli και Fernandez που πήραν την πρόκριση. 

Στις δεύτερες κατατακτήριες, ο Jorge Martin έκανε με το καλημέρα νέο ρεκόρ γύρου, καθώς σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:44.504 ακολουθώντας τον Marc Marquez και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Πολλοί αναβάτες άρχισαν να γράφουν δυνατούς γύρους, με τον Bagnaia να φτάνει κοντά, αλλά να έχει ένα μικρό γλίστρημα και τελικά να περιορίζεται στη δεύτερη θέση. Επόμενος "μνηστήρας" ήταν ο Marc Marquez, ο οποίος βρισκόταν σε έναν ταχύτατο γύρο, όμως έχασε το μπροστινό στη 10η στροφή και έπεσε, με 2:30 να απομένουν. Ο Maverick Viñales βρισκόταν επίσης σε έναν καλό γύρο, όμως ένα μικρό γλίστρημα στην έξοδο της 15ης στροφής, δεν του επέτρεψε να βελτιωθεί. 

Έτσι, με την καρό σημαία να πέφτει ήταν ο Jorge Martin που κατέκτησε την Pole Position, με τον Francesco Bagnaia να ακολουθεί. Ο Ιταλός της εργοστασιακής Ducati έχει μια ποινή τριών θέσεων στη σχάρα της εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει το Grand Prix του Mugello από την 5η θέση. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Maverick Viñales

Ο Marc Marquez έκανε τελικά τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, με τους Enea Bastianini και Franco Morbidelli να ακολουθούν. Στην τρίτη σειρά βρίσκονται οι Pedro Acosta, Alex Marquez και Aleix Espargaro, με τους Alex Rins, Miguel Oliveira και Raul Fernandez να συμπληρώνουν την τέταρτη σειρά της εκκίνησης. 

Επόμενο άρθρο »

Mugello: MotoGP Δεύτερες Ελεύθερες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: Moto2 Δεύτερες Δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα