• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Moto3 Αγώνας
Άλλη μια νίκη στα χέρια του David Alonso
Νέα 02/06/2024 - 14:46

Για άλλη μια φορά στο φετινό Πρωτάθλημα της Moto3, o David Alonso κατάφερε να επιβληθεί των υπολοίπων αναβατών στο Mugello και να πάρει την πέμπτη του νίκη σε 7 αγώνες. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Κολομβιανός κατάφερε να στρίψει πρώτος, με τον Ivan Ortola, όπως και στις κατατακτήριες, να τον ακολουθεί κατά πόδας. Oι Taiyo Furusato και Collin Veijer είχαν κάνει επίσης πολύ δυνατές εκκινήσεις, όμως ο αγώνας διακόπηκε στον 4ο γύρο με κόκκινη σημαία, λόγω μιας πτώσης των Xabi Zurutuza και Filippo Farioli, με τον Zurutuza να έχει μεν τις αισθήσεις του, αλλά να μεταφέρεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο.

Στην επανεκκίνηση και πάλι ήταν οι Alonso και Ortola που ξεκίνησαν δυναμικά, με τον Veijer να ακολουθεί. O Daniel Holgado βρισκόταν πιο πίσω και ένα φρενάρισμα της τελευταίας στιγμής προκάλεσε την πτώση των Jose Antonio Rueda και Stefano Nepa, ένα περιστατικό για το οποίο ο Ισπανός της GASGAS τιμωρήθηκε με διπλή ποινή μεγάλου γύρου. 

Μπροστά οι αναβάτες του πρώτου γκρουπ άλλαζαν συνεχώς θέσεις - σε τυπικό στιλ Moto3 - και 6 από αυτούς πάλευαν για τη νίκη. Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Alonso προηγούταν, με τον Veijer να δίνει το 110% του για να τον προσπεράσει, όμως ο Κολομβιανός ήταν για άλλη μια φορά απίστευτος. Πήρε τη νίκη, αυξάνοντας τη βαθμολογική του διαφορά και αφήνοντας τον Veijer στη δεύτερη θέση. 

Ο Ivan Ortola ήταν τρίτος, όμως έπεσε στην 12η στροφή του τελευταίου γύρου, ανοίγοντας το δρόμο για τον ομόσταυλό του, Ryusei Yamanaka, που γιόρτασε το παρθενικό του βάθρο. 

Ο Taiyo Furusato πήρε την τέταρτη θέση, μπροστά από τον David Muñoz, ενώ ο Ortola ανέβηκε και πάλι στη μοτοσυκλέτα του και τερμάτισε τελικά έκτος. 

Στο πιο πίσω γκρουπ, ο Luca Lunetta έκανε μια πολύ καλή δουλειά, παίρνοντας την 7η θέση, με τους Adrian Fernandez, Jacob Roulstone και Matteo Bertelle να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

Ο Daniel Holgado ΄μετά την διπλή ποινή μεγάλου γύρου πήρε τελικά την 14η θέση, εξασφαλίζοντας 2 βαθμούς. 

Επόμενο άρθρο »

Mugello Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα