• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το χρώμα “Dune Sea” της Benelli είναι εμπνευσμένο από την άμμο
Νέα Αγοράς 13/06/2024 - 22:47

Η Κινεζικής ιδιοκτησίας Ιταλική μάρκα μοτοσυκλετών Benelli εργάζεται σκληρά για να ανανεώσει τη γκάμα μοντέλων της τα τελευταία χρόνια. Μόλις πρόσφατα, η μάρκα κυκλοφόρησε την TRK 552X, μια μοτοσυκλέτα ADV με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, έτοιμη να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο την μικρή κατηγορία στις μοτοσυκλέτες περιπέτειας. Χωρίς να θέλει να μείνει πίσω, η Benelli αναβάθμισε επίσης και τη μεσαία κατηγορία, με την TRK 702X.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά τεχνολογίας και απόδοσης, καθώς η TRK 702X εξακολουθεί να είναι μια σχετικά πρόσφατη μοτοσυκλέτα στην αγορά. Αντίθετα, η Benelli ακολούθησε τα βήματα της Suzuki και κυκλοφόρησε την TRK 702X σε ένα «εντυπωσιακό νέο χρώμα» που ονομάζεται Dune Sea.

Σύμφωνα με την Benelli, το χρώμα Dune Sea εμπνεύστηκε από τα άνυδρα τοπία της ερήμου με έναν συνδυασμό που παραπέμπει πιθανόν σε χρώματα από μπαχαρικά, κάτι που είναι σχεδόν συνώνυμο με την περιπέτεια εκτός δρόμου, όπου συναντάμε χρώματα που δεν βλέπουμε μέσα στις πόλεις.

Έχουμε δει παρόμοια χρώματα να χρησιμοποιούνται σε άλλα οχήματα εκτός δρόμου όπως η Kawasaki KLR 650 ή ακόμη και το Toyota Land Cruiser 250 που είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί. Υπάρχει κάτι σχετικό με το φινίρισμα που μοιάζει με άμμο που κάνει ένα όχημα με ικανότητες να κινηθεί εκτός δρόμου να φαίνεται ακόμα πιο στιβαρό και θυμίζει τα τοπία που υπάρχουν στην ύπαιθρο ή την ατελείωτη άμμο της ερήμου.

Το Toyota Land Cruiser 250 στο χρώμα της άμμου δείχνει έτοιμο για περιπέτεια

 

Η Benelli TRK 702X δεν είναι ακριβώς μια επαναστατική μοτοσυκλέτα από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών. Η Benelli έχει κρατήσει τα πράγματα αρκετά απλά με έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 698 κ.εκ.. Δεν έχει καν τον στρόφαλο των 270 μοιρών και επιλέγει των 180 μοιρών του οποίου ο παραγόμενος θόρυβος της εξάτμισης φέρνει στο νου εικόνες των Kawasaki Versys 650 και Honda NX500. Με 75 ίππους, ωστόσο, θα πρέπει να είναι σε θέση να συμβαδίζει με άλλες μοτοσυκλέτες ADV, τουλάχιστον στις επιδόσεις.

Η Benelli λέει ότι το χρώμα Dune Sea της TRK 702X θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε όλη την Ευρώπη. Και ακόμα καλύτερα, έρχεται με τιμή 8,349 €, καθιστώντας τη μοτοσυκλέτα αυτή τουλάχιστον πολύ φθηνότερη από άλλες της μεσαίας κατηγορίας ADV. Σίγουρα τα κατάλληλα χρώματα και ο συσχετισμός με ασυνήθιστα τοπία είναι κάτι που ελκύει το αγοραστικό κοινό, οπότε αρκετές πωλήσεις οφείλονται στην επιλογή αυτών και οι κατασκευαστές τείνουν να έχουν περισσότερες εκδόσεις χρωμάτων.    

 

Επόμενο άρθρο »

QJMOTOR TRANS ASIA 2024 – Το Μυθικό Ταξίδι προς την Ανατολή

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Michele Colaninno εξελέγη Πρόεδρος της ACEM για δεύτερη θητεία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα