• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στατιστικά πριν το Grand Prix της Κυριακής
Αγώνες 06/07/2024 - 19:59

#09 Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland Sachsenring – 7 Ιουλίου

 

Jorge Martin (Prima Pramac Racing)

Κατατακτήριες: Pole – Tissot Sprint: Νίκη

Ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Martin κατέκτησε την pole για 4η φορά μέχρι στιγμής φέτος μαζί με το Κατάρ, τη Γαλλία, και την Ιταλία, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στο Sachsenring. Πήρε την 4η νίκη του στο Sprint μέχρι στιγμής φέτος και την Κυριακή, θα κερδίσει την 8η νίκη του στο MotoGP™️ και τη 2η συνεχόμενη νίκη του στη Γερμανία για να ολοκληρώσει 2ο διπλό αποτέλεσμα στο Sachsenring.

 

- 4/4 -

Αυτή είναι η 4η διαδοχική pole position για την Ducati στο Sachsenring μετά τον Johann Zarco (2021), Bagnaia (2022 και 2023) και Martin (2024) και η 6η συνολικά στην πίστα στο MotoGP™️.

Miguel Oliveira (Trackhouse Racing)

Κατατακτήριες: 2ος – Tissot Sprint: 2ος

Ο Oliveira προκρίθηκε 2ος για το καλύτερο του αποτέλεσμα κατάταξης από τότε που ήταν στην pole στο GP της Πορτογαλίας το 2020 (που οδήγησε να κερδίσει τον Αγώνα). Αυτή είναι επίσης η πρώτη του φορά στην πρώτη τριάδα στις Κατατακτήριες αφού προκρίθηκε στην 3η θέση στην Καταλονία πέρυσι. Ανέβηκε στο πρώτο του βάθρο Sprint τερματίζοντας 2ος και τώρα θα στοχεύει να κερδίσει για πρώτη φορά από την Ταϊλάνδη το 2022.

Raul Fernandez (Trackhouse Racing)

Κατατακτήριες: 3ος – Tissot Sprint: 14ος

Αφού πέρασε από τις Κατατακτήριες 1, ο Fernandez προκρίθηκε 3ος για τη 2η φορά στην πρώτη τριάδα στις Κατατακτήριες στο MotoGP™️ μετά την Καταλονία νωρίτερα φέτος. Με τον συναθλητή του στη 2η θέση, αυτή είναι η 2η φορά που υπάρχουν δύο αναβάτες της Aprilia στους τρεις πρώτους στις Κατατακτήριες μέχρι στιγμής φέτος μαζί με την Καταλονία. Έχει τελειώσει στην 14η θέση στο Sprint αλλά θα στοχεύσει να σημειώσει το καλύτερο του αποτέλεσμα στο MotoGP™️ αν μπορέσει να περάσει την 5η θέση που είχε στη Βαλένθια πέρυσι.

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team)

Κατατακτήριες: 4 – Tissot Sprint: 3ος

Ο πρωταθλητής Bagnaia προκρίθηκε 4ος, μία θέση που είναι η πρώτη φορά που δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε 1ος ούτε 2ος από τη Jerez νωρίτερα φέτος (αν και κέρδισε τον Αγώνα GP εκεί.) Τερμάτισε 3ος στο Sprint για το τρίτο του βάθρο σε Sprint στη σειρά και θα έχει ως στόχο να πάρει την 4η συνεχόμενη νίκη του στο Grand Prix, κάτι που κανένας αναβάτης δεν έχει κάνει από τότε που ο ίδιος ο Bagnaia το 2022 κέρδισε τέσσερις σερί νίκες από το Assen στο Misano.

Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™️)

Κατατακτήριες: 5ος – Tissot Sprint: 9ος

Παρά μια πτώση στις Κατατακτήριες 2, ο Alex Marquez προκρίθηκε 5ος για το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα κατάταξης μέχρι στιγμής φέτος μετά το Assen την περασμένη εβδομάδα όταν ήταν 4ος. Έχει κερδίσει έναν βαθμό στο Sprint, τερματίζοντας 9ος, και τώρα θα βάλει στόχο για να προσθέσει μία θέση στο βάθρο στην κορυφαία κατηγορία: 2 με τη Honda και 2 με τη Ducati μέχρι στιγμής.

Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing)

Κατατακτήριες: 6ος – Tissot Sprint: 5ος

Ο Morbideli προκρίθηκε στην 6η θέση ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα κατάταξης μέχρι στιγμής φέτος από την Ιταλία. Έχει τελειώσει στην 5η θέση το Sprint, και θα στοχεύει να ανέβει το πρώτο του βάθρο από τότε που τερμάτισε 3ος στη Χερέθ το 2021.

Maverick Viñales (Aprilia Racing)

Κατατακτήριες: 7ος – Tissot Sprint: 7ος

Ο Viñales, ο οποίος υπέστη ένα μεγάλο ατύχημα στις Κατατακτήριες 2, προκρίθηκε 7ος και τερμάτισε 7ος στο Sprint αφού πέρασε τον Marc Marquez στην τελευταία στροφή. Οι δυο τους πέρασαν με μια οριακή διαφορά την γραμμή τερματισμού. Ο Viñales τώρα θα έχει ως στόχο να κερδίσει την 11η νίκη του στο MotoGP™️.

Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Κατατακτήριες: 8ος – Tissot Sprint: 12ος

Ο Di Giannantonio προκρίθηκε 8ος και τερμάτισε 12ος στο Sprint. Τώρα θα έχει στόχο να πάρει τη 2η νίκη πρώτης κατηγορίας ή το 3ο του βάθρο πρώτης κατηγορίας.

Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team)

Κατατακτήριες: 9ος – Tissot Sprint: 4ος

Ο Bastianini είναι 9ος στην κατάταξη για την 6η του φορά στους κορυφαίους 9 στις Κατατακτήριες μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Έχω τερματίσει 4ος στο Sprint και τώρα θα έχει ως στόχο να κερδίσει την 6η του νίκη στο MotoGP™️.

Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3)

Κατατακτήριες: 10ος – Tissot Sprint: 22ος

Ο νεοφερμένος Acosta προκρίθηκε στη 10η θέση ισοφαρίζοντας το χειρότερο αποτέλεσμα των κατατακτήριών του στο MotoGP™️ από την Ισπανία και το Assen την περασμένη εβδομάδα. Ολοκλήρωσε 22ος στο Sprint μετά από μια έξοδο, αλλά σε ηλικία 20 ετών και 43 ημερών την Κυριακή, έχει την τελευταία του ευκαιρία να γίνει ο νεότερος νικητής της πρώτης κατηγορίας και να πάρει το ρεκόρ από τον Marc Marquez (20 ετών και 63 ημερών στο Ώστιν το 2013).

- Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΦΟΡΑ ΣΤΟ SACHSENRING -

Οι αναβάτες της Aprilia και της KTM/GASGAS θα στοχεύουν να δώσουν στους κατασκευαστές τους την πρώτη τους νίκη στο Sachsenring. Μέχρι στιγμής, το καλύτερο αποτέλεσμα της Aprilia εδώ είναι η 4η θέση, ενώ το καλύτερο για την KTM/GASGAS είναι η 2η.

Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing)

Κατατακτήριες: 11ος – Tissot Sprint: 8ος

Ο Binder έχει προκριθεί στην 11η θέση για το 2ο καλύτερο αποτέλεσμα στις κατατακτήριες στο Sachsenring στην κατηγορία. Έχει τερματίσει 8ος στο Sprint αλλά τώρα θα στοχεύει να σταθεί στο βάθρο για 2η φορά μέχρι στιγμής φέτος μαζί με το Κατάρ (2ος), ή να κερδίσει για πρώτη φορά μετά την Αυστρία το 2021.

Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team)

Κατατακτήριες: 12ος – Tissot Sprint: 10ος

Αφού πέρασε από τις Κατατακτήριες 1, ο Bezzecchi προκρίθηκε στη 12η θέση για το καλύτερο αποτέλεσμα κατάταξης από τότε που προκρίθηκε 5ος στη Γαλλία νωρίτερα φέτος. Έχει τερματίσει 10ος στο Sprint, αλλά θα έχει στόχο να ανέβει στο 10ο βάθρο της πρώτης κατηγορίας, το 2ο του μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν μαζί με την Ισπανία (3ος).

Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™️)

Κατατακτήριες: 13ος – Tissot Sprint: 6ος

Ο Marquez, ο οποίος έπεσε δύο φορές την Παρασκευή, προκρίθηκε στη 13η θέση για το χειρότερο αποτέλεσμα σε κατατακτήριες στο Sachsenring στο MotoGP™️. Ωστόσο, τερμάτισε 6ος στο Sprint και τώρα θα στοχεύει να κερδίσει για πρώτη φορά μετά την Emilia- Romagna το 2021 (πριν από 987 ημέρες). Θα είναι η πρώτη του νίκη σε Grand Prix με Ducati και την Gresini και η 12η νίκη σε Αγώνα Grand Prix στην πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Ο Martin επιβραδύνει τον Bagnaia στη βαθμολογία, καθώς ο Oliveira ανεβαίνει στο βάθρο του Sprint

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Viñales μπροστά από τον Martin και τον Oliveira

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα