• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Viñales μπροστά από τον Martin και τον Oliveira
Αγώνες 05/07/2024 - 00:00

Ο Viñales ξεφεύγει από τον Martin και τον Oliveira, ενώ ο Marquez αντιμετωπίζει τις Κατατακτήριες 1 μετά από την πτώση του.

Η Aprilia κορυφαία στην 1η μέρα καθώς το #MM93 είχε μια πιο δύσκολη μέρα και ο Bagnaia εξασφαλίζει τη 5η θέση. Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) έσπασε το πρόσφατο ρεκόρ στο Sachsenring την Παρασκευή, βάζοντας την Aprilia στην κορυφή και με ένα αρκετά μεγάλο 0.340 από το προηγούμενο ρεκόρ γύρου.

Ο νικητής του 2023 Jorge Martin (Prima Pramac Racing) ήταν ο πρώτος που ακολουθούσε αφού έδειξε σοβαρή ταχύτητα όλη μέρα, αλλά είχε άλλη μια Aprilia για παρέα καθώς ο Miguel Oliveira της Trackhouse Racing έκανε δύο μοτοσυκλέτες του Noale να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα, μόλις 0,022 από τον Martin.

Για πολλούς αγαπημένους καθ' οδόν, ήταν μια πιο δύσκολη μέρα έναρξης, καθώς για τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) συνέβησαν δύο ατυχήματα, το δεύτερο εκ των οποίων ήταν μεγάλο. Μετά από ιατρικό έλεγχο, κρίθηκε ικανός για να συνεχίσει.

Ήταν ένα δραματικό πρώτο μέρος στη ζωτικής σημασίας διαδικασία των Δοκιμών το απόγευμα, με τον Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) να πέφτει νωρίς, χάνοντας το μπροστινό μέρος στη γρήγορη στροφή 11, με τον αναβάτη να είναι εντάξει. Στη συνέχεια, ο Marc Marquez υπέστη ένα highside με 52 λεπτά να απομένουν στο ρολόι, με τον αναβάτη της Gresini να κατευθύνεται αρχικά προς το γκαράζ και όχι στο ιατρικό κέντρο. Αργότερα, πήγε για έλεγχο και κρίθηκε κατάλληλος.

Λίγο αργότερα, περισσότερο δράμα, αυτή τη φορά στη στροφή 1. Ο Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) έπεσε και κατέστρεψε τον προστατευτικό φράκτη με αέρα – βγάζοντας την κόκκινη σημαία – και πήγε κατευθείαν στο ιατρικό κέντρο. Αλλά για άλλη μια φορά, ο αναβάτης ήταν εντάξει και πέτυχε να μείνει σε φόρμα, και μάλιστα επέστρεψε και κατάφερε να βελτιώσει τον γύρο του.

Μόλις συνεχίστηκαν οι Δοκιμές, ο Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda LCR) και ο Joan Mir (Repsol Honda Team) έπεσαν επίσης στη στροφή 1, με τους αναβάτες να είναι εντάξει, αλλά ο ρυθμός θα ανέβαινε με τις επιθέσεις χρόνου που ξεκινούσαν στα τελευταία 20 λεπτά – και το ρεκόρ γύρου καταρρίφθηκε. Ο Marquez, ο οποίος δεν αποχώρησε, βρήκε το όνομά του όλο και πιο κάτω από τη σειρά πριν βρεθεί εκτός της πρώτης δεκάδας, βάζοντάς τον στις Κατατακτήριες 1.

Πίσω από το εκπληκτικό 1:19.622 του Viñales, καθώς πέτυχε μια πλήρη Παρασκευή Batmav, ο Martin είχε μια εντυπωσιακή μέρα για να στοιχηματίσει τη διεκδίκησή του ως το φαβορί μεταξύ των τριών κορυφαίων στη μάχη του τίτλου. Ο Oliveira εντυπωσίασε μετά από ένα πολύ δύσκολο Assen και βγήκε 3ος σε μια πίστα που είχε ανέβει στο βάθρο της κορυφαίας κατηγορίας στο παρελθόν. Την 4η θέση κατέλαβε ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™), ο οποίος έδειξε ισχυρό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια με περισσότερους από 30 γύρους στην ωριαία διαδικασία Δοκιμών για να υποστηρίξει την πρώτη τριάδα την Παρασκευή στο Assen και μετά τα δύο νέα του έτη σύμβασης.

Ο Πρωταθλητής Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), εν τω μεταξύ, ολοκλήρωσε μια ήσυχη μέρα, αλλά καλή, παίρνοντας την 5η θέση λίγο μπροστά από τον συναθλητή του Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team). Το “Beast” είχε μια καθυστερημένη πτώση στη στροφή 11, αλλά ο αναβάτης ήταν μόνο λίγο μελανιασμένος.

Ο Franco Morbidelli της Prima Pramac Racing βρήκε χρόνο το απόγευμα για να τερματίσει στην 7η θέση, μπροστά από τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) που είχε μια γρήγορη αλλά μερικές φορές περιπετειώδη Παρασκευή. Ο νεοφερμένος έπεσε στις ΕΔ και μετά ξανά στις Δοκιμές, αλλά προχωρά στις Κατατακτήριες 2 στην 8η θέση. Η Κυριακή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει να ξεπεράσει το ρεκόρ του Marquez ως ο νεότερος νικητής πρώτης κατηγορίας.

Ο Diggia παίρνει την 9η θέση παρά την πτώση του επίσης, με τον Brad Binder της Red Bull KTM Factory Racing να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα καθώς προχωρά κατευθείαν στις Κατατακτήριες 2. Ο Νοτιοαφρικανός ήταν απειροελάχιστα κατά 0.001s μπροστά από τον συναθλητή του Jack Miller. Ο Miller είναι μπροστά από τον Raul Fernandez (Trackhouse Racing), πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο Marc Marquez. Κατευθύνονται προς τις Κατατακτήριες 1 μαζί με τους Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™).

 

Το Σάββατο θα είναι σίγουρα συναρπαστικό, με την Aprilia να κατακτά τις κορυφαίες διακρίσεις της Παρασκευής σε μια πίστα που η Ducati κυριαρχεί και οι επιδόσεις που ξεχωρίζουν θα κάνουν τη διαφορά, καθώς υπάρχει ένα νέο ρεκόρ γύρου. Την τελευταία φορά που ο Viñales είχε αυτή τη διαφορά στις Δοκιμές, αυτό μετατράπηκε σε ένα δυσοίωνο Σαββατοκύριακο για τους υπόλοιπους – στο εξίσου αριστερόστροφο Circuit of the Americas.

Συντονιστείτε για περισσότερα καθώς ο Batmav vs Supermen επιστρέφει το Σάββατο..

 

 

Δύο αξιοσημείωτες στιγμές αργότερα μέσα στην ημέρα ήταν τα σημαντικά ατυχήματα, ένα για τον Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) και ένα για τον Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™). Και οι δύο αναβάτες υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και είναι σε φόρμα, αλλά μόνο ο ένας κατευθύνεται κατευθείαν για τις Κατατακτήριες 2 και είναι το #49 του Diggia.

Ο Aleix Espargaro αποχωρεί από το Γερμανικό GP

Η μέρα ξεκίνησε με την επιβεβαίωση από τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing) ότι δεν θα αγωνιζόταν στο Γερμανικό GP, με το #41 να αποσύρεται για να συνεχίσει την ανάρρωσή του από την πτώση του στο Tissot Sprint στο Assen: Ο αναβάτης της Aprilia προσπάθησε να συμμετάσχει, αλλά δεν μπόρεσε να παλέψει μετά από αρκετό πόνο. Ο αναβάτης της Aprilia που έσπασε το μετακάρπιο στο δεξί μικρό δάχτυλό του στο Assen, παρά τον τραυματισμό του, προσπάθησε να αγωνιστεί στο Γερμανικό GP. Ωστόσο, αφού ολοκλήρωσε μόλις τρεις γύρους, το #41 αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει από τον πόνο. Τώρα θα επικεντρωθεί στην πλήρη ανάκαμψη κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος πριν στοχεύσει στην επιστροφή στη δράση στο Βρετανικό GP.

«Πονούσα πολύ πριν έρθω εδώ, αλλά αποφάσισα την τελευταία στιγμή να έρθω. Προφανώς, οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα να οδηγήσω γιατί έχω έναν μεγάλο τραυματισμό στο χέρι μου. Είναι στο δεξί το χέρι, με το οποίο επιταχύνω, αλλά δεν ήθελα να μείνω στο σπίτι, ήρθα, προσπάθησα να κάνω το καλύτερο, αλλά είναι αδύνατο, δεν μπορούσα να ελέγξω το γκάζι, οπότε ναι, αναγκάστηκα να σταματήσω».

Τα αποτελέσματα των Δοκιμών της Παρασκευής στον παρακάτω πίνακα:

 

 

« Προηγούμενο άρθρο

Καλό ξεκίνημα για τον Alex, μία Παρασκευή που ο Marc θέλει να ξεχάσει.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα