• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: MotoGP Αγώνας
Ανατροπή με Bagnaia νικητή και αδέρφια Marquez στο βάθρο
Νέα 07/07/2024 - 16:54

 

Ένας τεράστιος αγώνας 30 γύρων περίμενε τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας για το Γερμανικό Grand Prix, τον τελευταίο αγώνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Με τα φώτα της εκκίνησης να σβήνουν, ο Jorge Martin πετάχτηκε από την Pole Position για να στρίψει πρώτος, με τους Miguel Oliveira, Francesco Bagnaia, Alex Marquez και Franco Morbidelli να ακολουθούν. 

Ο Oliveira προσπάθησε αμέσως να κάνει κίνηση, όμως δεν τα κατάφερε και δέχτηκε και την προσπέραση του Bagnaia στην αρχή του δεύτερου γύρου. Ο Bagnaia ήταν πολύ δυνατός σε αυτά τα στάδια και πέρασε και τον Martin για την πρώτη θέση στην 13η στροφή του ίδιου γύρου. 

Ο Martin όμως δεν θα άφηνε αυτή την κίνηση αναπάντητη και στα φρένα της πρώτης στροφής του 7ου γύρου ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση και ξεκίνησε να ανοίγει διαφορά, κάνοντας νέο ρεκόρ γύρου αγώνα, στο 1:20.667. 

Ο Bagnaia τώρα είχε να αντιμετωπίσει την πίεση του Morbidelli, ο οποίος τον πέρασε στην πρώτη στροφή του 9ου γύρου, περιορίζοντάς τον στην τρίτη θέση. Ο Bagnaia έβλεπε τον βασικό του αντίπαλο στην κορυφή να ξεφεύγει και άρχισε να πιέζει με το που φτάσαμε στο δεύτερο μισό του αγώνα, περνώντας τον Morbidelli στην 12η στροφή του 15ου γύρου και έχοντας να καλύψει μια διαφορά 1,2 δευτερολέπτων από τον Martin. Κατάφερε αμέσως να μειώσει λίγο τη διαφορά, όμως ήταν σταθερά γύρω στα 8 δέκατα πίσω από τον Ισπανό της Prima Pramac

Πιο πίσω, ο Alex Marquez πέρασε στην 12η στροφή του 17ου γύρου τον Morbidelli και ανέβηκε στις θέσεις του βάθρου, ενώ οι Marc Marquez και Enea Bastianini είχαν αρχίσει να ανεβάζουν ρυθμό και να πλησιάζουν. 

Ο Marquez έφτασε τον Morbidelli και πήγε να εκμεταλλευτεί ένα άνοιγμα της γραμμής του τελευταίου. Όμως ο Ιταλοβραζιλιάνος έκλεισε τη γραμμή με αποτέλεσμα να χτυπήσουν μεταξύ τους και ο Marquez έχασε αρκετό χρόνο. 

Πλέον δεχόταν την πίεση του Bastianini, όμως κατάφερε να απαντήσει στις προκλήσεις του, να τον κρατήσει πίσω και τελικά να περάσει και τον Morbidelli στην 13η στροφή του 25ου γύρου. 

Ο Morbidelli δέχτηκε την προσπέραση και από τον Bastianini στα τελευταία στάδια, ενώ μπροστά ένα στιγμιότυπο άλλαξε τα πάντα στον αγώνα. 

Ο Martin έχασε το μπροστινό στην πρώτη στροφή του προτελευταίου γύρου και έπεσε, αφήνοντας έτσι στον Bagnaia μια σπουδαία νίκη, που τον έφερε και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας! Μάλιστα ο Ιταλός Πρωταθλητής πέρασε στην πρώτη θέση νικών για το εργοστάσιο της Ducati, με 24 νίκες, έναντι 23 του Casey Stoner.

Πιο πίσω, ο Marc Marquez είχε πολύ δυνατό ρυθμό, έφτασε τον αδερφό του και κατάφερε να τον περάσει, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στην αγαπημένη του πίστα, με τον Alex Marquez τρίτο. Η πρώτη φορά μετά το 1997, που δύο αδέλφια ανεβαίνουν μαζί στο βάθρο των νικητών!

Ο Bastianini τερμάτισε στην 4η θέση, μπροστά από τον Morbidelli. O Miguel Oliveira πήρε τελικά την 6η θέση, με τον Pedro Acosta να ακολουθεί. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marco Bezzecchi, Brad Binder και Raul Fernandez

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring: Moto2 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα