• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia σημειώνει ρεκόρ γύρου περνώντας τον Morbidelli και τον Martin την 1η μέρα
Αγώνες 16/08/2024 - 23:43

Ο πρωταθλητής ρίχνει το γάντι μπροστά από το δίδυμο της Pramac καθώς ο Marquez καραδοκεί στην 4η θέση δείχνοντας ότι έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) τερμάτισε στις Δοκιμές της Παρασκευής στην κορυφή των χρονοδιαγραμμάτων της πρώτης κατηγορίας, αφού το Νο 1 σημείωσε ένα εντυπωσιακό νέο ρεκόρ γύρου στο Red Bull Ring.

Ο Franco Morbidelli (Prima Pramac Racing) επισκίασε τον συναθλητή του Jorge Martin για να πάρει τη 2η θέση καθώς το δίδυμο της Pramac συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα, αλλά η διαφορά ήταν 0.2 δευτ. και 0.3 δευτ. από τον εκπληκτικό χρόνο του Bagnaia με 1:28.508.

Ο επικεφαλής Πρωταθλητής άφησε νωρίς το γάντι στο Grand Prix της Motorrad von Österreich. Πολλά σημεία συζήτησης προέκυψαν σε όλη τη διάρκεια των Δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου κάποιου δράματος για τους Marco Bezzecchi της Pertamina Enduro VR46 Racing Team και Fabio Di Giannantonio, καθώς οι Ιταλοί έπεσαν και οι δύο νωρίς στις Δοκιμές. Αυτή η πτώση στη στροφή 8 δυστυχώς είδε τον Di Giannantonio να έχει εξάρθρωση στον αριστερό του ώμο, αποκλείοντάς τον από το Σαββατοκύριακο καθώς είναι έτοιμος να επικεντρωθεί στην ανάκαμψη για τον επόμενο Γύρο.

Εν τω μεταξύ, ο Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) έπεσε τρεις φορές την Παρασκευή, με την τελευταία πτώση να συμβαίνει αφού έχασε το μπροστινό στη στροφή 9. Το #31 ήταν αβλαβής και επέστρεψε σε χρόνο μηδέν, αλλά τα ζητήματα για την ομάδα και τους ήρωες του τοπικού εργοστασίου δεν σταμάτησαν εκεί καθώς ο δοκιμαστής Pol Espargaro αναγκάστηκε να βγει από την πίστα με πρόβλημα λίγο πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις χρόνου. Και δυστυχώς για το #44, τελείωσαν οι Δοκιμές.

Όταν οι επιθέσεις στον χρόνο ήταν σε εξέλιξη, ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) - ο οποίος ήταν πρώτος για λίγο – κατάφερε να πάρει την 4η θέση για να κερδίσει με ασφάλεια μια θέση στις Κατατακτήριες 2, καθώς ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) έκανε αργά την προσπάθειά του στην έδρα της KTM, καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Ωστόσο, ήταν επίσης μία προσπάθεια που άφησε τον Acosta πίσω και θα πρέπει να περάσει από τις Κατατακτήριες 1.

Ο Binder τερμάτισε την Παρασκευή μπροστά από τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™), καθώς ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) ανέκαμψε στην 7η θέση στο τέλος των Δοκιμών μετά από τις δύσκολες ΕΔ1 όπου το #41 είχε ατύχημα δύο φορές στο ίδιο μέρος. Ο συναθλητής του Espargaro, Maverick Viñales, εξασφάλισε την 8η θέση καθώς και οι δύο εργοστασιακές Aprilia κατέκτησαν θέσεις στις Κατατακτήριες 2 παρά το πιο δύσκολο ξεκίνημα, ενώ οι Bezzecchi και Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) κατέκτησαν την 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Στις Κατατακτήριες 1 το Σάββατο περιμένουμε τώρα τον Acosta να στοχεύει στη λύτρωση μετά από τρία ατυχήματα την Παρασκευή και καθώς έχασε μια θέση στις Κατατακτήριες 2 με μόλις 0.027 δευτερόλεπτα, με πολλούς γρήγορους αναβάτες να θέλουν να τον κερδίσουν. Συντονιστείτε το Σάββατο για να παρακολουθήσετε όλη τη δράση από το Ring.

Τα αποτελέσματα των Δοκιμών της Παρασκευής στον παρακάτω πίνακα:

« Προηγούμενο άρθρο

«Εάν πρέπει να ρισκάρω θα το κάνω»:

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα