• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η μάχη ξεκινά από την αρχή:
Ίσοι βαθμοί καθώς ο Bagnaia κερδίζει, ο Martin στη 2η θέση και ο Marquez πέφτει στο Σπίλμπεργκ
Αγώνες 17/08/2024 - 22:36

Μία δυνατή μάχη, ένας μεγάλος γύρος και μια πτώση: το Tissot Sprint στην Αυστρία φέρνει ισοβαθμία - με τον Bagnaia και πάλι στην κορυφή ως επικεφαλής του Πρωταθλήματος

Ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) κέρδισε μια εκπληκτική νίκη στο Tissot Sprint στο Grand Prix της Motorrad von Österreich, τερματίζοντας μπροστά από τον Jorge Martin (Prima Pramac Racing) πριν το #89 βγει λίγο εκτός πίστας όπου δεν έχασε αρκετό χρόνο και στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή για να κάνει μεγάλο γύρο. Η νίκη του Πρωταθλητή τον καθιστά να έχει ίσους βαθμούς στην κορυφή και ο Bagnaia είναι ο επίσημος επικεφαλής του Πρωταθλήματος χάρη στον υψηλότερο αριθμό των νικών του σε Grand Prix μέχρι στιγμής το 2024.

Η πίστα είναι σίγουρα έτοιμη για μια αναμέτρηση την Κυριακή. Πίσω, ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) επισκίασε τη μονομαχία στην αρχή του Αγώνα πριν χάσει λίγο το ρυθμό του, ενώ στη συνέχεια έπεσε αφήνοντας στη 2η θέση τον Martin που έκανε τον μακρύ γύρο. Ο Aleix Espargaro (Aprilia Racing) απέφυγε οποιοδήποτε δράμα, επιστρέφοντας 3ος για να ολοκληρώσει το βάθρο του Sprint.

Ήταν μια συγκλονιστική εκκίνηση από τον Bagnaia στο Tissot Sprint, με τον πρωταθλητή να περνά μπροστά και τον Martin στη συνέχεια να επιτίθεται για το προβάδισμα στην είσοδο στη στροφή 3 στον πρώτο γύρο. Το Νο 1 προσπάθησε σύντομα να ανταποκριθεί στο τέλος του πρώτου γύρου, προσπερνώντας στην προτελευταία στροφή προτού ο Martin περάσει ξανά για να ανακτήσει το προβάδισμα στην τελευταία στροφή, καθώς οι αντίπαλοι του τίτλου είχαν δυνατή μάχη.

Ο Bagnaia δεν επιτέθηκε ξανά στην πρώτη στροφή, αλλά από τη στροφή 2, ο Martin ήταν αυτός που έκανε λάθος κάνοντας τη συντόμευση μέσα από το σικέιν. Επανήλθε πίσω από τον Bagnaia, αλλά δεν έχασε αρκετό χρόνο με το λάθος. Ο χρόνος που έχασε το #89 εξετάστηκε από τους αγωνοδίκες της FIM του MotoGP™ στο περιστατικό και επειδή ήταν μικρότερος του 1 δευτερολέπτου του δόθηκε ποινή μεγάλου γύρου. Δεν έκανε τον μεγάλο γύρο αμέσως, αλλά δεν περίμενε πολύ, μέχρι τότε αυτός και ο Bagnaia είχαν μικρή διαφορά από τον Marc Marquez. Όταν ο Martin έκανε τον μεγάλο γύρο, ο Bagnaia έμεινε με σταθερό προβάδισμα μπροστά από το #93 και ο Martin βρέθηκε ακριβώς μπροστά από τον Aleix Espargaro.

Στη συνέχεια, στον 10ο γύρο, υπήρξε μια ακόμη ανατροπή. Ο Marc Marquez έχασε το μπροστινό στην είσοδο στη στροφή 3. Το #93 έπεσε στην 23η θέση, εκτός των θέσεων βαθμολογίας, και σύντομα θα αποσυρόταν στο pitlane, φέρνοντας ένα απογοητευτικό τέλος για το Σάββατο.

Στον τελευταίο γύρο, κανείς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον ρυθμό του Bagnaia, με τον Ιταλό να μπορεί να έχει διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων από τον Martin στη 2η θέση – φέρνοντάς τους ακριβώς με ίσους βαθμούς. Εν τω μεταξύ, η τελική θέση μέσα στην πρώτη τριάδα πήγε στον Aleix Espargaro, ο οποίος κέρδισε ένα κάπως απροσδόκητο καλό αποτέλεσμα μετά από ένα Σάββατο χωρίς δράματα.

Εν τω μεταξύ, υπήρξε έντονος αγώνας για την τελική θέση εντός της πρώτης πεντάδας, με τον Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) να χάνει μια θέση από έναν κλασικό Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), με τον Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) και Franco Morbidelli της Prima Pramac Racing επίσης να μάχονται πίσω.

Ο Bastianini πέρασε στην 4η θέση, με τον Miller να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα μετά την άμυνα του Αυστραλού στον Morbidelli στη γραμμή τερματισμού. Μόλις 0.102 δευτ. χώρισαν το δίδυμο μετά τον Αγώνα των 14 γύρων, με τον Binder να παραμονεύει στην 7η θέση.

Ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) ανέβηκε στην 8η θέση, με τον δοκιμαστή Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) να έχει μια πολύ καλή απόδοση για να πάρει τον τελικό βαθμό του Sprint στην 9η θέση – λίγο πιο μπροστά από τον Pedro Acosta ( Red Bull GASGAS Tech3).

Αυτό ήταν το σούπερ Σάββατο, αλλά ήταν και ένα απίστευτο “teaser” για το τι μπορεί να ακολουθήσει την Κυριακή στο Σπίλμπεργκ. Περιμένουμε για περισσότερα στον Αγώνα του MotoGP™ καθώς οι μάχες θα ξεκινήσουν στην Αυστρία στις 15:00!

Τα πλήρη αποτελέσματα του Αγώνα Sprint είναι στον παρακάτω πίνακα:

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bagnaia σημειώνει ρεκόρ γύρου περνώντας τον Morbidelli και τον Martin την 1η μέρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα