• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: Moto3 Αγώνας
7η νίκη της σεζόν για τον David Alonso
Νέα 18/08/2024 - 15:06

Επεισοδιακά ξεκίνησε ο αγώνας της Moto3 πριν καν σβήσουν τα φώτα της εκκίνησης στην Αυστρία, καθώς ο κάτοχος της Pole Position, Ivan Ortola, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα πηγαίνοντας στην θέση εκκίνησής του και αναγκάστηκε να ξεκινήσει από τα pits. 

Όταν έσβησαν τα φώτα της εκκίνησης, ο Joel Kelso πετάχτηκε μπροστά και κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα, μπροστά από τους David Muñoz και Daniel Holgado. O Muñoz προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να βρεθεί στην εσωτερική του Αυστραλού, όμως το φρενάρισμα του Kelso ήταν πολύ καλό και μπορούσε να κρατήσει τον ομόσταυλό του πίσω. 

Πιο πίσω, ο David Alonso εξέτισε την ποινή του μεγάλου γύρου που του είχε επιβληθεί λόγω αργής οδήγησης στην αγωνιστική γραμμή κατά τη διάρκεια των δοκιμών, και είχε αρχίσει να φτάνει και πάλι τους πρωτοπόρους. 

Εν τω μεταξύ και ο Ivan Ortola είχε πολύ καλό ρυθμό και άρχισε να κερδίζει θέσεις, έχοντας όμως ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του. 

Μπροστά ο Holgado βρέθηκε στην πρώτη θέση, ενώ ο Kelso δέχτηκε προειδοποίηση για τα όρια της πίστας, με τους Collin Veijer και Angel Piqueras να πλησιάζουν επίσης την μάχη του πρώτου γκρουπ.

Φτάνοντας στα τελευταία στάδια του αγώνα, πέντε αναβάτηες βρίσκονταν μαζί στη μάχη της νίκης και στον τελευταίο γύρο ο Alonso προηγούταν, με τον Muñoz να κάνει το πρώτο του λάθος στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου, να ανοίγει τη γραμμή του και να υποχωρεί στην τέταρτη θέση, πίσω από τους Holgado και Piqueras

Ο Ισπανός όμως κατάφερε να αντεπιτεθεί και να περάσει και τους δύο, χωρίς όμως να απειλήσει τον Alonso που πήρε άνετα τη νίκη, με τον Muñoz δεύτερο, πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά απο τον Holgado που συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο Piqueras τερμάτισε τέταρτος, μπροστά από τον Veijer, ο οποίος είχε καταφέρει να βρεθεί και για λίγο στην κορυφή. Έκτος ήταν ο Adrian Fernandez, με τους Jose Antonio Rueda και Joel Kelso να ακολουθούν.

Ο Ortola έκανε έναν πραγματικά ηρωικό αγώνα που τον είδε να τερματίζει στην ένατη θέση, μπροστά από τον Ricardo Rossi που συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα