• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Red Bull Ring: Moto2 Αγώνας
Άνετη νίκη για τον Celestino Vietti
Νέα 18/08/2024 - 15:07

O Celestino Vietti πήρε την πρώτη του φετινή νίκη (και πρώτη φετινή για την ομάδα του Aki Ajo) σε έναν πολύ δυνατο αγώνα Moto2 στην Αυστρία, που είδε όλους τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου να τα βρίσκουν σκούρα. 

Αρχικά, ο Ai Ogura έλειπε λόγω τραυματισμού και στην πρώτη στροφή ήταν οι Celestino Vietti και Aron Canet που έδωσαν τη μάχη, με τον Canet να περνάει μπροστά, ενώ ο Sergio Garcia ήταν τρίτος. 

Ο Vietti κατάφερε να περάσει μπροστά στον δεύτερο γύρο και αμέσως έβαλε το κεφάλι κάτω και άρχισε να ανοίγει μια διαφορά, ενώ άνοδο ξεκίνησε να έχει και ο Alonso Lopez, o οποίος σύντομα κατάφερε να περάσει τον Garcia και να ανέβει στις θέσεις του βάθρου. Ο δε Garcia έδειχνε να δυσκολεύεται και σύντομα ήταν πίσω στην έκτη θέση, δεχόμενος την πίεση του Marcos Ramirez. Οι άλλοι δύο διεκδικητές του Πρωταθλήματος, Joe Roberts και Fermin Aldeguer ήταν ακόμα πιο πίσω, με τον Aldeguer μάλιστα να δυσκολεύεται να μπει στους βαθμούς. 

Ο Lopez πέρασε και τον Canet για να ανέβει στη δεύτερη θέση και ενώ ο Vietti είχε ανοίξει τη διαφορά στο 1,5 δευτερόλεπτο, έκανε ένα λάθος στο κατέβασμα ταχυτήτων στην τρίτη στροφή και έβαλε καταλάθος νεκρά, επιτρέποντας στους δύο αναβάτες που τον ακολουθούσαν να μειώσουν στα 400 χιλιοστά. 

Όμως ο Ιταλός άρχισε και πάλι να γράφει δυνατούς γύρους και σιγά σιγά να απομακρύνεται, μέχρι που έφτασε σε μια άνετη νίκη με μεγάλη διαφορά, σε μια πίστα που έχει ήδη κερδίσει δύο φορές. 

Η μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου έφτασε μέχρι το τέλος, καθώς ο Jake Dixon άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό του και στο τέλος του αγώνα έφτασε τους Canet και Lopez. Πέρασε τον Canet όμως δεν κατάφερε να είναι αρκετά κοντά στον Lopez για να επιτεθεί στις δύο τελευταίες στροφές, μένοντας έτσι στην τρίτη θέση. 

Πέμπτος με μεγάλη διαφορά εμπρός και πίσω του ήταν ο Tony Arbolino, ενώ έκτος τερμάτισε ο Marcos Ramirez. O Darryn Binder έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στην 7η θέση, με τους Somkiat Chantra, Joe Roberts και Filip Salac να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

Ο Sergio Garcia δέχτηκε ποινή μεγάλου γύρου λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας και βρέθηκε πολύ πίσω, τερματίζοντας τελικά 14ος και αυξάνοντας τη διαφορά του από τον απόντα Ogura μόλις κατά δύο βαθμούς, ενώ στο μηδέν τερμάτισε ο Aldeguer

Επόμενο άρθρο »

Red Bull Ring: MotoGP Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Red Bull Ring: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα