• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP vs Formula 1: 2 – 1
To MotoGP δυνατότερο από την Formula 1!
Νέα 28/07/2010 - 20:40

 

H Formula 1 έχει μεγάλη παράδοση στην ελληνική τηλεόραση και ανέκαθεν είχε μεγάλες θεαματικότητες, καθηλώνοντας πολλούς Έλληνες και Ελληνίδες στις οθόνες της TV.

Φέτος στον Alpha πηγαίνει πολύ καλά και μάλιστα την Κυριακή που πέρασε σημείωσε στην απευθείας μετάδοση νούμερα από 13.3-18.7 %, που είναι ψηλότερα από το μέσο όρο του καναλιού που κυμαίνεται στο 10 %.

Όμως οι υπεύθυνοι προγράμματος του Alpha έκαναν το φάουλ και δεν πρόσεξαν ότι η απευθείας μετάδοση του MotoGP των Η.Π.Α. ήταν για την Κυριακή το βράδυ και προγραμμάτισαν την επανάληψη του Γερμανικού Grand Prix Formula 1 την ίδια ώρα με το «δικό μας» Αγώνα.

 

Το αποτέλεσμα: Σαφώς υπέρ του MotoGP.

Ο ΣΚΑΙ (σταθμός με μέσο όρο κοντά στο 4 %), κατέγραψε νούμερα από 6.7 – 9.7 %, σαφώς πάνω από το Μ.Ω. του, ενώ ο Alpha την ίδια ώρα έπεσε κάτω από το δικό του Μ.Ω. με 6.9 – 8.0 %.

Αυτά στο γενικό κοινό, γιατί η ανάλυση στα επιμέρους κοινά των 15 – 44 για παράδειγμα (αυτό που ενδιαφέρει τους διαφημιζόμενους), τα πράγματα είναι σαφώς υπέρ του ΣΚΑΙ.

Επίσης στους Άνδρες 15 – 24 ο ΣΚΑΙ είχε το 22.8 % όσων έβλεπαν τηλεόραση, στους Άνδρες 25 – 44 το 19.7 % και στους Άνδρες 45 – 54 το 17 %.

 

Το MotoGP λοιπόν είναι δυνατό και μάλιστα αν οι «φωστήρες» του Alpha μπορούσαν να δουν λίγο μακρύτερα και τα δύο προγράμματα θα έβγαιναν ακόμη ισχυρότερα, αφού στην ουσία στοχεύουν στο ίδιο περίπου κοινό.

Αυτοί που ξέρουν από τηλεόραση μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το να βρίσκεται ένα πρόγραμμα πολύ ψηλότερα από το Μ.Ω. ενός σταθμού και πόσο κακό είναι για ένα πρόγραμμα το να ρίχνει το Μ.Ω. του σταθμού στον οποίο προβάλλεται.

2-1 λοιπόν υπέρ του MotoGP, αφού ναι μεν η Formula 1 στη δικιά της απευθείας μετάδοση σημείωσε γκολ, αλλά μετά το MotoGP σκοράρισε διπλά και με ψηλότερα νούμερα στην πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση, αλλά και με πολύ ψηλότερα νούμερα από το μέσο όρο του σταθμού του.

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Στην Valencia θα οδηγήσει την Honda

« Προηγούμενο άρθρο

O Pedrosa στην Ινδονησία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα