• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σε κίνδυνο η διεξαγωγή του Ιαπωνικού Grand Prix
H ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα
Νέα 13/03/2011 - 03:06

Το Ιαπωνικό Grand Prix είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 22 – 24 Απριλίου και φαίνεται ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά οι φυσικές καταστροφές μπορεί να το εμποδίσουν. 

Πέρυσι ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω της αδυναμίας των ομάδων να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Eyjafjallajkull στην Ισλανδία.

Φέτος είναι ο τεράστιος σεισμός και το τσουνάμι που μπορεί να αναβάλει και πάλι τον αγώνα.

 

Μια από τις πιο σκληρά κτυπημένες περιοχές είναι το Ibaraki και η πόλη Mito, στην οποία συνήθως μένουν τα περισσότερα μέλη των ομάδων στη διάρκεια του Αγώνα του MotoGP.

H πίστα Twin Ring Motegi βρίσκεται 45 χλμ. μακριά από την θάλασσα και σε υψόμετρο και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει σημαντικές ζημιές. Βέβαια ο δρόμος που πηγαίνει στην πίστα σε απόσταση 30 χλμ. (βλ. φωτογραφία) έχει πάθει μεγάλες ζημιές.

Γνωρίζοντας την οργάνωση των Ιαπώνων, η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνει σε χρόνο ρεκόρ, όμως δεν είναι ακόμη γνωστό το τι θα γίνει και με το θέμα των πυρηνικών αντιδραστήρων που βρίσκονται στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής η Dorna δεν έχει νέα για την υπόθεση και δεν φαίνεται προς το παρόν οι οργανωτές να έχουν ζητήσει αναβολή, αλλά όπως έγινε και με το Μπαχρέιν (για άλλους λόγους εκεί) στην Formula 1, η αναβολή μπορεί να ζητηθεί αργότερα.

Μάλιστα μπορεί να παίξει ρόλο το γεγονός ότι ιδιοκτήτης της πίστας είναι η Honda, η οποία έχει πληγεί σημαντικά, με ένα νεκρό και τριάντα τραυματίες στο κέντρο R&D που έχει στο Tochigi.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να λυθούν τα προβλήματα της Ιαπωνίας και αν ο Αγώνας μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση στους Ιάπωνες ας γίνει κανονικά.

 

Επόμενο άρθρο »

O Hopkins και η Rizla Suzuki ξανά μαζί

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Rossi σύμβουλος της Bridgestone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα