• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεργασία Bridgestone με τον Valentino Rossi
Θα είναι Σύμβουλος Εξέλιξης Ελαστικών
Νέα 16/03/2011 - 09:23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Valentino Rossi, έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP συμφώνησε να αναλάβει τη θέση του Συμβούλου Εξέλιξης Ελαστικών Μοτοσυκλέτας της Bridgestone. Η Συμφωνία Παροχής Υπηρεσιών Marketing υπογράφηκε μεταξύ του Rossi και της Bridgestone Europe τον Φεβρουάριο του 2011.

 

Βάσει αυτής, ο Valentino Rossi και η Bridgestone θα συνεργαστούν προκειμένου να εμφυσήσουν το πάθος της μοτοσυκλέτας στους τελικούς χρήστες και τους λάτρεις σε όλη την Ευρώπη. Ο Rossi θα ενεργεί αυτόνομα ως επαγγελματίας αναβάτης. Τόσο η ομάδα του στο MotoGP όσο και οι χορηγοί δεν εμπλέκονται στην συμφωνία.

 

Ο ρόλος του Rossi θα περιλαμβάνει εκτιμήσεις και απόψεις στο πλαίσιο του Συμβούλου επιδόσεων των ελαστικών μοτοσυκλέτας Bridgestone, ειδικά στους τομείς hyper sport, sport touring και τον αγωνιστικό τομέα. Η Bridgestone με τη σειρά της θα χρησιμοποιήσει τη συμβολή του στην εξέλιξη ελαστικών, ώστε να παραδώσει ελαστικά δρόμου με καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένα περιθώρια ασφάλειας.

 

«Ο Valentino Rossi αποτελεί μεγάλο πρεσβευτή της εταιρείας μας» δηλώνει ο Takashi Tomioka, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Marketing, της Bridgestone Europe. «Εξασφαλίζοντας συμβουλές και συστάσεις από τον καλύτερο αγωνιζόμενο όλων των εποχών, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φέρουμε στην αγορά τα καλύτερα νέα ελαστικά Battlax».

 

Ο Valentino Rossi είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες που εμφανίστηκαν ποτέ στους αγώνες μοτοσυκλέτας: Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες 125cc, 250cc και 500cc και έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP. Ο Ιταλός κατέχει επίσης το ρεκόρ όλων των εποχών της κορυφαίας κατηγορίας με 79 νίκες σε αγώνες.

 

Η Bridgestone έκανε την εμφάνιση της στο MotoGP το 2002 και οι αναβάτες με ελαστικά Bridgestone στάθηκαν στο βάθρο τη δεύτερη σεζόν και το 2004 πήραν την καρό σημαία δύο φορές. Μετά την, συνολικά, σταθερή ανάπτυξη των ομάδων, ο πρώτος τίτλος Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με ελαστικά Bridgestone ήρθε το 2007 και έκτοτε, πάλι με τον Valentino Rossi και την ομάδα της Fiat Yamaha το 2008.

Το 2009 η Bridgestone έγινε ο πρώτος Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Δοκιμές Κατάρ, 2η ημέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Κατάρ, δηλώσεις de Puniet, Capirossi, Elias

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα