• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Live: Xαρούμενος ο Rossi με την 5η θέση
Άρχισε να το βρίσκει
Νέα 18/03/2011 - 01:32

 

Aποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο οδηγός της ομάδας Ducati Marlboro με χρόνο 1:56.479 πήρε στις Ελεύθερες Δοκιμές 1 την 5η θέση και είναι χαρούμενος για το γεγονός ότι αρχίζει να λύνει το δύσκολο παζλ της Ducati. 

 

«Είμαστε όλοι αρκετά ικανοποιημένοι με αυτές τις πρώτες δοκιμές, γιατί δουλέψαμε καλά σε όλη τη διάρκειά τους, προοδευτικά βελτιώνοντας την κατάστασή μας σε κάθε έξοδο. Αλλάξαμε λίγο το setup σε σχέση με το τεστ και αμέσως βρήκαμε ότι αυτή η ρύθμιση είναι καλύτερη, τόσο που μέσα σε λίγους γύρους βελτίωσα το χρόνο μου σε σχέση με αυτόν της Δευτέρας. Η τελευταία έξοδος στην πίστα ήταν ιδιαίτερα θετική και ο τελικός χρόνος μου έγινε με ένα σκληρό λάστιχο που είχε κάνει ήδη 19 γύρους και ήταν ο καλύτερός μου, λίγο πάνω από ένα δέκατο από την 2η θέση. Ξέρουμε ότι αν θέλουμε να έχουμε έναν καλό αγώνα την Κυριακή, πρέπει να βρούμε ακόμη 5 δέκατα και θα το προσπαθήσουμε αύριο. Όπως και νάχει αν και ακόμη πρέπει να βελτιώσουμε κάποια περισσότερα πράγματα στην μοτοσυκλέτα, τώρα δεν χρειάζεται να πιέσω τόσο σκληρά και στρίβει καλύτερα. Ο ώμος κρατάει καλά. Μόνο στο τέλος άρχισε να χάνει λίγη δύναμη και αύριο θα δούμε το πώς θα αντιδράσει με τις δύο δοκιμές. Σε κάθε περίπτωση είμαστε χαρούμενοι σήμερα».

 

Πραγματικά αισιόδοξο το μήνυμα του Valentino Rossi και της Ducati. Από τη μια μεριά η Ιταλική μοτοσυκλέτα έδειξε πολύ δυνατή στο Κατάρ, σε μια πίστα που την ευνοεί, με τον Barbera (που πήρε την 3η θέση, 0.058 του δευτερολέπτου μπροστά από τον Rossi!), να είναι ο οδηγός με την υψηλότερη τελικά, στα 326.6 χλμ/ώρα, έναντι 323.5 του Stoner, που ήταν η ταχύτερη Honda. Άρα η μοτοσυκλέτα μπορεί, σε σχέση με την κυριαρχία της Honda στην Μαλαισία.

Από την άλλη μεριά επιβεβαιώνεται ότι ο Rossi χρειάζεται τον χρόνο του, για να την βρει. Όχι μόνο είναι μια δύσκολη μοτοσυκλέτα, αλλά και είναι πολύ ευαίσθητη στις ρυθμίσεις, κάτι που έχει δηλώσει πρόσφατα ο Stoner σε συνεργάτη του περιοδικού MOTOGP WORLD, σε μια συνέντευξη που θα φιλοξενηθεί στο επόμενο τεύχος. Ο Αυστραλός επίσης προχθές δήλωσε – έστω με δόση ειρωνείας – ότι ο Rossi θα αργήσει λίγο, αλλά θα το βρει.

Να λοιπόν που φαίνεται ότι άρχισε να το βρίσκει. Μόλις καταλάβει καλά την μοτοσυκλέτα και γίνει καλά και ο ώμος του, θα δούμε ωραία πράγματα.

 

Επόμενο άρθρο »

Σε κίνδυνο και το GP του Brno;

« Προηγούμενο άρθρο

Αναβάτες Honda: «Καλώς αναβλήθηκε το Ιαπωνικό GP»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα