• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Live Κατατακτήριες: Stoner – Pedrosa κέρδισαν τις εντυπώσεις
Ο Αυστραλός το μεγάλο φαβορί, μόνο ο Ισπανός μπορεί να κάνει κάτι
Νέα 19/03/2011 - 21:34

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Οι αγώνες δεν τελειώνουν παρά μόνο όταν πέσει η καρό σημαία του τερματισμού και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Casey Stoner, αφού και πέρυσι ήταν το μεγάλο φαβορί στο Κατάρ, μάλιστα χωρίς να φαίνεται κανείς ικανός να τον ακολουθήσει. Αλλά στον αγώνα έπεσε στον 5ο γύρο, ενώ ήταν ήδη πολύ μπροστά, χωρίς να τον πιέζει κανείς.

Φέτος είναι μόνο δύο δέκατα ταχύτερος από τον ομόσταυλό του Pedrosa, που κάνει καλύτερες εκκινήσεις και σίγουρα μπορεί να τον ακολουθήσει και σε ρυθμό αγώνα, όπως φάνηκε από τις δοκιμές. Όπως και πέρυσι λοιπόν ο Αυστραλός, με Honda αυτήν τη φορά, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, με χρόνο 1:54.137, απίστευτος χρόνος, τη στιγμή μάλιστα που έπνεε αντίθετος άνεμος στην μεγάλη ευθεία της πίστας.

Μόλις 2 δέκατα πίσω του ο Dani Pedrosa, σίγουρα θα δώσει σκληρή μάχη αύριο. Οι δύο τους επιβεβαίωσαν την κυριαρχία της Honda, αφού ο 3ος της πρώτης σειράς εκκίνησης, ο Jorge Lorenzo με την Yamaha του, είναι 0.810 του δευτερολέπτου πίσω, διαφορά που είναι τεράστια για τα δεδομένα του MotoGP.

O Marco Simoncelli με την εργοστασιακή Honda της ομάδας του Gresini, έκανε μια ακόμη άψογη εμφάνιση και αν το ύψος του δεν του έκοβε μερικά χιλιόμετρα τελικής, πολύ πιθανόν να συμπλήρωνε μια πρώτη σειρά φουλ από μοτοσυκλέτες του HRC. O ψηλός Ιταλός είναι ο τελευταίος οδηγός που έσπασε το 1’55’’ και πίσω του άφησε τον Ben Spies, με την 2η εργοστασιακή Μ1, που όμως έχει βάλει υποψηφιότητα για τη μάχη της τελευταίας θέσης στο βάθρο, αν θεωρήσουμε ότι οι δύο πρώτες είναι κατειλημμένες.

Ο Hector Barbera συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις του τριημέρου, με την πρώτη θέση ανάμεσα στις Ducati, αλλά με διαφορά λίγο πάνω από ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. Ο Ισπανός οδηγός της δορυφορικής ομάδας του Aspar, είναι και πάλι ο ταχύτερος σε τελική ταχύτητα με 329.8 χλμ/ώρα. Πρώτη Honda αυτή του Pedrosa με 326.6, πρώτη Yamaha αυτή του Crutchlow με 321.9, ενώ η Suzuki δεν συμμετέχει στον αγώνα, μετά την αποτυχία των προσπαθειών να φτάσει από την Αμερική ο Hopkins ή από την Ιαπωνία o Aoki για να τρέξουν αύριο, κάτι που επιτρέπει ο κανονισμός!

 

Και ο Valentino Rossi που βρίσκεται; Θα ρωτήσει κανείς. Με διαφορά 1.5 του δευτερολέπτου από τον Stoner, στην 9η θέση, μάλλον δεν μπορεί να έχει σοβαρές βλέψεις για κάτι καλύτερο από την 5η – 6η θέση. Δυστυχώς για τον ίδιο και την Ducati δεν κατάφεραν να βρουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να είαι ποι ανταγωνιστικοί.

Αύριο λοιπόν θα δούμε, κατά πάσα πιθανότητα μια μάχη για τη νίκη, μία μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου και μια μάχη για τις 5 – 10.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να κατεβάσετε το συνοδευτικό αρχείο και να δείτε αναλυτικά του χρόνους.

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφικό: Εικόνες από το Κατάρ

« Προηγούμενο άρθρο

Κατατακτήριες 125cc: O Terol στην pole position

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα