• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valentino Rossi: Σε ενάμιση μήνα θα είμαι καλά
Ικανοποίηση από τον Αγώνα του Κατάρ
Νέα 21/03/2011 - 01:23

Αποστολή MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Λίγο μετά τον αγώνα μιλήσαμε με τον Valentino Rossi:

«Ήταν αυτή η πρώτη φορά που έκανες Αγώνα και τόσο μεγάλη απόσταση με την Ducati, το καλύτερό σου τεστ μέχρι τώρα», ρωτήσαμε, για να πάρουμε την άμεση απάντηση του «γιατρού»:

«Ναι, ακριβώς! Μέχρι σήμερα δεν ξέραμε πως συμπεριφέρεται η μοτοσυκλέτα μετά από τόσους πολλούς γύρους και τώρα έχουμε πολλά στοιχεία, να αναλύσουμε για το μέλλον, το άμεσο, αλλά και πιο πέρα. Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος με την 7η θέση, αλλά γνωρίζω ότι αυτό οφείλεται στην αδυναμία του ώμου μου. Αρχικά οι γιατροί είχαν πει ότι θέλει 70 μέρες, αλλά αυτό πριν δουν πόσο μεγάλη ζημιά είχε γίνει μέσα. Όντως στις 70 μέρες ήμουν πολύ καλύτερα, αλλά για να οδηγείς τέτοιες μοτοσυκλέτες στο όριο πρέπει να είσαι απόλυτα καλά. Στο φρενάρισμα δεν έχω δύναμη και στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης δεν μπορώ να στρίψω όπως θέλω. Σε ενάμιση μήνα περίπου θα είμαι καλά. Το θετικό είναι ότι τώρα καταλαβαίνουμε περισσότερο το τι πρέπει να κάνουμε. Νομίζω ότι πριν το παρατήσω στους τελευταίους γύρους ήμασταν περίπου 12 δευτερόλεπτα από την κορυφή, που δεν είναι άσχημα, δεδομένων των συνθηκών. Είμαστε σε καλό δρόμο!»

 

Ο Team Manager της ομάδας Vito Guareschi μας είπε ότι τα στοιχεία από τον αγώνα είναι πολύτιμα. Η ομάδα μετά την Jerez θα μείνει εκεί για ιδιωτικές δοκιμές, με τον ίδιο και τον Franco Battaini και αυτό που χρειάζονται είναι περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα. Μάλιστα η αίσθηση είναι ότι οι καλύτεροι χρόνοι που έκαναν οι Honda στον αγώνα, δεν είναι εξωπραγματικοί, όπως ίσως φαινόταν από τις δοκιμές. Επίσης ο Vito μας είπε ότι ο Nicky Hayden αποφάσισε και έτρεξε με το «μαλακό» πακέτο, όπως το λένε, με ένα πλαίσιο πιο εύκαμπτο, με μικρότερης διαμέτρου μπροστινό και γενικά μαλακές ρυθμίσεις, κάτι που δεν άρεσε σε κανένα άλλο οδηγό, ούτε σε αυτούς των δορυφορικών ομάδων, που είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν νωρίτερα.

Γενικά και ο Πρόεδρος Gabrielle Del Torchio, που μας μίλησε αργότερα είναι ευχαριστημένος, γνωρίζοντας την κατάσταση και το γεγονός ότι χρειάζεται υπομονή.

 

Επόμενο άρθρο »

Qatar Live: Ο Πρόεδρος του HRC πήρε το Κύπελλο του Κατασκευαστή

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Live: Ο Stoner νικητής, ικανοποιημένος ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα