• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
10ος Αγώνας - M.Βρετανία (Silverstone)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar Live: Ο Πρόεδρος του HRC πήρε το Κύπελλο του Κατασκευαστή
Ο Tetsuo Suzuki χαρούμενος με τις επιδόσεις των οδηγών
Νέα 21/03/2011 - 02:47

Το ΗRC περίμενε ότι το ξεκίνημα της χρονιάς θα ήταν καλό για τους εργοστασιακούς του οδηγούς, τους τρεις της Repsol Honda και τον ένα της Gresini Honda. O Casey Stoner έκανε την απόλυτη επίδοση, κερδίζοντας από την pole position, αλλά όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το αποτέλεσμα. Χρειάστηκε να δώσει σκληρή μάχη με τον ομόσταυλό του Dani Pedrosa, που όμως έμεινε από δύναμη στο χέρι και περιορίστηκε στην 3η θέση πίσω από τον Lorenzo. 

Πίσω τους μια άλλη εσωτερική μάχη, αυτήν τη φορά, ανάμεσα στους Andrea Dovizioso και Marco Simoncelli, έκανε 4 τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες του HRC που μπήκαν στην πρώτη πεντάδα. Τι άλλο να ζητήσει ο πρόεδρος του HRC Tetsuo Suzuki, με δεδομένο μάλιστα ότι ο Pedrosa δεν είναι ακόμη στο 100% της φυσικής του κατάστασης.

Στο βάθρο των νικητών οι Suzuki, Stoner και Pedrosa είχαν την Ιαπωνική σημαία, σε ένδειξη συμπαράστασης στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ιαπωνία.

 

Ο Casey Stoner, φανερά χαρούμενος από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου είπε:

«Το πρωί με γεμάτο το ρεζερβουάρ είχαμε μερικά προβλήματα, τα οποία μας επηρέασαν και στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Dani πέρασε και αποφασίσαμε να τον ακολουθήσουμε για να δούμε που ήταν δυνατός και που αδύναμος. Μετά μόλις ένιωσα πιο σίγουρος με την μοτοσυκλέτα πέρασα. Η μοτοσυκλέτα ήταν φανταστική σήμερα και είμαι πολύ περήφανος που τρέχω για την Repsol Honda και που πήρα την πρώτη μου νίκη στον πρώτο μου αγώνα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Honda και τις καλύτερες ευχές μου στην Ιαπωνία σε αυτήν την δύσκολη στιγμή».

 

Ο Dani Pedrosa με τη σειρά του δήλωσε:

«Είμαι απογοητευμένος όχι από τον αγώνα, αλλά από τα προβλήματα φυσικής κατάστασης που είχα πάλι με το αριστερό μου χέρι. Ήδη από τις δοκιμές ένιωσα κάτι, αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν θα ήταν τόσο άσχημο. Στο τέλος δεν μπορούσα να πιάσω το τιμόνι και στους τελευταίους 7-8 γύρους δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον συμπλέκτη καθόλου. Υπέφερα πολύ. Η μοτοσυκλέτα ήταν τέλεια σε όλον τον αγώνα, είχα την ευκαιρία να κερδίσω, αλλά είχα δύσκολες στιγμές, έναν από τους σκληρότερους αγώνες στην ζωή μου. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω, γιατί φαινόταν καλά μετά την ξεκούραση τον χειμώνα. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που οδήγησα, έδινα μάχη με τον Casey σε αυτήν την πίστα, όπως κανένας άλλος έδωσε στο παρελθόν, αλλά την ίδια στιγμή είμαι λυπημένος γιατί δεν ξέρω τι θα φέρει το μέλλον», είπε ο Dani, που πράγματι έδειξε ότι είχε την ταχύτητα για να κερδίσει.

 

Ο Andrea Dovizioso είπε:

«Στους πρώτους γύρους νόμιζα ότι θα μπορούσα να δώσω μάχη για το βάθρο και είμαι ευχαριστημένος από τον ρυθμό μου και από το γεγονός ότι σημείωσα τον ταχύτερό μου γύρο στον τελευταίο γύρο. Χρειάζεται να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά για να μείνουμε με τους Casey και Dani».

 

Ο αντίπαλός του μέχρι την γραμμή του τερματισμού, ο Marco Simoncelli είπε:

«Είμαι χαρούμενος! Ήταν τόσο ωραίο να αγωνίζομαι μπροστά που παραλίγο να μην τερματίσω τον αγώνα! Πέρα από την πλάκα είμαι ευχαριστημένος με το ρυθμό μου και σε ένα σημείο πέρασα τον Dovizioso και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φτάσω τον Lorenzo, αλλά έκανα ένα μικρό λάθος και έχασα το ρυθμό μου. Στο τέλος με τον Dovizioso ήμουν λίγο αργότερος με τα φθαρμένα λάστιχα και έκοψα λίγο. Σίγουρα αυτός είναι ο καλύτερός μου αγώνας από πλευράς σταθερότητας και απόστασης από το νικητή».

 

Επόμενο άρθρο »

Qatar Live: Ευχαριστημένοι στην Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Valentino Rossi: Σε ενάμιση μήνα θα είμαι καλά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα