• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: Ενημέρωση για το αντιντόπινγκ
Οι οδηγοί έμαθαν πολλά για το θέμα
Νέα 21/04/2011 - 17:08

Έπειτα από τους αναβάτες του MotoGP, οι άνθρωποι της FIM και της WADA («World Anti-Doping Code») ενημέρωσαν και τους οδηγούς που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike για τις συνέπειες του ντοπαρίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

Η συζήτηση έγινε στο περιθώριο του αγώνα στο Assen παρουσία των Δρ David McManus (Διευθυντής Ιατρικού τμήματος της FIM) και Δρ Evelyne Magnin (Συντονίστρια Αντιντόπινγκ της FIM). Ο Δρ McManus δήλωσε σχετικά:

«Ήταν άλλη μια σημαντική ευκαιρία να συναντηθούμε με τους οδηγούς επειδή γνωρίζουμε ότι έχουν τις δικές τους ανησυχίες για το θέμα του ντόπινγκ. Είχαμε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσουμε κάποιες απορίες τους, να τους δώσουμε τις εξηγήσεις που έψαχναν και να τους πούμε για το πρόγραμμα αντιντόπινγκ που εφαρμόζει η FIM».

 

Δηλώσεις, όμως, έκαναν και οι οδηγοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Ας δούμε τι είπαν κάποιοι από αυτούς.

 

Carlos Checa:

«Η πληροφόρηση ήταν πολύ καλή, μας εισήγαγε στον κόσμο του αντιντόπινγκ και έδειξε ότι το σπορ μας είναι καθαρό. Ειλικρινά, πιστεύω ότι δεν υπάρχουν υποκατάστατα που να σε κάνουν να κινείσαι ταχύτερα. Μόνο με την απόκτηση τεχνικών γνώσεων μπορεί να γίνει αυτό, να βελτιώνεσαι ως οδηγός, να μάθεις να δουλεύεις με την ομάδα σου, να μάθεις την μοτοσυκλέτα σου. Η ενημέρωση ήταν σημαντική και για τους νεαρούς σε ηλικία οδηγούς, οι οποίοι αγνοούν ότι τα διάφορα υποκατάστατα μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό τους».

 

Marco Melandri:

«Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή την πρώτη συζήτηση για το αντιντόπινγκ καθώς πιστεύω ότι οι αναβάτες δεν έχουμε την κατάλληλη γνώση γι’ αυτό το θέμα. Επίσης νομίζω ότι είναι προτιμότερο να μαθαίνουμε καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και όχι να παίρνουμε διάφορα υποκατάστατα για να κινηθούμε ταχύτερα. Ήταν μια καλή αρχή και ελπίζω να υπάρξει συνέχεια».

 

Ruben Xaus:

«Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά για τα οποία δεν γνωρίζουμε οτιδήποτε. Το σπορ μας είναι ένας συνδυασμός δουλειάς, κινητήρα και μοτοσυκλέτας. Κανένα υποκατάστατο δεν μπορεί να μας κάνει καλύτερους οδηγούς, μόνο η βελτίωση της μοτοσυκλέτας μπορεί να το κάνει αυτό. Αυτό πρέπει να το ξέρουν οι νεότεροι οδηγοί και να ακούν εμάς τους μεγαλύτερους όταν το λέμε. Για να επιτύχουν, πρέπει να τρώνε καλά, να είναι υγιείς και να αθλούνται».

 

Leon Camier:

«Η ενημέρωση για το αντιντόπινγκ από τους ανθρώπους της FIM ήταν μια καλή ιδέα. Η συζήτηση μαζί τους ήταν μια καλή ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το θέμα και να αποφεύγουμε τα λάθη».

Επόμενο άρθρο »

Burgess: «Η Honda πρέπει να κερδίσει το 2011»

« Προηγούμενο άρθρο

Αερόσακος στις φόρμες των οδηγών της Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα