• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Guareschi έκανε δοκιμές με την GP11
Στην πίστα του Mugello
Νέα 27/04/2011 - 11:16

O Vittoriano Guareschi δεν «περιορίζεται» μόνο στον ρόλο του Team Manager στην Ducati αλλά συχνά επιδίδεται και σε αυτόν του οδηγού-δοκιμαστή. Έτσι, έκανε και θα κάνει δοκιμές με την Desmosedici GP11 στην πίστα του Mugello ώστε να έχει ίδια άποψη για την μοτοσυκλέτα. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Συμπλήρωσα περίπου 70 γύρους στην πίστα και ήταν πολλοί, ιδίως αν σκεφτούμε ότι πλέον δεν είμαι στην ίδια καλή κατάσταση όπως παλιότερα. Όμως είμαι χαρούμενος επειδή ο ρυθμός με τον οποίο κινήθηκα ήταν ίδιος με αυτόν που είχα πάντα.

Εξελίσσουμε την GP11 σύμφωνα με την επιθυμία του Valentino (Rossi), δηλαδή προσπαθούμε να την κάνουμε να είναι πιο ευκολοδήγητη. Έχω την εντύπωση ότι το καταφέραμε αλλά την τελική απόφαση θα την πάρει ο “Vale”. Δεν ξέρουμε εάν θα δοκιμάσει κάποια πράγματα στην μοτοσυκλέτα αμέσως ή θα το πράξει αργότερα. Αυτό δεν αφορά τόσο τα ηλεκτρονικά συστήματα, όσο τα νέα μηχανικά μέρη της μοτοσυκλέτας».

 

Σε ερώτηση εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην GP11 μηχανικά τμήματα από την GP12, την μοτοσυκλέτα που εξελίσσεται για τους αγώνες του 2012, ο Guareschi ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. Όπως είπε:

«Αποκλείεται. Το πλαίσιο της GP12 είναι τελείως διαφορετικό. Από ένα σύνολο περίπου 3.200 τμημάτων (που αποτελούν την μοτοσυκλέτα), μόνο περίπου 100 από αυτά είναι κοινά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν (στην GP11)».

 

Σε ό,τι αφορά τη δοκιμή που έκανε, δήλωσε:

«Το πρόβλημα ήταν η καινούργια άσφαλτος που στρώθηκε στο Mugello. Συγκριτικά με την προηγούμενη επιφάνειά της, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά ελαστικά. Ενώ φαίνεται ότι ο πίσω τροχός έχει περισσότερη πρόσφυση πλέον, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον εμπρός και εκεί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε λάστιχο με πιο μαλακή σύνθεση. Συνεπώς έχουν αλλάξει τα σημεία αναφοράς που είχαμε ως τώρα».

 

Τέλος, ο Guareschi σημείωσε ότι προτιμάει να είναι στεγνή η πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Εστορίλ, παρότι στη Χερέθ (όπου ήταν βρεγμένη) η Ducati έδειξε να τα πηγαίνει καλά. Όπως τόνισε:

«Ο λόγος που το λέω αυτό είναι απλός. Χρειάζεται να κάνουμε καλές δοκιμές και αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο η πίστα είναι βρεγμένη. Ίσως εάν βρέχει να είμαστε σε θέση να πάρουμε κάποιους βαθμούς παραπάνω αλλά δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Γι’ αυτό και προτιμώ να είναι στεγνή η πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Simoncelli: «Ξέρω ότι είμαι ταχύς»

« Προηγούμενο άρθρο

«Έφυγε» ο αδερφός του Takahashi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα