• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
11ος Αγώνας - Αυστρία (Red Bull Ring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano Rossi ΙΙ: “Sic, τα πράγματα θα αλλάξουν”
Ο Rossi μίλησε για το προσπέρασμα που του έκανε ο Simoncelli
Νέα 05/09/2011 - 12:25

O Marco Simoncelli είναι ένας καλός φίλος για τον Valentino Rossi, ο οποίος πέρυσι αστειευόμενος έλεγε ότι όλα είναι καλά, αρκεί να μην τον περνάει. Και πέρυσι όλα πήγαν καλά σε αυτό το θέμα, αλλά φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει και η εργοστασιακή μοτοσυσκλέτα του “Super Sic” τον έχει βοηθήσει στο να πρωταγωνιστεί σε κάθε αγώνα, αντίθετα με τον “γιατρό” που δυσκολεύεται με τη δική του μοτοσυκλέτα. 

Όμως ο ψηλός του MotoGP στην αγωνία του για τα θέματα κατανάλωσης, ξέχασε να γυρίσει στο πρόγραμμα της εκκίνησης τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του και ο φίλος του βρέθηκε μπροστά του μετά από τη δική του πολύ καλή εκκίνηση και ειδικά την πορεία στις 3 πρώτες στροφές της πίστας. Αργότερα στον αγώνα ο Simoncelli έκανε ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα στον Rossi, που θα μπορούσε ενδεχομένως να χαρακτηριστεί επικίνδυνο. Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή ο Valentino δήλωσε χαμογελώντας:

“Είναι ο τρόπος που αγωνίζεται ο Sic! Αντί να περιμένει μέχρι την επόμενη στροφή και να περιορίσει το ρίσκο, κάνει ένα προσπέρασμα που σε αναγκάζει να σηκώσεις την μοτοσυκλέτα, αν θέλεις να αποφύγεις την επαφή μαζί του και την πιθανή πτώση. Πήρε το πλεονέκτημα από την κατάσταση, γιατί ξέρει ότι τώρα δεν μπορώ να του ανταποδώσω την μάχη. Αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν. Δεν είμαι μικρό παιδί επίσης και μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, όταν υπάρξει μια επαφή”.

Βέβαια ο Rossi δεν έχει πρόβλημα με τον φίλο του και όλα αυτά τα είπε χαριτολογώντας στους Ιταλούς δημοσιογράφους που ήθελαν να βγάλουν κάποια είδηση ενδεχόμενης αντιπαλότητας των δύο οδηγών.

 

Σε ένα άλλο θέμα, πιο σημαντικό που έκανε αναφορά ο Rossi είναι ότι στην Ducati έβγαλαν κάποια συμπεράσματα μετά από τον αγώνα:

“Καταλάβαμε κάτι σημαντικό: ότι όταν δυσκολεύεσαι είναι φυσικό να αναζητάς μια μοναδική λύση που θα σε βγάλει από το μπέρδεμα, αλλά αυτή η λύση δεν υπάρχει. Η πρόοδος έρχεται από την προσπάθεια να αποκτήσεις εμπιστοσύνη σε αυτό που έχουμε, κερδίζοντας δέκατα του δευτερολέπτου, στροφή με στροφή. Προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τη ζημιά”.

 

Επόμενο άρθρο »

Simoncelli: «Η 4η θέση μου ισοδυναμεί με βάθρο»

« Προηγούμενο άρθρο

Περιχαρείς στην Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ο MARTIN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ;
  • ΟΧΙ, Ο PECCO BAGNAIA ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
  • ΝΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΕ ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ